Ontspannen (en feest!) in de Japanse Tuin Hasselt

Japanse Tuin Hasselt

Ontspannen (en feest!) in de Japanse Tuin Hasselt

Net buiten de ring van Hasselt, kan je ontsnappen aan de dagelijkse stress en de hectiek van het verkeer. Ga eens wandelen door de Japanse Tuin. Het is geen park om kilometers in te gaan lopen maar een tuin waarin je kan ontspannen langs de grote vijver, terwijl je koivissen telt en bijleert over de Japanse cultuur. 2017 is een heus feestjaar voor de Japanse tuin in Hasselt. De bijzondere tuinen zijn een kwarteeuw oud en vieren hun 25e verjaardag met een heus festival. Namelijk het Yokoso festival, dat loopt van 4 maart tot en met 31 oktober 2017. Yokoso betekent welkom en dat ben jij dubbel en dik in Hasselt! Want de verjaardag zorgt ervoor dat heel de stad in feeststemming komt: zo kan je ook een tentoonstelling in het Modemuseum gaan bekijken die een blik werpt op de invloed van de Japanse ontwerpers. Weekend Hasselt Mijn bezoek sluit mooi aan bij mijn reeks over OhdierbaarBelgië waarin ik enkele minder bekende plekken in België in de spotlights zet. Trek er dus zeker eens wat vaker tussenuit in eigen land! Japanse Tuin Hasselt

Een unieke ervaring in de Japanse Tuin Hasselt

In juli kreeg ik de kans om in één van de unieke B&Bees te overnachten. Aan de rand van het park waren er tien zogenaamde beehives neergezet, geïnspireerd op de Japanse capsulehotels. Het resultaat is een kleine maar gezellige capsule waarin je buiten het tweepersoonsbed, geen enkel meubilair in terugvindt. Wel is er natuurlijk verlichting en een usb-poort waarmee je eventueel wat toestellen kan opladen, nadat je flink wat foto’s hebt genomen in de Japanse Tuin. Weekend Hasselt Ik kan je ook vertellen dat de komende maanden je nog aan veel festiviteiten kan deelnemen. Zo kan je een origami workshop volgen, bijleren over Japanse bordspellen, een manga & cosplay festival bijwonen in september, lantaarns te water laten tijdens de Obon Matsuri op 16/8, in oktober kan je er het chrysantenfestival bijwonen en nog veel meer. Meer info over de verschillende activiteiten vind je hier.
Maar ook zonder deze fijne verjaardag is de tuin het bezoeken waard in Hasselt. Voor de toegangsprijs hoef je het alvast niet te laten, deze bedraagt maar €5. Het park is geopend van begin maart tot eind oktober, op dinsdag tot en met zondag van 10-17u.

Japanse Tuin Hasselt

Een bezoek aan de Japanse Tuin in Hasselt

Laat de vredesbel luiden, kom tot rust bij de koivissen, geniet van het ruisen van de verschillende watervallen en bewonder de natuurpracht. Ga je in het voorjaar, dan zorgen de bloesems van de sakura bomen dat de hele tuin gehuld wordt in roze blaadjes. Ook lijken de warme herfstkleuren mij een fijne periode om de tuinen te bezoeken. Want alles is toch gewoon mooier als het gehuld is in een warme gloed? Wist je trouwens dat de tuin niet ver gelegen is van het industrieterrein? Dus ook als je werkt in de buurt van Hasselt, kan je hier tijdens je lunchpauze komen ontspannen. De tuinen zijn goed omsloten: ik was echt verbaasd dat je de auto’s enkel in het uiteinde van het park hoorde. Wil je na al die natuurpracht ook graag wat bijleren? Dat kan ook: zo zijn er maandelijks theeceremonies die thee schenken tot een heuse kunst verheffen. Maar je kan er ook sake gaan proeven en ikebana- (bloemschikken) of kalligrafielessen volgen. Japanse Tuin Hasselt Het is altijd fijn om een bezoek aan een stad te kunnen combineren met wat groen. Dit kan je in vele internationale steden, maar ook dichter bij huis, in Hasselt is het mogelijk. Spreekt de Japanse tuin jou aan voor een bezoek? Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking. Ik werd uitgenodigd om te overnachten in de Japanse Tuin, maar zoals steeds, geef ik mijn eigen mening. Heb je hierover vragen of wil je ook samenwerken, aarzel niet om mij te contacteren.

 facebooktwitterinstagram

2 augustus 2017
Scratchingmymap in juli: gewoon genieten.
17 augustus 2017
Roadtrip: de complete gids voor een week naar Toscane

Comments

 • E. Hopstaken
  REPLY

  Hasselt is een supertoffe stad, maar hoe kan ik nou deze pracht van een Japanse tuin over hebben geslagen????

  29 augustus 2017
 • Ria
  REPLY

  Ja, we zoeken het soms veel te ver, maar België heeft ook veel mooie bezienswaardigheden, die Japanse tuin in Hasselt lijkt me de moeite waard! Ik zal mijn “trips” in eigen land dit jaar eens een klein beetje plannen. 😉

  29 december 2017

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.