Scratchingmymap in juni: van Madrid tot verjaardag vieren

Scratchingmymap in juni: van Madrid tot verjaardag vieren

De eerste dag van juni bracht ik door in het zonnige Madrid. Wat was dat fijn seg, de batterijen opladen in de zon, kuieren door de gezellige straten en zoveel ijsjes eten als ik maar wou. Stiekem was het ook wel echt een maand vol lekker eten: van verjaardagen vieren met pensen, lunchdates met vriendinnen en onverwachte restaurantbezoekjes tot op dinnerdate met het lief voor zijn verjaardag.

Zelf lees ik altijd graag wat reisbloggers zoal uitsteken in hun dagen, daarom schrijf ik hier over de fijne dingen die ik deze maand gedaan heb. Misschien volgt er over een van deze later nog een apart artikel, misschien ook niet. Wat deed ik zoal in juni? Mocht ik nieuwe landen van mijn scratchmap scratchen? Je leest het hier.

Leuven

Nieuwe plaatsen ontdekken

Het was de tweede keer dat ik in Madrid was, maar mijn vorige bezoek dateerde alweer van 2008! Heel wat plaatsen kon ik herkennen, andere deden dan weer geen belletje rinkelen. Binnenkort kan je hier een cityguide terug vinden voor jouw citytrip naar de Spaanse hoofdstad!

Dichter bij huis, probeerde ik onder andere Noordoever uit, een biologisch restaurant in de vaartkom in Leuven uit met vriendinnen. Je schept op aan een buffet en je bord wordt gewogen aan de kassa. Daarna natuurlijk nog een overheerlijke dessertje bij een lekker koffie van Onan! En nog wat bijpraten bij een drankje in OPEK, dat kan er natuurlijk altijd bij.

Koffie Leuven

Ook sprong ik op een doodgewone donderdag Balls ’n Glory binnen. Leuk interieur en verse balls, ik at mijn Tiki Masala exemplaar op het terras. Want hallo, eindelijk even zon!

Het dagelijkse leven

De moestuin blijft groeien en ondertussen proefden we al 5 frambozen (trots!) van eigen kweek, aten we drie kroppen sla en neemt de aardbeienplant ongeveer de halve moestuin-bak in. Zonder één aardbei eraan natuurlijk.

Antwerpen

De laatste dag van de maand was de verjaardag van mijn wederhelft en we gingen een dagje naar Antwerpen. Lekker gaan lunchen bij hotspot Roest en daarna nog even tot op het dak van het MAS. Omdat het kan.

Antwerpen

Lovebirds.

MAS Antwerpen

Uitzicht over het regenachtige Antwerpen en de Schelde.

Op naar de noorderburen

Van regio Rotterdam naar provincie Gelderland en Friesland: ook in juni was ik weer regelmatig bij mijn Nederlands collega’s te vinden. Ik bracht zelfs speciaal Belgische vlaggetjes mee zodat mijn collega’s tenminste gepast konden supporteren tijdens het EK. Jammer genoeg werden we iets vroeger uitgeschakeld dan gehoopt, maar hey, volgende keer beter!

Nederland

Op wandel in de achtertuin van het hotel.juni

Voor de allereerste keer stond ik voor het rood licht op de snelweg. Bijna frontrow kon ik kijken hoe de brug langzaam opende voor enkele grote boten door te laten. Halfuurtje later thuis dan gepland, dat dan weer wel.

Blogpret

Voor scratchingmymap was het de beste maand ooit: voor de eerste keer meer dan 1000 unieke bezoekers. Klein bier maar ik ben hier niet-normaal-mega-gigantisch-veel-maal-tienmiljoenmiljard-trots op! Ontzettend bedankt!

Ook deed ik een fijne samenwerking met Duifhuizen, kreeg ik weer bloginspiratie (maar nog even niet de woorden of tijd om ze neer te pennen) en maakte ik onze Big Trip blogofficial.

Op instagram konden jullie mijn Madrid-foto’s goed waarderen. Benieuwd naar jullie 3 favoriete foto’s van juni?

Shameless selfie at the wonderful Crystal Palace at the Retiro park.

Een foto die is geplaatst door Lotte (@scratchingmymap) op

Stiekem vind ik mijn shameless selfie in de rozentuin ook een hele leuke. De zon, de mooie tuin en ik voelde me compleet relax al kuierend door de stad.


Scratching my map

Aantal landen bezocht: 3. Buiten de usual suspects ging ik naar Spanje.

Aantal nieuwe landen: 0.

Vooruitzichten voor juli?

Drie weken vrij, hoera! Mijn jaarlijkse zomervakantie neem ik altijd in juli, gelijk met mijn architectenlief. Een citytrip naar Londen met mijn familie voor de verjaardag van mijn oma, een weekje naar de Provence en nog een verjaardagtrip naar de Haspengouw-streek. Volgens mij wordt juli een topmaand!

 facebooktwitterinstagram

14 juni 2016
The big trip: reisplannen
18 juli 2016
8 tips voor foto’s met je smartphone

Comments

  • Zo leuk dat je Madrid ook zo’n fijne stad vond! Die selfie is trouwens erg leuk, vaker doen hihi 🙂 En juist hartstikke leuk dat je zo trots bent op de 1000 bezoekers! Ook al is het voor sommige bloggers niks, het zijn nog steeds 1000 mensen die hun weg op het web naar jou hebben gevonden, je tips en verhalen waarderen en nog meer geïnspireerd raken om de wereld te verkennen! 😉

    14 juli 2016
  • Ooeeehh, Madrid kan ik nog niet weg scratchen… Toch eens werk van maken. Super leuk dat je blog groeit, altijd fijn om te zien dat je ‘werk’ oplevert, toch? Zalig trouwens dat je kan uitkijken naar 3 weekjes vakante. Héérlijk! Ik volgende week een weekje, gewoon al de tijd kunnen pakken om samen te ontbijten met De Echtgenoot, I like! Geniet ervan Lotte!

    14 juli 2016

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.