Scratchingmymap in maart en april: van drukke werkdagen tot ontspannen in de Duitse Eifel

Burg Eltz

Scratchingmymap in maart en april: van drukke werkdagen tot ontspannen in de Duitse Eifel

De eerste twee maanden van de lente waren niet al te druk, al heb ik wel een hoop leuke dingen gedaan als ik zo terugblik. Er werden wat verjaardagen gevierd en ook nam ik enkele dagen vrij en ging ik onder andere naar Hasselt en de Duitse Eifelstreek. Maar natuurlijk werd er ook gewerkt: een paar spannend deadlines stonden op de planning voor het werk.

Nieuwe plaatsen ontdekken

Regelmatig openen er nieuwe adresjes in Leuven, zo ook onlangs het vegetarische/veganistische restaurant met de vrolijke naam Het Strand in de studentenbuurt van de stad. Ik ging er eten met Marijke en ik probeerde de vegetarische champignonnenburger, lekker! Omdat de dessertjes al op waren, trokken we daarna naar Bar Stan voor een koffie van Mok en een appel-calvadoscake. Want ja, waarom geen twee plekken aandoen op één avond?

Ook trok ik er twee keer alleen op uit. Op een dag vrij ging ik een namiddag naar Hasselt: ik ging er wat shoppen en genoot er van een cappuccino en een stuk overheerlijke carrot cake bij Sweet Coffee. Een van de vele leuke adresjes van de stad! Daarna ga ik nog even naar de ikea, wat inspiratie opdoen voor ons huis. Al zijn we nog lang niet aan de inrichting toe, vind ik dit wel een heel leuk onderdeel van het hele bouwproject.

Op een zonnige zaterdag trok ik met de auto op uit en reed ik holderdebolder maar liefst zeshonderd kilometer. Ik rij graag met de auto maar natuurlijk ging ik niet zomaar ettelijke kilometers rijden. Ik trok namelijk naar het dorpje Bremm in de Moezelstreek en verkende de bekende Geierlay brug en het imposante kasteel Burg Eltz in de Eifelstreek in Duitsland. Alle details en praktische tips voor deze mini-roadtrip lees je hier later in de week.

Het dagelijkse leven

Maart en april waren druk op het werk: maar liefst drie belangrijke fases in mijn grootste project stonden op de planning. Met lange dagen en werken in het weekend als gevolg. Gelukkig is elke horde met succes behaald, dus nu is het aftellen naar de livegang begin juni. Dus de komend maanden worden ook nog even spannend!

Na wat onnozel heen en weer geregel over maar liefst vier verschillende problemen met de boiler en gasafvoer in ons appartement, waren we eind maart eindelijk verlost van de aanslepende problemen. Hoera voor warm water en verwarming! In de familie werden er een doop en wat verjaardagen gevierd en natuurlijk kwamen daar ook de nodige cadeautjes aan te pas. Omdat ik niet zo’n voorstander ben van spullen te kopen om bij op de hoop te gooien, namen we het nichtje van mijn vriend een dagje mee weg naar Plopsa Indoor in Hasselt. Natuurlijk maakte ik een aftelkalender zodat ook de dagen ervoor een plezier waren. De dag zelf was heel leuk, al vreesde ik toch even voor een mini-trauma bij de iets te snelle attractie. Maar ze sloeg er zich dapper doorheen, een dametje met pit in de wording, eentje naar mijn hart! 😉

We gingen enkele keren uit eten, van een gigantische portie spaghetti, IKEA gehaktballetjes en BBQ tot overheerlijke sushi. Eind april ging ik met het lief een dag naar Antwerpen om wat te winkelen en te tafelen. Zo gingen we een cocktail drinken bij Dogma, waar een speakeasy vibe hing, heerlijk uit eten bij Lazy Jack op ’t Eilandje en later op de avond sprongen we nog snel even binnen de opening van Bar Paniek en stadsbrouwerij Seefhoek, voor een lokaal biertje. Bij het horen van de naam, moest ik spontaan denken aan een van de eerste Suske & Wiske strips, waarin men vertelt over de afkomst van Suske. De zon was ook van de partij, dus een ideale dag om ons zeven jaar samen te vieren, hoera!

Met het lief ging ik op een grijze zondag uitwaaien aan het Kasteel van Horst, niet ver van huis. Gelukkig met wandelschoenen aan want het een modderige bedoening. Ook verspreidde ik mijn liefde voor het gezelschapsspel Ticket to Ride, benieuwd of ik wanderersblues heb ik kunnen overtuigen. 😉

Dingen waar ik blij van word

Het allerleukste in april was toch wel het officieel ondertekenen van de akte! Nu zijn we echt eigenaars van onze bouwgrond, een fijn gevoel maar toch beseffen we het ergens nog niet helemaal. Zelfs niet nu de lening voor de eerste keer van onze rekening gegaan is, maar dat gevoel komt er ongetwijfeld wel als de bouw echt begint. Klein hoogtepunt van de maand was misschien toch het scoren van de hoogste level bij het één april spel van Google Maps: ik werd gepromoveerd tot Waar is Wally. Waar ik ook ontzettend blij van word, is dat ik eindelijk weer begonnen met sporten! Met als doel om 2x/week te bewegen en dat lukt me tot nu toe prima. Goed begonnen… 😉

En van ijsjes met spikkeltjes word ik ook blij.

Blogpret

Waar er de eerste maanden van het jaar nog een keer per week een nieuwe blog geschreven werd, zo weinig schreef ik er in maart en april. (Kan je trouwens geloven dat het alweer de vijfde maand van 2018 is?!). Ik schreef een terugblik op januari en februari, deelde mijn tips en foto’s van mijn bezoek aan het Hallerbos vorig jaar en gaf je ook 5x inspiratie voor een typisch Hollandse ervaring. Regelmatig plaats ik stories op Instagram, volg me zeker op instagram als je meer wilt zien.

Scratching my map

Aantal landen bezocht: 2. Op ontdekking in België en Duitsland.

Aantal nieuwe landen: 0.

Vooruitzichten voor de komende maanden?

Ik begin de maand mei alvast goed met een dikke week vakantie! Door een feestdag in België kon ik met vijf verlofdagen, tien dagen vrij zijn (inclusief de weekends weliswaar). Waar dit andere jaren standaard resulteerde in reizen (zo gingen we vorig jaar begin mei kamperen tijdens onze roadtrip in IJsland) maar dit jaar is dat niet het geval. Zoals je hierboven al kon lezen, kochten mijn vriend en ik een bouwgrond. In maart was deze dan ook officieel van ons! (En de lening ook ;-)) De komende maanden gaan vooral in het teken staan van mijn werk, doordat de grootste deadline van het jaar in deze periode valt. Maar ook de weekends zitten al aardig vol met enkele trouwfeesten en een weekendje weg met de vriendinnen. 30 worden doet geen zeer…

 facebooktwitterinstagram

30 maart 2018
Oh dierbaar België: het Hallerbos in bloei
4 mei 2018
Daguitstap Eifelstreek Duitsland: Geierlay hangbrug en Burg Eltz

Comments

  • Ria Geeraerts
    REPLY

    Mooie foto’s weeral! En zalig geschreven!

    5 mei 2018

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.