Oui Paris! Een weekend in Parijs

weekend in Parijs

Oui Paris! Een weekend in Parijs

Oui, Paris! Met het pinksterweekend ging ik, voor de maar liefst zevende keer, terug naar de lichtstad. Heerlijk zo’n stad die je al kent, waar je moeiteloos met de metro de stad doorkruist, waar je alle must-haves al bezocht hebt en al enkele fijne koffiebars en restaurantjes weet liggen. Niets hoeft nog en het lief en ik konden er gewoon gaan genieten van de stad, ons favoriete hotel, lekker eten en drinken en het heerlijke lenteweertje!

Na een rit van 350 kilometer reed ik de smalle parkeergarage in en enkele minuten later stonden we in Parijse buitenlucht. Met een dagticket voor de metro op zak doorkruisten we gedurende een weekend de hele stad, want er waren enkele uitlopende plekken die ik wou bezoeken.

Hoe kan je beter liefde vieren dan met een zonnig weekend in Parijs?

Deze zondag in Parijs was zoals alle zondagen mogen zijn.

We gingen lunchen met vrienden in Le Marais (bijna zoals de Parijzenaars zelf) en een uur koffie drinken en boekjes lezen bij Ob La Di. Gekleurde tegels op de vloer, marmeren en koperen accenten en 80s boeken op de houten planken tegen de muur. En er stond avocadotoast op het menu. Jouw inner hipster kan hier dus instagramwaardig  zijn honger stillen.

weekend Parijs

In het noordoosten van de stad vind je het Fondation de Louis Vuitton, aan de hand van Frank Gehry, in het immense Bois de Boulogne. Je komt hier door twee haltes voor La Défense af stappen, nog net binnen metrozone twee. We lieten de lange wachtrijen voor wat ze waren en kuierden gewoon wat door het park langs alle hoeken van het gebouw.

weekend Parijs

Een van mijn favoriete plekken in Parijs, blijft toch het uitzicht op de Eiffeltoren vanaf Trocadero. Je loopt de metro uit, de hoek van een paleisvleugel om en daar sta je dan, oog in oog met hét bekendste bouwwerk van de stad. In de lente is het een nog fijner uitzicht, met de prachtige bloesems aan de bomen die de weg markeren naar de iconische toren.

weekend in Parijs

En ’s avonds genoten we van ons favoriete hotel in de stad: Mama Shelter. Wegdromen in onze kamer, strak ingericht zoals we het graag zien, met een zacht bed en dito kussens. Met een lekkere cocktail in de hand plannen voor de dag nadien smeden en ribbetjes peuzelen die zo van het bot vallen. Mama says eat now, work out later is niet voor niets de quote op hun menu’s. En dan nog maar een cocktail vragen bij de barman.

weekend Parijs

Een maandag die een eigenlijk een tweede zondag was.

In de vele parken die Parijs telt, vind je overal groene ijzeren stoelen terug, een heerlijk typisch zicht vind ik. Van de Tuileries loop je zo tot bij dat andere Parijse icoon: het Louvre. We legden ons neer op de zitbanken, keken mensen en namen de tijd om de omgeving en het gebouw in ons op te nemen. Geen straf met twintig graden en de zon op je snoet!

weekend in Parijs

weekend in Parijs

 

Van de zwart-witte zuilen op de binnenplaats van het Palais Royal gingen we naar de prachtige zwart-witte roltrappen van het warenhuis Le Bon Marché, een gebouw uit 1852. Ja ik ga naar de andere kant van de stad voor een mooie trap te bekijken.

weekend in Parijs

weekend in Parijs

Carrot cake eten en cappuccino’s drinken, het gaat me goed af. Dit keer gingen we naar Coutumé Café en zochten we ons een plaatsje aan de houten tafels en maakte ik mijn keuze op de letterborden. Wat ik trouwens zo leuk vind aan de Parijse metro, zijn die stopplaatsen waar de namen nog getegeld zijn op de muren.

weekend in Parijs

Het laatste wat we in Parijs deden, is een wandeling maken over de eerste high line ter wereld! Het is een goed bewaard geheim maar de Promenade Plantée bestaat al sinds 1988 (zeer goed jaar overigens ;-)). Lang voordat men in 2009 de bekende High Line opende in New York. Je wandelt doorheen het 12e arrondissement over de vroegere spoorweg “Ligne de Vincesses” naar het oosten van de stad. Op verschillende punten vind je een trap of lift omhoog en vandaar kan je enkele kilometers boven de stad wandelen, tussen het groen.

weekend in Parijs

Een weekend in Parijs praktisch

  • Vervoer: met de Thalys sta je vanaf Brussel in slechts 1u20 in het hart van de stad. Neem je de auto, dan raad ik je een parkeergarage aan. Ik zag namelijk behoorlijk veel geblutste auto’s geparkeerd staan. Ik betaalde €28 voor 2 dagen.
  • Hotel: keuze genoeg in de Franse hoofdstad, maar zelf raad ik het hippe Mama Shelter aan. Heerlijk ontbijt, mooie en geen piepkleine kamers met een goed bed en je hoeft ’s avonds je hotel zelfs niet uit: je vindt er een goed restaurant en een lekkere pizzeria.
  • Voor jouw dagelijkse koffiefix kan je onder andere terecht bij Ob La Di, Coutumé Café, Hexagone Café en Café Kitsuné.
  • Bezienswaardigheden: natuurlijk mag je de Eiffeltoren, Montmartre en het Louvre niet overslagen, maar ga zeker ook kuieren door een van de vele parken die de stad kent of ga op zoek naar de art-deco parel in Le Bon Marché. Ook L’institut du Monde Arabe is een streling voor het oog. Als je wilt ontsnappen aan de drukte van de stad, raad ik je de Promenade Plantée aan.

Ging jij al eerder voor de tigste keer terug naar een stad? Of ga jij liever elke keer een nieuwe stad ontdekken?

 

 facebooktwitterinstagram

6 mei 2016
Scratchingmymap in april: van mijn eigen moestuin tot Friesland.
31 mei 2016
Scratchingmymap in mei: van Parijs tot vliegtickets boeken.

Comments

  • Oui, oui Parijs …ik ben ook al vaak in Parijs geweest maar het blijft elke keer weer wat nieuws ontdekken. Leuke foto’s! 🙂

    30 mei 2016
  • Heerlijk, Parijs! 🙂 En als je er al zo vaak geweest bent, is het echt een relaxte trip. Zo fijn! <3

    5 juni 2016

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.