Scratchingmymap in april: van mijn eigen moestuin tot Friesland.

Scratchingmymap in april: van mijn eigen moestuin tot Friesland.

Ook deze maand zagen jullie hier niet veel verschijnen maar ik heb weer genoeg fijne dingen gedaan. Zo ontdekte ik onder andere een van de nieuwste aanwinsten in Leuven, het prachtige Thelma Coffee and Design waar ik spontaan verliefd op werd.

Zelf lees ik altijd graag wat reisbloggers zoal uitsteken in hun dagen, daarom schrijf ik hier over de fijne dingen die ik deze maand gedaan heb. Misschien volgt er over een van deze later nog een apart artikel, misschien ook niet. Wat deed ik zoal in april? Mocht ik nieuwe landen van mijn scratchmap scratchen? Je leest het hier.

Nieuwe plaatsen ontdekken

In mijn eigen liefste Leuven ontdekte ik de nieuwste aanwinst onder de koffiebars met dat tikje meer: Thelma! Ik ging er op een week tijd maar liefst drie keer langs: een keer met Marijke voor koffie, twee dagen erna met het lief want ik wou ‘m écht wel dit plekje tonen en dan nog een keer voor een zachtroze vest die ik maar niet uit mijn hoofd kreeg.

april

Het dagelijkse leven

Weer een héle fijn maand achter de rug! Tussen al dat werken door deed ik ook nog een hoop leuke dingen (dat verklaart misschien waarom het bloggen er bij in schiet. #BadBlogger). Het eerste weekend van de maand stouwde ik mijn auto vol met potgrond, plantjes en een grote plantenbak voor ons tuinprojectje. We planten enkele kruiden, een tomatenplant, frambozen, aardbeien, sla en iets decoratief waarvan ik de naam niet ken, maar wat ik wel mooi vond. De status na 1 maand? 2/4 dode sla-plantjes, 1 stervende tomatenplant en een vader die me lichtjes uitlacht met het feit dat ik helemaal nog geen tomatenplanten buiten mag zetten. Voor de rest leeft alles nog en groeit het zelfs!

Verder ging ik deze maand twee keer (schade in halen voor maart) op koffiedate met Marijke en vertelde ze honderduit over hun fantastische reis door het Atlasgebergte in Marokko. Dit keer vonden we dat we ook wel een pannenkoek bij onze koffie mochten, dus Le Graal werd getest en goedgekeurd! Op housewarming naar Mechelen waar ik natuurlijk snel de scratchmap aan de muur spotte en een zondagochtend die weggetaterd werd met vriendinnen tijdens een brunch. Snel maar weer!

Maar een van de leukste dingen deze maand was toch het feit dat boyfriend en ik alweer 5 jaar samen zijn! Dat werd gevierd met bloemen, een mooie gids voor Parijs van Petite Passport en een etentje bij jummie Italian Bar La Baracca. Jammer genoeg zat het weer echt niet mee en verhuisde we maar liefst 2 keer van plaats (van het buitenterras naar de toog naar de bar aan de keuken). Maar het eten was weer heerlijk, al kreeg ik mijn pizza toch niet meer op na de hapjes bij de cocktails.

april

Op naar de noorderburen

Ik zat een hele week in het hoge noorden, Friesland that it, voor het werk. Ik zou misschien beter een inburgeringscursus doen en een verhuis overwegen. Voorlopig toch maar niet. 😉 Een bezoek aan de Albert Heijn kon dan ook niet ontbreken, al hebben we die keten ook al weer eventjes in België. Zonder al te veel in de saaie details te treden van mijn deadlines, ben ik wel ontzettend blij dat die van april goed zijn gegaan. In mei volgt de echte grote Big-Bang… *fingers crossed*

Nederland

Hotel in het groen!

Leukste herinneringen?

Zelf word ik altijd blij van lekker eten en mooie dingen (en reizen natuurlijk) dus deze drie instagram foto’s vond ik toch wel heel fijn.

Well, my hotel for the week has hammocks on the beach. Same same but different.

Een foto die is geplaatst door Lotte (@scratchingmymap) op

 

Deze #throwback naar een jaar geleden, toen ik in het heerlijke Lissabon was.

Beautiful Lisbon (or more specific, Belem) doesn’t need filters to add a splash of color to your day.

Een foto die is geplaatst door Lotte (@scratchingmymap) op


Scratching my map

Aantal landen bezocht: 2. Verbaast het iemand dat ik hier België en Nederland zeg?

Aantal nieuwe landen: 0.

Vooruitzichten voor mei?

Mei wordt een topper! De Grote Project Deadline, loeihard werken en twee weken in Friesland maar vooral ook een weekendje weg naar Parijs met het lief. Genieten van de stad, ons favoriete hotel, en zoals dat hoort in de hoofdstad van de romantiek, elkaar.

 facebooktwitterinstagram

25 april 2016
Thelma Coffee and Design
30 mei 2016
Oui Paris! Een weekend in Parijs

Comments

  • Gefeliciteerd met jullie 5-jarige jubileum! Parijs is inderdaad een heerlijke plek om samen even van de chaos van alledag te ontsnappen en van elkaar te genieten 🙂 Succes met de grote deadline in het hoge noorden in mei! 😉

    6 mei 2016
  • Wat een leuk tuintje heb je gemaakt zeg. Ja, dat er dan een paar plantjes sneuvelen is herkenbaar… hier ook zo met mijn vorig jaar zelfgemaakte rotstuintje… afgelopen maart dus vol goede moed nieuwe plantjes gekocht en erbij gezet… Mooie foto van de Belem toren trouwens… wij waren er afgelopen week, maar het was wat bewolkt die middag, dus hij is nogal grijs geworden. Ik wens je een fijne mei-maand!!

    7 mei 2016
  • Gefeliciteerd met je jubileum en zo’n weekendje Parijs is helemaal top om dat te gaan vieren! Heb je nog mooie foto’s kunnen maken van de bollenvelen in Friesland? Leuk zo dat tuintje met die bakken in laagjes. Op naar het laatste restje mei en juni!

    23 mei 2016

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.