Scratchingmymap in mei: het koude IJsland en hoera zomer!

Skogafoss

Scratchingmymap in mei: het koude IJsland en hoera zomer!

Mei was een beetje een gekke maand maar toch ook vooral de maand dat we er even tussenuit knepen naar IJsland. Daar was het bijna de hele dag licht, dus extra veel tijd om te genieten van al het moois dat het land te bieden heeft.

Zelf lees ik altijd graag wat reisbloggers zoal uitsteken in hun dagen, daarom schrijf ik hier over de fijne dingen die ik deze maand gedaan heb. Misschien volgt er over een van deze later nog een apart artikel, misschien ook niet. Wat deed ik zoal in mei? Mocht ik nieuwe landen van mijn scratchmap scratchen? Je leest het hier.

Nieuwe plaatsen ontdekken

Ik begin deze maand op dezelfde plek waar ik april eindigde: bij de noorderburen in Tilburg. Zondag reden we rustig naar de stad, gingen we genieten van de zon op het terras bij RAW en slenterden we door de stad. Ik ontdekte een pak leuke winkels en adresjes en we botsen onverwacht op een straattheater in de Tuinstraat. Waarop we dan prompt besloten het laatste plekje in de zon te bemachtigen en onder het genot van een koffie en een broodje, bekeken we het theater. Ik vond vooral RAW (Burgemeester Broxlaan 79), conceptstore Tien (Nieuwlandstraat 55), kledingwinkel Superfly (Nieuwlandstraat 2), cadeauwinkel Deciana Design (Tuinstraat 106) en koffiebar Mugs & Muffins (Tuinstraat 49/01) leuke ontdekkingen.

Na een stevig ontbijt (hartjes voor vrije maandagen en ontbijtbuffet vol lekkers) trokken we naar de Beekse Bergen. Als boyfriend en ik één guilty pleasure hebben, dan is het wel het feit dat we regelmatig een dierentuin of aquarium bezoeken. Dit keer trokken we naar het safaripark Beekse Bergen: we wandelden er door heel het park, maakten een tochtje met de boot inclusief overenthousiaste gids en reden met de auto door het park. Mijn grootste angst was dat er een giraf aan mijn auto zou likken (= krassen) maar gelukkig konden we daar net aan ontsnappen. Al was het wel even spannend toen we in de file stonden bij de giraffen. (I kid you not.)

vliegtuigwrak ijsland

Hallo vanuit IJsland!

Amper een week later stonden we neer in Nederland: dit keer echter op Schiphol om aan boord te gaan van de WOW Air vlucht naar Reykjavik! Gepakt en gezakt met goed materiaal van Quechua/Decathlon want we gingen er namelijk kamperen bij 0-10 graden. Voor #quechuamystory mochten wij onder andere een ultracompacte tent, heerlijke warme slaapzakken en wandelschoenen gaan uittesten in de ruige IJslandse weersomstandigheden. Over het project om ook jou te inspireren de natuur in te gaan kan je hier alvast meer lezen.

Vijf dagen gingen we naar IJsland en my oh my ik ben verliefd. Wat een prachtig ruig land. De dagen waren er lang, de wind loeide zothard (70-90km/u), werden een uur geblokkeerd door een brand op een grasvlakte en de vriendelijkste politieagent ooit en we moesten onze plannen wijzigen doordat er 300 kilometer weg afgesloten werd door een zandstorm. Maar wat een prachtige natuur. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat ik al geschreven heb over onze trip en ook op instagram kon je meereizen.

dyrholaey

Het dagelijkse leven

Op één of andere manier is dit het vierde jaar op rij dat we uitgenodigd zijn op twee trouwfeesten en begin mei was het de beurt aan het eerste. Deze vond plaats in een afgelegen boerderij, de DJ was goed en de dansbenen werden losgegooid. Ook kreeg ik deze maand van maar liefst drie vrienden te horen dat ze verloofd zijn, inclusief de bijhorende enthousiaste, lieve en grappige verlovingsverhalen. Het ziet er dus naar uit dat we volgend jaar alvast wat te doen hebben in de zomer. 😉

Moederdag wordt in het grootste deel van België gevierd op de tweede zondag van mei en toeval wou dat ook dan mijn nichtje haar 18e verjaardag vierde met de familie. Nu ja, nichtje is niet helemaal meer van toepassing denk ik, ik lijk te vergeten dat ik ondertussen zelf die leeftijd al lang gepasseerd ben en dat al lang geen kinderen meer in de familie zijn. #gettingold

Ook ging ik nog eens naar Brussel, wat ook alweer lang geleden was en at er heerlijke burgers in een zaakje waar ik toevallig ook al eens geweest was enkele jaren geleden. Iets met frietjes uit een bloempot, olé! Mijn favoriete restaurant in de buurt werd ook bezocht en goedgekeurd door de vrienden die we ermee naar toe namen: volgende keer wachten we wel niet meer zolang. 😉

Op onzeerhemelvaart (zo spreken Vlamingen het uit – in 1 adem), had ik een dag vrij en genoot ik van de zon. Ook had ik het plan om op ziekenbezoek te gaan maar de file én de NAVO-top én Trump in Brussel zorgden ervoor dat ik twee uur in de hitte heb stil gestaan op de autostrade. Dat plannetje ging dus niet door. Balen maar de dag nadien was een tweede poging een stuk verdienstelijker.

De laatste zaterdag van de maand was het tijd voor mijn koffiedate met Marijke: aangezien ik net terug was van een trip naar IJsland en zij van een inspirerende trip door Oeganda, hadden we dus meer dan genoeg om bij te praten. En wat krijg je als je twee enthousiaste reizigers samenzet? Juist ja: nieuwe reisplannen! De plannen zijn nog in de maak, maar het ziet er naar uit dat we in juli er samen tussenuit trekken naar ergens in Europa. Nu al zin in!

Blogpret

Deze maand waren het vooral foto’s van IJsland die je kon terug vinden op mijn instagram. Maar laten we eerlijk zijn, een straf is dat niet he?!

 

Welke vind jij de leukste? Volg me zeker op instagram als je meer wilt zien.

Een van mijn best gelezen artikels van deze maand, gaat verder in het thema van mijn laatste reis door IJsland. Blijkbaar hebben jullie ook wel zin om de prachtige zuidkust te gaan bezoeken en dat kan ik alleen maar aanmoedigen. Weldra komen er meer artikels aan!

Scratching my map

Aantal landen bezocht: 3. Van Tilburg en de Beekse Bergen, via Schiphol naar het wondermooie IJsland. Op stap in Leuven en Brussel en soms hoef je zelfs je zetel/terras niet uit om gezellige avonden te hebben.

Aantal nieuwe landen: 1. Deze maand mocht ik IJsland van mijn scratchmap krassen. Wat een prachtig land! Ik heb er al over geschreven, maar er gaan zeker nog meer artikelen volgen. Vijf dagen was ideaal voor een eerste kennismaking, maar ik wil sowieso eens terug gaan voor een tweetal weken.

Vooruitzichten voor juni?

De zomer is nu wel echt in het land en dat mag van mij nog wel een hele tijd zo blijven. Volgende week heb ik (alweer ;-)) een weekje vrij en trekken we naar het Zuiden van Frankrijk. Hier verblijven we samen met vrienden in een huis (en BBQ en zwembad en dertig graden). Ik besef ook dat het de eerste keer gaat zijn in forever dat ik een hele week op dezelfde plaats ga zijn op een reis en dat vind ik toch een beetje een vreemd idee. Gelukkig heb ik al een perfect daguitstap in gedachten. 🙂

 facebooktwitterinstagram

29 mei 2017
Golden Circle IJsland: de ideale daguitstap vanuit Reykjavik
21 juni 2017
De ultieme stop-over in Kuala Lumpur: 24u in de stad

Comments

 • Jessica
  REPLY

  Wat fijn dat je het zo goed naar je zin hebt gehad in IJsland. 🙂 Mocht je trouwens weer in de buurt van Tilburg/Den Bosch zijn en een uurtje vrij hebben om koffie te drinken, let me know! 🙂

  4 juni 2017
 • Danique
  REPLY

  Dat klinkt echt als een supergoede maand! En je foto’s van IJsland zien er echt waanzinnig tof uit. Lijkt me zo mooi om een keer naartoe te gaan.

  20 juni 2017

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.