Scratchingmymap in november: hip Oslo en meer.

budget Oslo

Scratchingmymap in november: hip Oslo en meer.

De herfst begint op zijn einde te lopen en dat zie je ondertussen wel: de dagen worden ook weer voelbaar korter. Maar gelukkig blijven er 24u in een dag zitten, dus was er nog meer dan tijd genoeg voor veel leuks. Ik maakte een citytrip naar Oslo terwijl het lief de Praagse café’s beter leerde kennen en ging ook nog op pad bij de noorderburen.

Zelf lees ik altijd graag wat reisbloggers zoal uitsteken in hun dagen, daarom schrijf ik hier over de fijne dingen die ik deze maand gedaan heb. Misschien volgt er over een van deze later nog een apart artikel, misschien ook niet. Wat deed ik zoal in november? Mocht ik nieuwe landen van mijn scratchmap scratchen? Je leest het hier.

Nieuwe plaatsen ontdekken

Het tweede weekend van november trok ik naar Oslo. Een onbekende stad en een onbekend land voor mij, dus hoera scratchingmymap! Ik werkte donderdag gewoon nog, ik ging nog even langs thuis om mijn spullen op te pakken en dan hoppa naar de luchthaven. Heerlijk om zo na de werkdag nog te vertrekken, moet ik vaker doen; 😉 Oslo heeft me echt aangenaam verrast: wat een fijne stad! De stad heeft een beperkte historische kant vind ik, talrijke boeiende musea en vooral de hippe en moderne kant kon mij bekoren. Met behulp van de Oslo Pass slaagde ik er om alles wat ik wou bezoeken te doen en dat terwijl ik ook nog eens een pak geld uitspaarde. Zo leerde ik niet alleen Oslo beter kennen, maar kon ik ook regelmatig binnen opwarmen om te ontspannen aan de koude temperaturen. Mijn favorieten waren het moderne Astrup Fearnley museum, het boeiende Kon-Tiki museum over Noorse ontdekkingsreiziger Thor Heyerdahl, het Nobel Peace Center, de Holmenkollen Ski tower van de Belgische architect JDS, het Opera House, een boottochtje door de fjorden en natuurlijk ook gewoon gratis ronddwalen in de hippe wijk Grünnerlokka tussen de vele streetart.

In eigen land trok ik naar het oosten, voor de eerste editie van Vurige Vijvers in Genk. We liepen er langs de prachtig verlichte vijvers, werden er getrakteerd op een vuurwerkshow en gingen tenslotte lekker uit eten. Wat later op de maand reed ik nog wat verder en ging ik naar Maastricht met een vriendin en haar jonge zoontje. Zo viel het mij plots op hoe weinig horecazaken afgestemd zijn op een buggy/koets/kinderwagen en de beschikbaarheid van een verschoningstafel. Allemaal zaken waar ik nog nooit eerder bij stilstond, maar nu loop je er natuurlijk wel tegenaan. Ook is een stoep ook niet altijd vrij van fietsen of andere obstakels. Mensen met een rolstoel botsen ongetwijfeld dagelijks aan tegen de problemen waar ik nu tijdelijk hinder van ondervond. Het was een gezellige dag en we wouden de dag afsluiten met een boottocht over de Maas. Goed plan en voordat we er erg in hadden zaten we tussen de zwarte pieten en sinterklaas want bleek het een heuse sinterklaasboot te zijn. 😀

Het dagelijkse leven

Omdat bijna elk weekend van oktober bomvol zat, wou ik dat deze maand iets anders doen. Zo ging ik een weekend naar Oslo maar was één weekend ook heerlijk afspraakloos. Maar natuurlijk waren er meer dan genoeg gezellige momenten: ik ging eten bij een goede vriendin (en werd meteen ook gebombardeerd tot geschikte speelkameraad door haar zoontje) en ging gezellig uit eten met een vriendinnengroepje in de nieuwe woonst van één van hen. Zo leuk om te zien hoe iedereen zijn eigen stekje krijgt en iedereen er zijn eigen thuis van maakt.

Met Marijke ging ik dit keer niet naar ons lievelings Leuven maar naar een van mijn favoriete adresjes in Aarschot. We zochten ons een plekje aan de grote tafel en hebben er gezellig zitten bloggen, gesteund door goede koffie en een granola als lunch. Met het lief reed ik ettelijke kilometers op zoek naar een winkel die de juiste computer op stock had. Zo kwamen we terecht in Louvain-la-Neuve en besloot ik dat we op zaterdagmiddag dan maar beter ook even een lekkere cappuccino konden drinken.

De collega’s vonden het eens tijd voor een teambuilding en mijn mannelijke collega’s kozen voor karten. Ik had dit nog nooit gedaan en zo’n gocart met een grasmachinemotor heeft dus geen servo-stuur. 😉 Maar het was een plezante activiteit en zeker om met een groepje te doen. Daarna gingen we nog gezellig wat eten, al was het tof even spannend om plots met een auto te rijden die wel vlot de bochten neemt.

Dingen waar ik blij van word

Mijn inner travelgeek werd heel blij van de perfect uitgestippelde citytrip die ik in Oslo deed. Heerlijk weer (heb ik niet zo in de hand weliswaar) en alles kunnen bezoeken wat ik wou, heerlijk!

Blogpret

In november plaatste ik slechts één enkele foto op instagram. Hoewel ik het een heel fijn medium vind, had ik er deze maand gewoon geen zin in. Wel schreef ik deze maand vier artikels: een terugblik op oktober en ook deelde ik met jouw vijf leuke activiteiten die je in Kopenhagen in de winter kan doen. Ik heb de laatste jaren ontdekt dat ook in de winter een citytrip heel fijn om te doen is. Maar jullie lazen vooral heel graag mijn artikels over Schotland: mijn interrail route door Schotland was met ruime voorsprong jullie favoriet deze maand! Maar ook deze praktische blog met hoe je juist bij het “Harry Potter” Glenfinnan Viaduct komt, wordt goed gelezen.

Wel plaatste ik veel op Instagram stories: zo konden jullie al meereizen naar Oslo. Volg me zeker op instagram als je meer wilt zien.

Scratching my map

Aantal landen bezocht: 3. Naast de usual suspects (België en Nederland) trok ik ook naar Oslo, de Noorse hoofdstad.

Aantal nieuwe landen: 1. Noorwegen was het 35e land dat ik al mocht bezoeken.

Vooruitzichten voor december?

December is een echte feestmaand: natuurlijk door de kerstdagen en bijhorende familiefeesten, maar ook omdat ik jarig ben. Het is de laatste verjaardag met de “2” vooraan dus laat die 30-depressie en anti-rimpelscrèmes maar komen. 😉 Net zoals velen met mij, vind ik het ook een fijne periode om terug te blikken op het jaar (ik kan echt niet geloven dat 2017 weer bijna voorbij is!) en om nog eens stil te staan bij al het moois (of minder moois).

Maak jij nog een reisje in de laatste maand van het jaar? Of is december toch vooral een maand in teken van kerstshoppen en gezellige familiefeesten?

 facebooktwitterinstagram

23 november 2017
Hoe kom je bij het Glenfinnan Viaduct?
11 december 2017
Winter in Leuven

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.