Scratchingmymap in november en december: jarig zijn in Brugge

dag Brugge

Scratchingmymap in november en december: jarig zijn in Brugge

November en december waren behoorlijk rustige maanden, al helemaal op reisvlak. Maar op blogvlak waren ze goed gevuld, ik schreef namelijk een hele stapel artikels en zocht urenlang foto’s uit voor erbij. En natuurlijk is december dé feestmaand bij uitstek. Sinterklaas, Jezus en ikzelf vieren namelijk onze verjaardag in de laatste maand van het jaar. Die eerste twee worden meestal uitbundiger gevierd dan die laatste, maar dat mocht de pret niet onderdrukken.

Nieuwe plaatsen ontdekken

Ik ging enkele keren naar Antwerpen en ging er wat nieuwe koffiebars ontdekken. Zo ging ik onder andere voor de eerste keer langs bij Normo en Cafématic. In Leuven ging ik met Marijke voor de eerste keer langs bij Lettuce, waar je dus naast salades ook warme maaltijden kan eten zoals een spicy pita, lasagne of quiche. Ik denk dat ik eens mijn favoriete lunchadresjes in Leuven moet gaan bundelen in een blogartikel want ik heb er wel al enkele verzameld de voorbije jaren.

In november dachten we eens op een zondag met de trein naar Brugge te gaan, maar door een ongeluk op de sporen tussen Leuven en Brussel viel onze dag in het water. Maar een maand later zouden we een nieuwe poging wagen, maar dat wist ik toen nog niet.

Op 20 december werd ik dertig jaar en dat moet natuurlijk gevierd worden. Mijn vriend had een fijne dag/weekend geregeld en we startten de avond voordien al met een heerlijke sushi picknick op onze bouwgrond, met een kampvuurtje erbij. Zo werden meteen ons kampeerstoelen nog eens gebruikt en lekker ingeduffeld met een dekentje langs het kampvuur en kaarsen erbij, dat is toch wel heel gezellig.

Daarna reden we verder naar Brugge waar we sliepen in de mooiste B&B, waar we ’s ochtends een overheerlijk ontbijt voorgeschoteld kregen. Tijdens ons wandeling door schattig en pittoresk Brugge bleef het gelukkig zo goed als droog zodat we eindelijk eens als die schattige huisjes en leuke hoekjes konden bewonderen. Maar de dag was nog niet gedaan! Op de weg terug maakten we nog een stop in Antwerpen en gingen we de tentoonstelling van David Yarrow, “it’s five o’clock somewhere” bekijken. Prachtige zwart-wit fotografie, waarvan het merendeel van imposante dieren in Afrika kwam. En hops daarna virtueel naar een ander continent: we gingen aziatisch eten bij Wagamama en daarna naar de China Light Zoo in de Zoo van Antwerpen. Tof om door te wandelen, zeker omdat het er heerlijk rustig was! Nog een cocktail bij The Dirty Rabbit en wat later stonden we weer thuis. Een heerlijk verrassingsweekendje met veel variatie!

Het dagelijkse leven

De weekenden waren goed gevuld de voorbije weken en dat resulteerde zelfs in twee babyborrels op één dag. Lekker gaan brunchen, koffie drinken met de grootouders, een housewarming etentje en gewoon uren gezellig op de bank zitten bij een vriendin. Natuurlijk moest deze maand ook Sinterklaas gevierd worden en de gezichten van de kindjes waren hilarisch voor de volwassenen. Een mix van angst, ontzag, verbazing en blijdschap als de goedheilig man en zijn sidekick zwarte piet ineens aanbelde.

Ik deed mee met een Quiz en eindigde, oef, voorlaatste – maar het was wel eens leuk om te doen en ik vond het nog meevallen voor een allereerste quizervaring. Met de vriendinnen hadden we een gezellig avondje met massa’s hapjes, een soort van eerste kerstfeestje dus. Om in de kerstsfeer te blijven – kan ook niet anders deze maand – gingen we ook een avondje gezellig naar de kerstmarkt voor het toffe optreden van een collega. En dan kwamen natuurlijk de kerstfeesten zelf! Drie stuks dit jaar: drie keer de jaarlijkse traditie van een kerstfeestjes bij mijn ouders, kerstavond bij de schoonfamilie met een hele stapel cadeau’s en op kerstdag is het smullen van de fondue bij mijn oma! En dan weer enkele dagen geen honger hebben van al dat eten.

Jammer genoeg had ik deze maand, voor de eerste keer met mijn auto, een klein auto-ongelukje. Ik sloeg rechtsaf en de auto voor mij smeet plots alles toe – zoals we in Leuven zeggen – omdat hij abrupt moest stoppen voor een spookrijden ambulance die door het rood kwam gereden. En ik kon niet meer stoppen en het werd dus een bumperkusje met een gebroken voorlicht als resultaat.

Op de voorlaatste dag van het jaar ging ik zowaar voor de eerste keer in twee maanden naar het “buitenland”! Ik ging met de mama naar de Winterefteling, voor haar de eerste keer en voor mij ook alweer vier jaar geleden. Dus dan mogen we nog eens op bezoek gaan bij Holle Bolle Gijs.

Dingen waar ik blij van word

Misschien kies ik toch gewoon voor jarig zijn deze maand! 🙂 Dertig, ’t is niet niets en misschien is het ook wel doordat ik op het einde van het jaar verjaar, maar het is toch altijd een moment om even terug te blikken en vooruit te kijken. 2018 was geen heel erg memorabel jaar: geen al te zotte reizen, maar toch wel mooie plekken bezocht én een bouwgrond gekocht. Maar toch denk ik dat 2019 “specialer” wordt doordat dan ons huis gebouwd zal worden en ik start op mijn nieuwe job.

Blogpret

De laatste weken en maanden ben ik on a roll op blogvlak. De voorbije twee maanden kwamen er 14 artikels online over verschillende bestemmingen. Twee jaar na onze Big Trip, begin ik er eindelijk meer en meer over te schrijven. Zoals praktische gidsen of artikels over een bepaalde bestemming. Zo schreef ik maar liefst twee artikelen over de Transmongolië Express: een praktische gids met alle informatie over deze unieke treinreis en ook leg ik jou stap per stap uit hoe je deze zelf kan boeken. Daarnaast sorteerde ik ook al mijn Cambodja foto’s eens uit en schreef ik verschillende artikelen over dit mooie en nog relatief rustig bereisde Aziatische land. Zodra je meer bezoekt dan enkel Angkor Wat, merk je meteen dat je hier nog met gemak minder ontdekte plekken kan vinden. Ik schreef artikels over het leuke rivierstadje Kampot en het Bokor National Park, over het paradijselijke Koh Rong, de iconische tempels van Angkor Wat en over de gitzwarte bladzijde in de Cambodjaanse geschiedenis die Pol Pot achterliet. Ik bundelde alles in een handig overzichtsartikel voor Cambodja: zo kan jij jouw route uitstippelen voor 2 of 3 weken in dit mooie land.

Maar ook over bestemmingen dichter bij huis schreef ik de afgelopen maanden. Zo verzamelde ik mijn favoriete koffiebars in Antwerpen, vertel ik jou alles wat je moet weten voor een leuke dag in Brugge, tipte ik 7 toffe uitzichten over Barcelona en omdat ik nu eenmaal gek ben op toffe koffiezaakjes, bundelde ik ze per week in een artikel over koffiebars in Barcelona. December is natuurlijk ook de maand van de jaaroverzichten en terugblikken. Naast mijn kijk achter de schermen van september en oktober, publiceerde ik op mijn verjaardag traditiegetrouw ook het (reis)jaaroverzicht van Scratchingmymap in 2018. Een ander artikel dat ik ook altijd leuk vind om te schrijven zijn de flops van het jaar.

Scratching my map

Aantal landen bezocht: 2. België & Nederland. Ik was te vinden in onder andere Antwerpen, Brugge, Leuven en ik ging naar Kaatsheuvel voor haar fijne bewoners te bezoeken.

Aantal nieuwe landen: 0.

Vooruitzichten voor de komende maanden?

Ik ga naar Londen, voor de negende keer alweer. Ik kijk er echt naar uit om weer terug te keren naar een van mijn favoriete steden en weer nieuwe adresjes en leuke plekken te ontdekken. Als je leuke tips hebt, laat ze hieronder zeker achter in de reacties! En wat misschien wel het spannendste is in jaren: ik start begin februari met mijn nieuwe job.

 facebooktwitterinstagram

1 januari 2019
3x het beste van 2018
9 januari 2019
Namiddag in Namen: de citadel en meer

Comments

  • Goofball
    REPLY

    Proficiat met je verjaardag…jonkie 😉 .

    25 januari 2019

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.