Weekendje weg in Kruibeke en de polders

Kruibeke arcade

Weekendje weg in Kruibeke en de polders

Een van de dingen die we geleerd hebben door de pandemie en de bijhorende crisis (en de wereld die op slot ging), is het dat we het eigenlijk niet zo ver hoeven te zoeken. Ook dicht bij huis vind je nieuwe plekken om te ontdekken, restaurants waar je nog nooit eerder was, kan je ontspannen en geniet van wat tijd buiten/uit huis en kan je je camera boven halen voor leuke foto’s.

Zo brachten wij een niet-zomers-wel-zonnig weekend door in Kruibeke. Een plek mij voorheen enkel gekend van de files, maar dit keer nam ik er toch de afslag.

We genoten er van een heerlijk verblijf bij B&B Baz: in de omgebouwde oude dokterswoning was het heerlijke vertoeven. Aperitieven op ons terrasje, koken in de prachtige roze keuken, badderen en de sauna in de tuin in. ’s Ochtends werden we getrakteerd op een van de betere hotelontbijtjes die ik al mocht eten – zo lekker, zo vers en zo veel! Wij sliepen in kamer “Woud” – met gepaste muurtekeningen van Belgisch tekenaar Eva Mouton. Kamers zijn er vanaf €90/n en ze hebben zowel de mogelijkheid om kamers aan elkaar te schakelen, grotere kamers als een kamer op de gelijkvloers die geschikt is voor rolstoelgebruikers. Je kan zelfs de hele woning met al de kamers huren vanaf €500/16p. We sliepen heerlijk in een Auping bed en ik ben een fan van de zachtroze keuken en de mooie kranen en terrazzo in de badkamer. Zei ik al dat er een sauna was? Echt heerlijk voor ’s avonds!

Maar natuurlijk moét je wel gaan wandelen als je vlakbij de Kruibeekse polders bent!

Dankzij de twee wandelroutes die we deden (de Rupelmondse Kreek wandeling en de Kruibeekse Kreek wandeling), zagen we meer van de omgeving én kwamen we langs een Belgische architectuurparel die ik graag eens wilden zien. De Arcade van Gijs Van Vaerenbergh (vooral bekend van de doorkijkkerk in Borgloon)!

Inspiratie nodig om er op uit te trekken in België? Dat hoeft zelfs niet voor een “heel” weekend, maar kan ook gewoon voor een namiddag of een dag. Zo ben je er even tussenuit om de hoek. En minder transport tijd, is meer tijd om te genieten! 😉

Zin in een citytrip in België? Ik kan je Leuven, Antwerpen, Brugge, Brussel, Mechelen, Hasselt en Namen aanraden!
Misschien heb je meer zin om te gaan uitwaaien aan zee? Of ga je liever wandelen in Borgloon, Connecterra, De Abdij van Villers, het mooie Hallerbos of de Vlooybergtoren?

15 maart 2022
Reizen naar Thailand in 2022: quarantaine of niet?
11 mei 2022
Island life op het rustige Koh Mook

Comments

  • Ria
    REPLY

    Dat ziet er goed uit! Om te onthouden en hopelijk ook eens te kunnen doen!

    26 maart 2022

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.