Scratchingmymap in september: op ontdekking in Brabant

Leuven bibliotheek

Scratchingmymap in september: op ontdekking in Brabant

Woeps, mag dat nog, halverwege de maand een maandoverzicht posten? Waar september meestal een nazomermaand is, was dat dit jaar toch anders. De herfst deed precies vroeger haar intrede dan anders, terwijl de mooie kleuren nog even oktober afwachten. Maar toch was er meer dan genoeg moois in deze maand: zo ging ik een heerlijk weekend naar Brabant (en de zon was van de partij!) en ging ik onverwacht dan toch op pad in het mooie Schotland.

Zelf lees ik altijd graag wat reisbloggers zoal uitsteken in hun dagen, daarom schrijf ik hier over de fijne dingen die ik deze maand gedaan heb. Misschien volgt er over een van deze later nog een apart artikel, misschien ook niet. Wat deed ik zoal in september? Mocht ik nieuwe landen van mijn scratchmap scratchen? Je leest het hier.

Nieuwe plaatsen ontdekken

Zowel in juni als juli volgde ik een cursus en mijn leergierigheid was nog niet op: tijdens het eerste weekend van september trok ik met Marijke naar het Nederlandse Soest. Niet voor een koffieetje te gaan drinken (al deden we dat natuurlijk ook wel ;-)) maar om de seminaries van Blogger By Nature bij te wonen. Zo volgde ik drie seminaries over verschillende thema’s die met bloggen te maken hebben: van het meer technische SEO tot meer inzicht krijgen in affiliate marketing en instagram. Zelf vond ik de sessie over SEO het leukste, mijn inner geek is misschien toch groter dan gedacht. Voor wie niet weet wat affiliate marketing is, dat zijn bijvoorbeeld de links naar booking.com of bol.com producten. Als jij hierop klikt en dan een aankoop maakt, betaal jij niets extra, maar ik krijg een paar centjes als bedankje om jou door te verwijzen. Dit helpt mij om mijn blog te onderhouden: ik betaal er bijvoorbeeld mijn hosting mee die deze website draaiende houdt.

Brabantnacht Van Gogh

Het laatste echte weekend van de maand ging ik met mijn mama naar de provincie Brabant in Nederland. Het was een heerlijk zonnig weekend en we ontdekten verschillende plekken in de regio. Zo gingen we fietsen door Eindhoven langs allerlei bezienswaardigheden en toffe plekjes, maar even goed door gewone woonwijken en ’s avonds trokken we er weer met de fiets op uit in Nuenen, waar we op bezoek waren bij Van Gogh. Op zondag kuierden we nog even door Nuenen en daarna trokken we naar Helmond, voor het Urban Matterz festival mee te pikken en om het mooie kasteel te bezoeken. Ik kan nog altijd niet geloven hoeveel verschillende dingen we gedaan en bezocht hebben, en dat op één weekend én op minder dan twee uur rijden van thuis.

Op de valreep trok ik dan toch alleen er op uit in mijn vakantie in oktober. Waar ik nog hoopte dat mijn vriend vakantie kon krijgen op zijn werk, liep dat toch minder vlot zoals gedacht. Heel erg was dat uiteindelijk niet: ik had namelijk heel veel zin in een kleine escape to nature en ik weet dat wandelen door de regen naar een uitzichtspunt, niet een van de allerfavoriete bezigheden is van het lief. Mijn zes dagen in Schotland was ook meteen mijn langste solotrip tot nu toe! Ik ging al wel eens eerder twee weken naar Australië met het gezin van mijn tante en maakte al wel wat citytrips in mijn uppie (Barcelona, Parijs, Berlijn en Madrid om precies te zijn), maar ik was nog nooit eerder zes dagen alleen op pad. Hoe me dat meegevallen is? Dat lees je toch pas in de update van oktober hoor. 🙂

Glasgow streetart

In Glasgow spotte ik onder andere dit leuke stuk streetart.

Het dagelijkse leven

Het allerleukste van deze maand? Dat waren niet één maar twee hele leuke gebeurtenissen. Zo werd mijn vriend peter van het allerliefste neefje en trouwde een vriendin van mij. Ze zag er prachtig uit en het was gewoon een hele gezellige avond met de vriendinnen. En als je weet dat er eentje zelfs helemaal uit Zuid-Afrika gevlogen kwam voor het weekend, dan weet je wat voor toppers je vrienden zijn! Ik ging ook een zaterdag brunchen in Leuven en kocht de nieuwe cd van de Foo Fighters: Concrete and Gold. Hoera voor ochtendlijke autoritten met Dave Grohl!

Dingen waar ik blij van word

Ik ben dan wel geen lifestyleblogger, maar ik word altijd blij van de nieuwe IKEA-catalogus die in september in de bus valt! Of in mijn geval niet echt in mijn brievenbus met dank aan mijn “geen reclame”-sticker, maar dankzij mijn meter had ik hem dan een maandje later toch al in mijn handen. Zeker nu ik meer en meer zin krijg in een eigen huis, vind ik het heerlijk om inspiratie op te doen. Naast reizen heb ik namelijk een gezonde interesse in een mooi design en interieur, vind het architectenlief ook wel tof.

Blogpret

In september was ik heel weinig actief op instagram, maar deze vrolijke foto’s wil ik toch nog even extra in de spotlights zetten. Ik schreef artikelen over de kosten van een roadtrip door Italië, gaf je inspiratie om een dagje naar Nederland te trekken en vertel je hoe ik geld bespaarde tijdens mijn bezoek aan Reykjavik.

Op ontdekking in Eindhoven. Een heerlijk voorproefje van de #brabantnacht vanavond.

Een bericht gedeeld door Lotte – scratchingmymap (@scratchingmymap) op

 

Welke vind jij de leukste? Volg me zeker op instagram als je meer wilt zien.

Scratching my map

Aantal landen bezocht: 3. Hometown Leuven werd bezocht, ik ging naar Nederland voor een cursus én naar de gezellige Brabantnacht en zette op de laatste dag van de maand voet aan de grond in Schotland.

Aantal nieuwe landen: 0. Of telt Schotland toch als land? 😉

Vooruitzichten voor oktober?

De eerste week van oktober bracht ik door in Schotland en wat is de herfst daar toch ontzettend mooi! De rest van de maand ligt de focus vooral op het afronden van één van mijn projecten. Altijd spannend maar ik hou wel van de stress die er bij komt kijken, fingers crossed!

Had jij een fijne september? Geniet je van de herfst of mis je de zon al?

 facebooktwitterinstagram

9 oktober 2017
Brabantnacht: dichter bij Van Gogh in Nuenen
16 oktober 2017
Zo mooi is de herfst in Schotland

Comments

  • Anne - Ditisanne.nl
    REPLY

    Leuk hoor! Mooie foto’s ook!
    Schotland is echt fantastisch; ik ben er een paar jaar geleden anderhalve week in mijn eentje doorheen getrokken. Beviel erg goed!

    13 oktober 2017

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.