Wie is scratchingmymap?

Welkom bij scratchingmymap!

Ben jij, net als ik, altijd op zoek naar nieuwe reisinspiratie? Ben je ook altijd een volgende reis aan het plannen? Ga je er graag regelmatig even tussenuit maar heb je niet altijd veel tijd of budget voor handen? Dan ben je hier aan het juiste webadres/blog! Buiten reisinspiratie kan je hier ook praktische informatie vinden. Zelf ben ik behoorlijk praktisch ingesteld dus ik zal je hier dan ook overladen met praktische tips voor jouw volgende backpackreis of citytrip.

Als ik kan kiezen, neem ik het liefste de trein op reis en ik kan niet wachten om nog meer van Azië te ontdekken, mijn favoriete werelddeel. Maar eerlijk? Ik sta te popelen om nog meer van de wereld te ontdekken. In 2016 werd er een droom werkelijkheid: eind oktober vertrok ik samen met mijn vriend met de Transmongolië Express en gingen we drie maanden reizen door Azië. Lees meer over onze avonturen hier!

Ook ga ik enorm graag op citytrip: in enkele dagen kan je een nieuwe stad ontdekken op slechts enkele uurtjes van thuis. Europa is namelijk ook heel veelzijdig en de afstanden zijn relatief kort. Mij zal je sneller in een Design museum of dwalend tussen mooie gebouwen terugvinden dan in een kunsthistorische museum. Ik zoek ook altijd minstens één hip restaurantje met een mooie inrichting uit.

Andorra wandelen

Ik trek er al eens graag alleen op uit. Zo ging ik al op solotrip naar Parijs, Barcelona, Madrid, Berlijn, Oslo, Londen, Lissabon, Tallinn & Helsinki. Ook ging ik een week interrailen door Schotland en een weekend hiken door Andorra. Maar ook voor bijna 1000 kilometer asfalt vreten op een scooter tijdens mijn 3 weken in Bali, draai ik mijn hand niet om. Dan kan ik genieten van het uitwaaien, van met mijn hoofd in de wolken te lopen, van een cappuccino in een leuk zaakje en van precies doen waar ik op dat moment zin in heb. Heerlijk dat gevoel van vrijheid en onafhankelijkheid.

Maar het allerliefste trek ik eruit op met mijn vriend, die door mij ook verliefd is geworden op de wereld. We hebben samen al veel moois gezien van de wereld: onze eerste trip samen was naar Londen, een jaar later volgde een interrailreis door Portugal en enkele jaren geleden was Indonesië de eerste verre bestemming. Ondertussen volgde er een Big Trip en zijn er al dertig landen gekrast op onze gemeenschappelijke scratchmap.

Mijn reismotto? Overprepare, then go with the flow.

Wie is scratchingmymap?

Ik ben Lotte en ben de persoon achter deze reisblog. Na jaren in een Moleskine en op stukjes papier mijn reiservaringen en uitgaven bij te houden, vond ik dat ik wel eens mee mocht met het digitale tijdperk. Ik hou ervan om rond te wandelen in nieuwe steden, liefst met een van mijn favoriete reisgidsen in de hand, maar steeds met de blik omhoog zodat ik zelf kan ervaren wat me aantrok in die mooi geschreven woorden. Ik reis om te ontdekken, te proeven, te zien, te ruiken en vooral te ervaren hoe de wereld eruit ziet en om elke keer weer blij thuis te komen. Ook loop ik met plezier een blokje om voor een stuk mooie architectuur en ook in een designmuseum ben ik enkele uren zoet.

Over mijn favoriete vervoer op reis hoef ik niet lang nadenken, dat is zonder twijfel de trein! Ik vind het heerlijk om het landschap voorbij te zien glijden, zonder al te veel besef van tijd en misschien wel met een boek in de hand of muziek in mijn oren. Een taalvirtuoos of topfotograaf ben ik niet, maar ik schrijf (bijna) even graag als ik praat en als ik een foto kan maken die voor mij verbeeldt wat ik ervaarde bij dit moment, dan is die foto voor mij geslaagd.

Lotte in twee zinnen? Addicted to sunsets, travelling, good food and talking. My next travel/trip is always on my mind.

Waarom scratchingmymap?

Een van de tekenen dat je een reiziger bent in hart en nieren, is blijkbaar een obsessie met wereldkaarten. Van het lief kreeg ik enkele jaren geleden een scratchmap cadeau en om deze verder te krassen en te kleuren, ontdek ik graag nieuwe steden en landen, zowel dichtbij als in andere continenten. Dit leek me dan ook de ideale naam voor mijn reisblog.

Ben je benieuwd welke plaatsen ik al mocht bezoeken? Die vind je terug bij bestemmingen. Als je een artikel gelezen hebt, dat je leuk vond of waarbij je een vraag hebt, mag je altijd een reactie achterlaten. Ik beantwoord met plezier jouw vragen! Wil je graag samenwerken? Dan kan je mijn gegevens terugvinden op de contact-pagina.

Reis mee en volg mijn avonturen!

Dit kan je door je te abonneren via mail, mijn facebook-pagina te volgen of via instagram krijg je regelmatig een leuke foto voorgeschoteld. Maar ook kan je mij volgen via twitter of je abonneren op mijn nieuwsbrief. Tot snel!

 facebooktwitterinstagram