Scratchingmymap in mei: van Parijs tot vliegtickets boeken.

Tulpenroute

Scratchingmymap in mei: van Parijs tot vliegtickets boeken.

De meimaand was er een goeike. Gezellige etentjes, een weekend in Parijs, leuk nieuws en mijn project liep goed op zijn einde.

Zelf lees ik altijd graag wat reisbloggers zoal uitsteken in hun dagen, daarom schrijf ik hier over de fijne dingen die ik deze maand gedaan heb. Misschien volgt er over een van deze later nog een apart artikel, misschien ook niet. Wat deed ik zoal in mei? Mocht ik nieuwe landen van mijn scratchmap scratchen? Je leest het hier.

Nieuwe plaatsen ontdekken

Een van de allerleukste dingen van deze maand? Naar Parijs met het lief! <3 Al weet ik niet echt of dat hier wel past onder nieuwe plaatsen, want ik ging voor de zevende keer terug naar de Franse lichtstad. Ik kan echt heel goed rondkuieren, eten en koffie drinken, en dat is zo wat wat we deden tijdens het pinksterweekend. Oh en foto’s nemen, dat deed ik ook!

weekend in Parijs

Het dagelijkse leven

Tegen een dagje Antwerpen zeg ik niet snel nee. Ik wist al langer dat de winkel open zijn op de eerste zondag van de maand, maar toen ik ontdekte dat dit ook zo was op 1 mei (een feestdag in België), sprong ik al snel de auto in. Ik parkeerde me om de hoek van een van mijn favoriete koffiebars, en kon niet weerstaan aan de lokroep van een cappuccino op hun zonnig terras.

Koffie Antwerpen

Volk over de vloer en het lief die uren in de keuken stond voor een driegangenmenu in elkaar te boksen en de voetjes onder tafel schuiven voor een late moederdaglunch. Ook ging in naar een reunië van de middelbare school, wat ook alweer tien jaar geleden is (het afstuderen van die school dus). BBQen in een fijne binnentuin in Leuven en daarna met een hele bende op café: heel leuk om “iedereen” nog eens terug te zien. We hebben alvast besloten dat we het volgend jaar gewoon opnieuw doen en geen tien jaar meer wachten. 🙂

De laatste zondag van de maand ging ik naar een hele leuke smartphone fotografiecursus in het Museum M, gegeven door Vicky Bogaert. Toen ik Marijke hierover vertelde, was ze zo overtuigd om mee te gaan. Uiteraard krepen we de gelegenheid aan om te lunchen en een koffie te drinken. Dit keer gingen we naar bagelbar Nosh in de Naamsestraat.

Wat vinden jullie van deze twee foto’s die ik maakte in Museum M?

Leuven in black & white. #seemyleuven #Mleuven #architecture

Een foto die is geplaatst door Lotte (@scratchingmymap) op

Colourful Leuven. #seemyleuven #Mleuven

Een foto die is geplaatst door Lotte (@scratchingmymap) op

 

Maar wat ik stiekem toch het aller-aller-ALLER-leukste vond deze maand? Dat is dat we onze vliegtuigtickets geboekt hebben voor onze drie maanden trip! Een dikke vette YAY is er hier op zijn plaats! 🙂 We vliegen eind oktober heen op St-Petersburg en eind januari keren we terug via Bangkok. Nog maar vijf maanden woohoo!

Op naar de noorderburen

Werken in het weekend en op feestdagen en dan een dikke week in Friesland voor mijn projectdeadline. Maar hey, wat ging dat goed seg! Alles loopt zelfs beter dan het hoort, trots! Om mijn lange rit naar het hoge noorden te breken, reed ik in Flevoland even van de autostrade af om enkele kilometers door de tulpenvelden te rijden. Ik had deze nog nooit eerder gezien en ben dus maar al te blij dat ik even deze omweg maakte.

Blijkbaar vonden jullie dat ook heel leuk, want deze foto is mijn “meest gelikete” op instagram tot nu toe.

Blogpret

Met dank aan mijn collega’s heb ik nu ook Snapchat. Ik begrijp nog niet helemaal hoe het moet en het drinkt iphonebatterij als water, maar geestig is het wel.

mei

Op vlak van het schrijven van artikels was ik a real bad blogger deze maand (weeral) maar daar komt verandering in! Wat ik wel heel fijn vond, is dat jullie vaker op instagram hartjes uitdeelden.

Vooral deze zwart-wit foto uit Parijs zagen jullie graag.

Always look up. Can you spot the man smoking out of the window? #paris

Een foto die is geplaatst door Lotte (@scratchingmymap) op

 

Scratching my map

Aantal landen bezocht: 3. België en Nederland zoals wel vaker maar ook naar Frankrijk.

Aantal nieuwe landen: 0.

Vooruitzichten voor juni?

Op het moment dat jullie dit lezen, ben ik onderweg naar Madrid! Ik zal drie dagen doorbrengen in de Spaanse hoofdstad, mijn laatste bezoek dateert alweer van acht jaar geleden… Heel erg hoor, drie dagen tapas eten en genieten van een zonnige 25 graden… Mijn avonturen kan je zoals steeds live volgen op instagram (en sinds deze maand dan ook snapchat).

 facebooktwitterinstagram

30 mei 2016
Oui Paris! Een weekend in Parijs
9 juni 2016
Op reis met enkel handbagage

Comments

 • Wat gaaf dat je tickets hebt geboekt voor je reis van 3 maanden! Voor nu: eerst veel plezier in Madrid.

  31 mei 2016
 • Wat gaaf, ik ga even niet door dat je zo lang weg zou gaan! Ga je met de Trans-Mongolië express? Ik maakt de treinreis in de zomer, ik ben benieuwd hoe het in de winter is… Erg wit, waarschijnlijk!

  De snapchat foto met die bloemetjes is erg grappig.

  Veel plezier nog in Spanje.

  31 mei 2016
 • Wat tof dat jullie de tickets hebben geboekt! Het aftellen kan beginnen. Mooie Instagramfoto’s. Lijkt me trouwens best leuk, zo’n smartphone fotografiecursus. Heb je er iets van opgestoken? Heel veel plezier in Madrid! Lekker genieten van zon en tapas..klinkt helemaal niet verkeerd.

  1 juni 2016
 • Jeetje, 7x naar Parijs, dan moet je wel echt van zo’n stad houden! 🙂 En wow: jullie gaan 3 maanden op reis, wat een super vooruitzicht. Geniet van de voorpret! Maar eerst van Madrid natuurlijk… life is good 🙂

  5 juni 2016
 • Wat onwijs gaaf dat jullie drie maanden gaan rondreizen in Azië! Ik zag er iets over in de zijbalk staan. Komt er ook een blogje over? Ik ben benieuwd naar de plannen!

  5 juni 2016
 • Zo leuk dat je de bollenvelden hebt kunnen zien, ik snap wel dat die foto zoveel likes heef gekrrgen!

  29 juni 2016

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.