3x het beste van 2015

Krka nationaal park

3x het beste van 2015

Omdat ik wel van lijstjes hou en het altijd fijn vind om jaaroverzichten, top-zoveels en andere lijstjes te lezen, geef ik jou hier het beste van scratchingmymap in 2015. Geen volledig jaar voor mijn blog, verre van, maar wel het jaar dat ik zie als mijn eerste échte blogjaar. Ik neem je mee door mijn beste gelezen artikels, de populairste instagramfoto’s en doe ik, speciaal voor jou, een kleine happy dance!

De 5 best gelezen artikels van 2015:

1 Leuven-liefde

In dit artikel deel ik tien leuke plekken met jou, in de stad waar ik geboren en getogen ben. Blijkbaar toch een stad die nog niet zo gekend is en daarom aanspreekt bij vele lezers. Als je dan toch in Leuven bent, hier vind je alvast enkele niet te missen koffiebars, een lijstje die ik later nog ga verlengen.

2 10 redenen waarom ik niet verliefd werd op Bali

Mijn eerste reis naar Azië en direct ook mijn eerste verre reis, was naar het prachtige Indonesië. Ik genoot er van alles wat er zich op mijn pad kwam, zag veel, leerde nog meer van de verschillende eilanden die dit land kent. Maar op Bali kon ik niet helemaal aardde en blijkbaar is zo’n andere kijk op dit godeneiland ook eens fijne lectuur.

3 TAG: mijn mooiste reisfoto’s

Wegdromen bij mooie foto’s doen jullie blijkbaar even graag als ik en ondanks dat ik echt geen fotograaf ben en nog maar sinds kort met iets anders dan mijn iphone foto’s maak, scoorde dit artikel het goed.

Kangaroo island Australia

4 TAG: mijn mooiste reisjaar

Ook zijn jullie even gek als ik van lijstjes want de blogpost over mijn mooiste reisjaar, werd ook heel goed gelezen. Ik ben benieuwd of er binnenkort een jaar aankomt dat 2015 gaat overtreffen…

5 Gouden tip om te besparen op je backpacktrip

Reizen en andere plaatsen ontdekken is heerlijk, maar kost natuurlijk ook geld. Ik laat jullie in mijn budget– en “48u-in“-artikels al zien dat er niet altijd veel tijd of geld nodig is om er even tussenuit te zijn. In het vijfde meest gelezen artikel van dit jaar, geef ik je nog enkele tips om verstandig om te gaan met de kerstlijstjes. Waarom vraag je geen reisgids van je volgende bestemming of misschien heb je nog wel wat backpackmateriaal nodig? Hoewel het een zeer recent artikel is, werden ook mijn cadeautips voor reizigers voor minder dan tien euro, zeer goed gelezen.

De 5 populairste instagramfoto’s van 2015:

1 Zonsondergang

Heerlijk wakker worden deze ochtend. Wat ben ik toch een sucker for sunsets/sunrises. ?

Een foto die is geplaatst door Lotte (@scratchingmymap) op

2 Gelukkig zijn in een rooftoppool in Yogyakarta.

3 Prachtige zee in Gili Trawangan.

4 Onverwacht strand in Warschau

5 Prachtig uitzicht over de oude stad van Dubrovnik

Happy dance

Als je gehoopt had op een filmpje waarin ik een dansje doe, dan ben je er aan voor de moeite. 😉 Een virtuele happy dance oftewel enkele dingen waar ik héél blij van word. Dit jaar bezochten er meer dan 2000 mensen mijn blog en lazen jullie met zijn allen meer dan 5800 pagina’s hier. Op mijn 65 verschillende blogposts lieten jullie 250 reacties achter, die ik allemaal stuk voor stuk heb gelezen en beantwoord hebt (als het goed is). Mijn 285 volgers op instagram, klikten al meer dan 3100 keer op LIKE en dat vind ik natuurlijk niet minder dan ontzettend leuk. En twitter, daar ben ik alleen maar meer van gaan houden: van hilarische gesprekken en herkenbare situaties met andere reisbloggers tot de nieuwe hartjes in plaats van favoriete sterren. Ook leer ik een hoop nieuwe dingen bij door het bloggen, nooit gedacht dat ik me ooit zou bezig houden met het maken van een website, en leerde ik enkele nieuwe, fijne mensen kennen. Zo vind ik het zalig om elke maand een nieuwe koffiebar te ontdekken met Marijke en uren weg te praten over reizen en meer.

Bedankt om mee te lezen, tot het einde van deze blogpost en met de andere artikels op mijn blog. Graag zie ik jou hier weer verschijnen en laat gerust maar wat vaker een reactie of een digitale duim/hartje/like achter. Daar word ik namelijk héél blij van.  *happy dance* 🙂

Wat waren jouw favorieten dit jaar?

 facebooktwitter – bloglovin – instagram

20 december 2015
2015 in reizen: how much did I scratch my map?
31 december 2015
Scratchingmymap in december: bruisend Berlijn

Comments

 • Een originele manier om terug te blikken op je jaar! Die foto’s van Indonesië zijn jaloersmakend! Leuk dat je steeds meer je weg vind in blogland en op social media! Ik ben benieuwd wat 2016 je gaat bieden!

  28 december 2015
 • Ik hoop dat 2016 minstens even cool wordt dan je reisjaar ’15 🙂 Keep up the good work Lotte!

  29 december 2015
 • Wat een leuke manier om terug te blikken Lotte! En wat leuk dat de mooiste reisfoto’s het als tag eigenlijk best goed doet! Zo zie je maar, het onbekende met beide armen omhelzen is helemaal zo erg niet hè ;-)! Ik wens je een fantastisch 2016 met nog meer blogs, reizen en plezier!

  29 december 2015
 • Leuk al die lijstjes en wat fijn dat steeds meer mensen je blog weten te vinden, zowel hier als op social media. Daar kan ik als beginnend blogger alleen nog maar van dromen 😉 Wie weet wat 2016 voor me in petto heeft. Jij ook veel succes in het nieuwe jaar!

  30 december 2015
 • Die foto van de rooftop bar vind ik nog steeds geweldig en ik krijg er zo’n enorme goesting van om weer naar Indonesië te gaan! Fijn dat je het zo naar je zin hebt als blogger maar ik ben wel een beetje teleurgesteld in die happy dance van je. Binnenkort maar eens een live vertoning denk ik 😉 Een heel fijn en gezond nieuw jaar vol fraaie reizen en koffie meets, we’ll meet again!

  1 januari 2016
 • Super leuk overzicht zeg!! Je hebt alle redenen om blij te zijn, want ik word ook blij van jouw blogposts en instagramaccount 🙂 p.s Wat is de naam van dat Rooftop hotel in Yogjakarta? Dat kan mij mss nog wel eens van pas komen 😉

  2 januari 2016
   • Thanks 🙂 Ik ga eind mei. Denk niet dat ik dit keer in Yogyakarta zal komen, maar je weet het nooit 😉

    4 januari 2016

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.