Scratchingmymap in juli: gewoon genieten.

Scratchingmymap in juli: gewoon genieten.

Klagen kan ik alvast niet over juli: ik werkte maar een handvol dagen, had drie weken vrij, ging naar een festival en volgde een boeiende cursus. Ik trok erop uit in Europa en ontdekte weer veel nieuwe, mooie plekken.

Zelf lees ik altijd graag wat reisbloggers zoal uitsteken in hun dagen, daarom schrijf ik hier over de fijne dingen die ik deze maand gedaan heb. Misschien volgt er over een van deze later nog een apart artikel, misschien ook niet. Wat deed ik zoal in juli? Mocht ik nieuwe landen van mijn scratchmap scratchen? Je leest het hier.

Nieuwe plaatsen ontdekken

Juli is voor mij meestal een vakantiemaand en ook dit jaar nam ik drie weken vrij. Vorige jaren trokken we er dan op uit naar Indonesië, Thailand of met de auto op roadtrip door Oostenrijk, Kroatië en Slovenië. Dit jaar zag mijn vakantie er wat anders uit dan andere jaren. Ik trok er 9 dagen op uit met Marijke. We deden een fijne roadtrip door Zwitersland naar Italië en stopte op de terugweg in Frankrijk. De komende weken verschijnt er ongetwijfeld nog een blog met meer details over de route die ik had uitgestippeld. Voor wie alvast een stapel foto’s wilt zien: hier vind je een fotoverslag van de roadtrip door la bella Italia.

Een van de hoogtepunten was ongetwijfeld de Cinque Terre. Op een warme dag ontdekten we al wandelend/zwetend/puffend en uitblazend op de trein, de vijf bekende dorpjes langs de kustlijn. Van de gevreesde drukte hadden we geen last en wat een prachtige kleurrijke dorpjes zijn het toch.

Cinque TerreZonsondergang in Manarola.

Eén dagje thuis en ik trok er alweer op uit, dit keer wel met het lief. Meer dan een halfjaar geleden was ik jarig en kreeg ik een citytrip cadeau (Dixit de boyfriend: wat is er beter dan een reis cadeau krijgen op reis? – He knows me so well.). En die trip bracht ons drie dagen naar Boedapest, in een broeierige 35 graden. Vier jaar geleden was ik al eens in de Hongaarse hoofdstad en dat voelde toch wat anders. Een grijze lucht in de paasvakantie en een stad die nog wat in ontwikkeling was. Nu, enkele jaren later, is alles wat toen in de stellingen stond, mooi opgeknapt en zijn er tig fijne, gezellige, hippe en lekkere zaakjes bijgekomen. Ik wist niet waar ik eerst wou gaan eten/drinken/koffie sippen. Ons appartementje lag in een hele fijn buurt, boordevol toffe bars en restaurants. In onze tijd in de stad hebben we vooral vakantie gevierd: goed gezelschap, met een bootje langs de bezienswaardigheden, veel lekker eten en drinken, genieten van de zon, kuieren langs leuke winkels en zowel Boeda als Pest wat ontdekken. Het perfecte weekend!

Ook ontdekten we dat Hongarije maar liefst het dertigste land is dat we samen bezoeken. Tegen dit tempo, hebben we theoretisch gezien nog vierendertig jaar nodig om alle landen ter wereld te bezoeken. Absoluut niet het doel uiteraard maar het is wel een grappig feitje.

Hipster BoedapestHeerlijk ontbijtje in het hippe Stika Café in Boedapest.

Maar er volgde nog een derde tripje deze vakantie. Voor vriendlief zijn verjaardag trakteerde ik hem op een snorkeltrip bij TODI in Beringen. Minder idyllisch dan snorkelen in de Filipijnen, maar wel eens fijn om te doen. Je zwemt er tussen de tropische vissen in een waterreservoir op een voormalige mijnsite. Met een lekkere lunch in de maag, gingen we verder op ontdekking in Limburg. Gewapend met een 48u-kaart van Hasselt, gingen we op ontdekking in de stad.

Weekend HasseltDe Japanse Tuin in Hasselt, een oase van rust.

De eerste stop was de mooie Japanse Tuin: hier genoten we niet alleen van de rust maar checkten we ook in voor een bijzondere overnachting. We sliepen namelijk een nachtje in een hippe B&Bee, in het midden van het park. Om in het thema te blijven gingen we uiteraard sushi eten ’s avonds. 🙂

Wakker worden in de Japanse tuin.

De dag nadien trokken we, na een lekker Japans en Belgisch-biologisch ontbijt, Hasselt in. Shoppen, lekker uit eten en op bezoek in het Modemuseum en het Jenevermuseum: we waren beide verbaasd dat Hasselt zo’n gezellig stad is die zoveel te bieden heeft.

Weekend HasseltTentoonstelling in het Modemuseum in Hasselt ter gelegenheid van het 25jarig bestaan van de Japanse Tuin.

Het dagelijkse leven

De rest van mijn vakantie bestond uit uitslapen, puzzelen en veel gezellige avondjes. Kortom vakantie vieren. De maand begon en eindigde met een BBQ: de ene was thuis voor de verjaardag van Pieter, bij de andere mochten wij onze voetjes onder tafel schuiven. We gingen een dag naar Rock Werchter, dronken pintjes en genoten van de gezellige sfeer met een hoop vrienden. Maar het allerleukste van de dag was toch het geweldige optreden van de Foo Fighters. Nadat Dave onverwacht het optreden op RW15 afblies door een gebroken voet, was het dit jaar dan eindelijk zo ver. Worth the wait: wat een geniaal optreden.

Omdat afscheidsfeestjes zo 2016 zijn, ging ik gezellig brunchen met vriendinnen. Er vertrekt er namelijk eentje voor een jaar naar Zuid-Afrika om te werken als arts. Zij gaat ongetwijfeld een bijzondere en leerrijke ervaring hebben en wij zijn al aan het nadenken over een bezoekje. Een week later was het Leuven Zingt, een soort van rondreizend festival door Vlaanderen, waarbij je een hele avond ongegeneerd kan meebrullen op Nederlandstalige en Engels liedjes. Gezellig is het wel om met een volle Oude Markt mee te zingen met wat klassiekers.

Voor mijn werk ging ik vlak voor mijn vakantie ook nog een paar keer heen en weer Kortrijk voor een interessante cursus. Je ziet het, het was ook wel work en niet alleen play deze maand. En als je een mooie score haalt op het examen, dan mag je toch wel een lekkere burger?

Kortrijk

 

Blogpret

De foto’s die ik in juli plaatste, gaven een goede indruk van wat ik deze maand gedaan heb. Al heb ik eigenlijk wel tienmiljoenmiljard meer ijsjes, pizza en pasta gegeten in Italië dan de foto’s laten blijken. Ongeveer hé.

Jullie favoriete foto deze maand is eigenlijk ook mijn lievelings. Een toevalstreffer, maar geef toe: wat een plaatje!

Jullie zijn blijkbaar even gek op Italië als ik was tijdens mijn roadtrip.

Zelf vind ik deze (nog eens een foto van mezelf…) met dit mooi stukje streetart ook een hele fijne. We liepen door Boedapest en dit vrolijke stukje kunst was op nog geen vijf minuten wandelen van onze deur. Leuk toch?

 

Welke vind jij de leukste? Volg me zeker op instagram als je meer wilt zien.

Scratching my map

Aantal landen bezocht: 6. Een roadtrip zorgt natuurlijk voor wat meer landen: ik sliep een nacht in Zwitserland en eentje in Frankrijk en trotseerden zes nachten de Italiaanse hitte. En tenslotte brengt een citytrip in Boedapest de teller op zes landen deze maand.

Aantal nieuwe landen: 1. Ik was voor het eerst in Zwitserland, meer specifiek in pittoreske Luzern bij het Vierwoudstrekenmeer. Ook reed ik het land helemaal door en als zelf een doorsnee parkinguitzicht pracht is, dan weet ik gewoon dat ik nog eens moet terugkeren.

Vooruitzichten voor augustus?

Augustus gaat volgens mijn agenda een maand zijn met toch wat drukke weekends, maar wel met allemaal fijne dingen. BBQ is namelijk altijd leuk net als uit eten gaan met familie die het laatste jaar zowat overal ter wereld heeft gezeten. Geen idee van wie ik dat heb. 😉

Hoe was jouw julimaand?

 facebooktwitterinstagram

24 juli 2017
La bella Italia: de beste cappuccino’s, veel ijsjes en gezellige steden.
4 augustus 2017
Ontspannen (en feest!) in de Japanse Tuin Hasselt

Comments

 • Sigrid
  REPLY

  Wat een heerlijke maand zeg! Zo veel leuke uitstapjes. Echt genoten van je Cinque terre en Boedapest foto’s. Nu wil ik weer terug!! Fijn dat de drukte bij Cinque terre wel mee viel.

  2 augustus 2017
 • ivonne
  REPLY

  Wat heb je toch super veel leuke en mooie dingen gedaan in juli. Slapen in een Japanse tuin lijkt me ook super en ik ben een groot fan van Italië! Boedapest vond ik zelf ook een super leuke stad en een reis(je) cadeau krijgen voor je verjaardag is leuk. Wij doen het al een paar jaar, gewoon samen een paar dagen weg als presentje, dubbel leuk!

  23 augustus 2017
 • Evelyn
  REPLY

  Ohh mooie reisjes. Zwitserland is ook erg mooi en die Cinque Terre, wauw! Leuke vriend heb je haha, lekker reisjes als cadeau, nice!

  31 augustus 2017

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.