Scratchingmymap in maart: vooral veel lekker eten

Antwerpen

Scratchingmymap in maart: vooral veel lekker eten

Maart, een maand waarin ik weer wat meer offline dan online terug te vinden was. Ik vond dat ik al best voldoende tijd spendeerde achter mijn laptop voor het werk en besloot dan ook vooral mijn vrije tijd dan ook zoveel mogelijk ver weg van dat ding door te brengen. Maar ook een maand boordevol leuks en de eerste lentedagen.

Zelf lees ik altijd graag wat reisbloggers zoal uitsteken in hun dagen, daarom schrijf ik hier over de fijne dingen die ik deze maand gedaan heb. Misschien volgt er over een van deze later nog een apart artikel, misschien ook niet. Wat deed ik zoal in maart? Mocht ik nieuwe landen van mijn scratchmap scratchen? Je leest het hier.

Nieuwe plaatsen ontdekken

maart

Ik proefde het lokale bier Maneblusser in een Mechelse brouwerij, gevolgd door een avond tateren met vriendinnen. Een groepje met het reizen in het hart dus al snel kwamen passeerde de grappigste verhalen (iets met een halve tajine) en de volgende bestemmingen boven. Met collega’s ging ik zomaar naar Haaaaasselt en ontdekte ik er de favoriete kroeg van mijn baas nadat we een sushiboot soldaat hadden gemaakt.

Halverwege de maand bracht ik een een hele gezellige namiddag door in Den Bosch met enkele blogsters op initatief van Jessica. We zouden Den Bosch gaan ontdekken met z’n allen. We stapten een gezellig zaakje binnen, lieten allemaal onze smartphone in onze tas zitten en babbelden de tijd lekker weg onder het genot van koffie’s, een lekkere lunch en natuurlijk BITTERBALLEN!

Het dagelijkse leven

Maart was een fijne maand met veel leuks om op terug te kijken. De eerste zaterdag van de maand besloot ik naar Antwerpen te gaan voor wat shopping. Ik kocht al een hele tijd geen nieuwe kleren meer dus ik trakteerde mezelf op een nieuwe outfit. En vooral ook op een cappuccino en een overheerlijke carrotcake bij favoriet Coffeelabs. Geslaagd dagje!

Antwerpen koffiebar Antwerpen

Aan lekker eten ook geen gebrek, maar liefst twee keer sushi en we probeerde enkele nieuwe recepten uit. Die waren zo succesvol dat we ze meteen nog eens klaarmaakte. Op pasen zocht ik geen eitjes in de tuin, maar vierde we maar liefst twee verjaardagen. Van een eerste verjaardag tot het vieren van mijn liefste oma haar driekwarteeuw. Een dag vol met taart, cadeautjes en een lekkere driegangenmenu met nog meer zoetigheid als afsluiter.

maart

Het lief ging een weekend skiën, dus wat deed ik dan? Een lekker ontbijtje maken en naar buiten. Loopschoenen aan en lopen/wandelen door de buurt. Van verlaten zetelfabrieken en eenzame krokussen tot voetbalkantines en prachtige stukjes bos. Mijn omgeving biedt het allemaal. Offline genieten.

maart

 

Op naar de noorderburen

De eerste maanden van het jaar staan bol van de deadlines voor mij. Al is maart meer de stilte voor de storm. In april en mei zal ik ettelijke kilometers bollen naar Friesland, in het hoge noorden. Dankzij Ivonne ontdekte ik eindelijk de locaties van dé bollenvelden in Nederland, wie weet maak ik wel een ommetje!

maart

Scratching my map

Aantal landen bezocht: 2. Een tripje naar Antwerpen en Den Bosch en vooral heel wat vrije tijd doorgebracht met vrienden, familie en gewoon gezellig thuis.

Aantal nieuwe landen: 0.

Vooruitzichten voor april?

Heel veel werken en afspreken met vrienden. In maart was er geen koffiedate met Marijke (lees hier over haar trekking door het Atlasgebergte in Marokko) dus in april gaan we zomaar twee nieuwe koffiebars gaan ontdekken!

 facebooktwitterinstagram

6 maart 2016
Scratchingmymap in februari: van Boekarest tot een barista-cursus
25 april 2016
Thelma Coffee and Design

Comments

  • Dank voor de vermelding, ik hoop dat je veel bollenvelden kunt gaan zien. Volgens mij is het nu echt de perfecte tijd. Ik heb die periode van altijd maar veel en hard werken een beetje achter me gelaten en doe het een tandje rustiger, na bijna 30 jaar werken mag dat wel toch? Vooral nu het weer lente is ga ik lekker veel naar buiten. Geniet van je koffie en niet té hard werken he!

    11 april 2016
  • Den Bosch is leuk! Voor het feit dat ik er slechts een uurtje vanaf woon, kom ik er echt veel te weinig (lees: bijna nooit) maar vorig jaar een nachtje geweest en vooral heerlijk geborreld en gegeten. En ik lees dat ik Mechelen ook eens op mijn Belgische stedentrip planning moet zetten! 😉

    12 april 2016
  • Hé je hebt de website een nieuwe look gegeven! Of ben ik nou gek? Ik vond de bloggersmeeting ook erg gezellig en bedankt voor de vermelding. 🙂 Lijkt me leuk om nog een bloggersmeeting te doen voordat ik vertrek naar Cuba, al wordt het wel spannend. Dat blijft toch een van de leukste dingen vind ik van het reisbloggen: eindeloos kletsen met andere reislustige mensen! Wel bijzonder trouwens dat niemand de hele dag ook maar één foto heeft gemaakt haha. ;p Geniet van de lente, want die is nu zeker begonnen!

    12 april 2016

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.