Scratchingmymap in januari en februari: Mechelen en meer

Scratchingmymap in januari en februari: Mechelen en meer

Januari en februari waren eindelijk echte winterse maanden en zo hoor het ook! Ik begrijp al dat gezeur over de koude niet zo goed: strakblauwe hemels, de zon die schijnt enne, tegen de koude kan je je kleden! En iedereen die over de Siberische kou/vortex of weetikveel spreekt: in Siberië is echt wel een stuk kouder hoor. Maar in deze terugblik op januari en februari vind je geen gezeur maar wel een hoop leuke dingen die ik de afgelopen weken deed.

Januari 2018 gaat voor mij de geschiedenisboeken in als de maand dat we officieel tekende voor onze bouwgrond, jippie! Dat is heel fijn nieuws maar dat wilt natuurlijk ook zeggen dat de centjes even niet in fijne reizen gestopt worden – want ja, geld kan je nog altijd maar één keer uitgeven. De knip gaat er dus even op, maar dat gaat me niet tegenhouden om in mijn eigen land wat fijne plekken proberen te ontdekken. Ik verwacht dus om mijn reeks Oh dierbaar België te kunnen uitbreiden dit jaar. Niet alleen kent mijn eigen land enkele fijne steden, maar ook zijn er tal van mooie gebieden om te gaan wandelen of gewoon enkele fijne plekken die het ontdekken waard zijn. Ik vermoed dat ik hier dan ook geen maandelijkse updates meer ga plaatsen, maar ze gaan terugbrengen naar een keer om de twee maanden. Omdat mijn leven een heel stuk minder spannend gaat zijn, ga ik ook minder te vertellen hebben. En kwaliteit over kwantiteit toch?!

Nieuwe plaatsen ontdekken

Af en toe bedriegen we ons liefste Leuven met een fijne plek in een nabijgelegen stad. Af en toe mag dat. In januari ging ik met Marijke naar Diest met één missie: een lekkere cappuccino scoren. Diest is een kleine provinciestad waarvan je op de stadsrand zo de provincie Limburg in duikt. We kuierden wat door de straten, gingen lunchen bij La Bas waar we een eerste poging tot een lekkere cappuccino deden. Die was niet heus maar de wortelcurrysoep is er wel een aanrader. We sloten onze namiddag af bij een cappuccino (verdienstelijke poging – maar geen podiumplaats) en een overheerlijk dessertbordje bij Chocolat. Enkele dagen later kreeg ik een berichtje dat de koffie bij Stuckens heerlijk was, we weten waar naar toe de volgende keer.

De leukste nieuwe ontdekking van deze maand was toch het dagje Mechelen dat ik uitgestippeld had voor een leuk dagje uit met Marijke. We gingen wandelen door het Mechels broek: langs de Dijle, door modder, door een koeienweide, langs meren met honderden ganzen, over bruggen tot in een uitkijktoren. Daarna trokken we de stad zelf in: we kuierden door talrijke kleine straatjes met onze kaart van het prikkelpakket in de hand. Hiermee konden we veel lokale specialiteiten proeven en hadden we meteen een goede reden om af te wijken van de gekende straten. We beklommen de 538 treden tot helemaal bovenaan op de St-Rombautstoren en werden beloond met een weids uitzicht over de hele stad en meer. Zo herkende ik onder andere de kerncentrale van Doel, Antwerpen en het Brusselse Atomium.

Natuurlijk moesten er ook enkele hippe Mechelse adresjes ontdekt worden en is er altijd de zoektocht naar een heerlijke cappuccino. Ik kan je alvast van harte aanraden om te lunchen bij Foom, met uitzicht op de kathedraal. De koffie is er goed, de carrotcake overheerlijk en ook de lunchkaart is dik in orde! Een eindje verder in de stad vind je Noen, ook een fijn adres voor lunch of een cappuccino maar vooral voor de ambachtelijke eiskreem, die is er goddelijk. Zo probeerde ik de karamel passievrucht en ook de witte chocolade met saffraan is een aanrader.

Het dagelijkse leven

In januari wordt er nog wat verder gefeest op het ritme van december. Op nieuwjaarsdag heb ik altijd wat gezellige familiefeestjes en enkele dagen later ga ik langs bij mijn meter voor haar verjaardag (ik geef heel bewust apart cadeau’s – het leed van het decemberkindje #mayyourpresentsnotbecombined). Ook worden er natuurlijk nog andere verjaardagen gevierd in deze maand, wordt er geklonken op het nieuwe jaar met de collega’s en kook ik thuis voor vriendinnen. De eerste maand van het jaar is er eentje met wat leuke gebeurtenissen. Enkel de laatste dagen van januari eindigen wat in mineur/languit in de zetel doordat de buikgriep mij dit jaar niet overslaat jammer genoeg. In februari kwam ons huis ook weer een stapje dichterbij: zo tekenden we de lening (hoera zeer lang afbetalen!) en planden we ook de afspraak in voor het ondertekenen van de akte.

Dingen waar ik blij van word

Grond gekocht – pinterest maal duizend! Maar ook wel honderdenéén keuzes om te maken: welke gevelbekleding willen we, toch ook al maar eens kijken naar een fijn en handig keukenontwerp, goedbedoelde opmerkingen meenemen of naast ons neerleggen en hoe zien we onszelf wonen voor de rest van ons leven?! Er komt veel bij kijken maar leuk is het wel! Om dit te vieren, kregen we van een heuse biermand van onze beste vrienden en op een doodgewone maandagavond gingen we er dan ook eentje op klinken. Heel fijn om die VERKOCHT te zien staan. Shit is getting real!

Blogpret

In de eerste twee maanden van het jaar schreef ik onverwacht nog zeven artikels, want de drukke periode op het werk vertaalt zich naar mijn tijd om te schrijven, en vooral naar mijn zin om ’s avonds wéér achter de laptop te gaan zitten. Maar met veel plezier schreef ik een terugblik op het leukste van 2018 en eentje op de december feestmaand. Over IJsland schreef ik twee artikels: een compleet route artikel en alle details die je nodig hebt als je het vliegtuigwrak wilt bezoeken. Ook schreef ik over het mooie Isle of Skye en deelden ik al mijn tips met je voor een fijne dag in Mechelen. Mijn favoriet zijn mijn tips over de mooiste architectuur en design hotspots in Oslo. De stad telt zoveel wijken die volop in ontwikkeling zijn en knappe gebouwen tekenen er de skyline. Wat ik ook heel fijn vond om te zien is dat de eerste maanden van het jaar bij de allerbeste maanden sinds de start van deze blog zijn: meer dan tweeduizend verschillende mensen kwamen een kijkje nemen op scratchingmymap! Bedankt om mee te reizen!

Een grappig zoekterm deze maand vond ik “random bestemming”. Bijzonder dat iemand dat googlet en op deze blog uitkomt. Mijn dag in Mechelen was zo leuk dat ik met plezier enkele van de mooiste foto’s met jou deelde.

Regelmatig plaats ik stories op Instagram, volg me zeker op instagram als je meer wilt zien.

Scratching my map

Aantal landen bezocht: 2. Op ontdekking in België en enkele dagen naar Nederland voor het werk.

Aantal nieuwe landen: 0.

Vooruitzichten voor de komende maanden?

De eerste helft van het jaar is het druk op het werk en ook voor ons bouwproject gaat er nog een hoop uitzoekwerk zijn. Normaal staat er nog een leuk dagje in eigen land op de planning, maar we moeten nog zien wat en waar.

 facebooktwitterinstagram

25 februari 2018
De ideale route op Isle of Skye
16 maart 2018
Op ontdekking in Nederland: 5x typisch Hollands

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.