Geef ze nog een kans: de 5 minst gelezen artikelen van 2017

dyrholaey

Geef ze nog een kans: de 5 minst gelezen artikelen van 2017

Elk jaar deel ik graag een jaaroverzicht. Zo kreeg je al een overzicht van mijn reizen in 2017 en verschijnt er weldra een overzicht van 3 x het beste van scratchingmymap in 2017. Een fijne traditie die ervoor zorgt dat ik dit jaar voor de derde keer op rij enkele overzichten met jou deel. Het omgekeerde leek me ook wel een keer leuk om eens bij stil te staan en terug te blikken. Welke artikelen en foto’s vonden jullie duidelijk minder interessant?

De 5 minst gelezen artikels van 2017

5 Ontspannen (en feest!) in de Japanse Tuin Hasselt

In de zomer maak ik meestal een langere rondreis maar dit jaar was het anders. Mijn vakantie verdeelde ik op in drie stukken: ik maakte een roadtrip naar Italië, ging een weekend naar Boedapest en ging op ontdekking in eigen land. Zo ontdekte ik onder andere de mooie Japanse Tuin in Hasselt, maar blijkbaar is dit niet meteen een plek die jullie kan bekoren. Toch zou ik deze tuinen op de agenda zetten in het voorjaar, als het weer tijd is voor de bloesems.

Japanse Tuin Hasselt

4 Budgettips IJsland: 9 tips voor een betaalbare reis door IJsland

In oktober schreef ik onder andere een artikel met handige budgettips voor een reis naar IJsland. Het is geen goedkoop land en aan de hand van deze tips hield ik mijn roadtrip door dit prachtige land betaalbaar. Misschien kan ik je toch nog overtuigen dat IJsland echt een prachtige bestemming is?

IJsland roadtrip

3 48u Reykajvik: haal alles uit je bezoek met de Reykjavik City Card

Tijdens diezelfde reis bracht ik ook twee dagen door in Reykjavik, de verrassend boeiende hoofdstad van IJsland. Met behulp van de Reykjavik City Card kon ik een hoop geld besparen op verschillende fijne activiteiten. Zo bezocht ik onder andere het Nationaal Museum van IJsland, waar ik alles leerde over de relatief korte bestaansgeschiedenis van het land. De stad kent maar liefst een tiental musea en je krijgt er ook nog korting mee op een whale tour met Elding. Maar blijkbaar gaan jullie toch vooral naar IJsland voor de fenomenale natuur en slaan jullie Reykjavik over. Niet doen hoor, het is een fijne stad!

Reykjavik

2 Roadtrip movie – La bella Italia

Deze zomer maakte ik een roadtrip naar Italië en door Toscane. Een heerlijke, zonnige trip in goed gezelschap. Voor de eerste keer maakte ik een reisfilmpje achteraf en neem ik je in één minuut mee op mijn roadtrip.

Cinque terre

1 Doelen en bucketlist update

Maar jullie allerminstfavoriete artikel was datgene over de update van mijn bucketlist. Welke bestemmingen mocht ik afvinken (of krassen!) en vooral, welke doelen die ik mezelf enige tijd eerder had gesteld, had ik gehaald? Ik heb enkele prachtige ervaringen opgedaan: zo ging ik samen met het lief drie maand reizen door Azië waarvan de eerste weken met de Transmongolië Express. Een prachtige ervaring. Ik overwon (toch alvast een beetje) mijn dieptevrees en ging steeds vrijer snorkelen met zeeschildpadden, kleurrijke vissen en tussen het koraal.

Dit overzicht vind ik ergens wel grappig want de artikelen over Italië en IJsland werden algemeen wel goed gelezen. Misschien omdat ze nog niet zo heeeeel lang online staan of omdat jullie toch in de winter minder zin hebben in een trip naar IJsland? Of waren ze gewoon niet interessant genoeg voor jullie? Tell me 🙂

De 5 lelijkste instagramfoto’s van 2017

Welke foto’s vonden jullie het minst leuk om naar te kijken? Grappig genoeg waren dat opvallend genoeg vooral plekken dichtbij huis dat jullie minder konden smaken (sorry liefste noorderburen!).

5 Leuke plekjes in Tilburg

4 Onderweg in IJsland, vlakbij de bekende Eyjafjallajökull

3 foto van Eindhoven

2 foto van Brabantnacht in Nuenen

1 filmje van Amsterdam Light Festival

Tegenvallers van 2017

Op vlak van mijn blog kende ik dit jaar geen tegenvallers. Dat is niet omdat ik mijn blog de beste van de hele wereld vind (nops, check.) of omdat ik denk dat er niets aan te verbeteren valt (ellenlang lijstje, check.) maar omdat ik mijzelf altijd heb voorgenomen om dit niet als werk of een commercieel project te zien. Daarom heb ik simpelweg weinig concrete doelen voor mijn blog, en diegene die ik mezelf stelde, heb ik gerealiseerd. Zo wou ik weer wat vaker gaan bloggen en bracht ik de laatste maanden mijn blogfrequentie meer naar minimaal één blog per week. En gelukkig heb ik niet nog eens een keer van lay-out gewisseld, want ik herinner me mijn gesukkel en bijhorende flop (ipsum dolores overal) daarmee. 😉

Ik denk dat de grootste negatieve kantje van 2017 het besef is dat een goede gezondheid geen vanzelfsprekendheid is. En dat sommige dingen nu eenmaal met vallen en opstaan gebeuren. Gelukkig is het jaar algemeen een fijn jaar geweest, en al helemaal een fijn reisjaar. Omdat het nu eenmaal leuker is om stil te staan bij de mooie momenten, kan je het vrolijke broertje van deze lijst lezen op de eerste dag van het nieuwe jaar. Zo ontdek je de best gelezen artikelen, jullie favoriete foto’s en mijn happy moments.

 facebooktwitterinstagram

27 december 2017
6x budgettips voor Oslo
1 januari 2018
3x het beste van 2017

Comments

 • Ria
  REPLY

  Het Light Festival in Amsterdam moet in het echt zeker de moeite waard geweest zijn!

  29 december 2017
 • Goofball
  REPLY

  haha, leuk concept deze post… nu ben ik nieuwsgierig wat bij mij de minst gelezen artikelen zijn. Misschien moet ik je idee maar eens pikken.

  3 januari 2018

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.