Scratchingmymap in september en oktober: van B(russel) tot W(arschau)

citytrip Warschau

Scratchingmymap in september en oktober: van B(russel) tot W(arschau)

September en oktober waren veel meer dan andere jaren nazomer dan al echte herfst. Als ik deze terugblik zo lees, blijkt dat ook wel echt uit wat ik gedaan heb. Er werd nog meer dan regelmatig buiten gewandeld en genoten van de zon op een terrasje.

Nieuwe plaatsen ontdekken

September en oktober waren toffe maanden op het vlak van het ontdekken van nieuwe plekken. Waar ik de eerste dag van september nog ettelijke kilometers door Brussel ging wandelen met Marijke, gingen we bijna twee maand later wandelen in Connecterra in het enige nationale park dat België telt.

Ik maakte een één minuut in Brussel filmpje. Als je op onderstaande foto klikt, opent het filmpje zich.

Cityguide Brussel

Op een prachtige oktoberdag, stapte ik de auto in naar het gezellige Den Bosch. Daar had ik namelijk afgesproken met enkele collega-reisbloggers. Altijd leuk om de reisverhalen te horen, de komende reisplannen en wensen en wat te sparren over blogs of hoe jij of zij bepaalde dingen aanpakken. We lunchten in het toffe Coffeelab, vlakbij het station. Dit is een koffiebar/lunchplek/werkplek. Ze hebben er laptop-vrije tafels voor mensen die gezellig komen tafelen en plekken waar je juist wel goed kan zitten met je laptop als je wat werk wilt verzetten. Dus ideaal voor iedereen aangezien er zowel tafeltjes voor 2 of 4 zijn als tafels voor een grote groep van pakweg tien. Daarna kuierden we nog eventjes door de stad om neer te strijken bij de Verkadefabriek waar we nog even van de zon genoten op hun terras.

Met het lief ging ik begin september 48u naar Warschau, als laat verjaardagscadeau voor hem. Ik was drie jaar geleden al eens in de stad en we gingen dan ook mijn favorieten bezoeken (Uprising museum en eten bij Aioli!) als toffe nieuwe plekken ontdekken (Het Neon museum!). Onze uitvalsbasis was een leuk ingerichte kamer in een appartementje, mét balkon, op wandelafstand van het Centraal station. Van hier konden we dan gemakkelijk alle kanten uit.

Het dagelijkse leven

Oktober is bij ons een populaire verjaardagsmaand, wat zelfs op een zondag resulteerde in twéé verjaardagsfeestjes. Waar de ene opa 80 werd, mocht de andere alweer vijf kaarsjes extra uitblazen. In september was mijn papa jarig, wat weer een fijne excuus was om op restaurant te gaan. Iets uitbundig werd de verjaardag van het petekind van mijn vriend gevierd: die kleine petotter is alweer één jaar oud, hoera! Wat etentjes op restaurant en maar liefst twee babybezoeken (welkom lieverds!) en voor je het weet heb je elk weekend wel wat te doen. Alleen maar leuk natuurlijk!

In België is er stemplicht in tegenstelling tot in Nederland, maar dat kwartiertje om de zoveel jaren vind ik echt wel het zeuren niet waard om je stem te mogen/moeten uitbrengen. Ik stemde natuurlijk op de goei, zoals altijd. 😉 Van een ander soort nationalisme was het feit dat ik voor de eerste keer in een stadion naar een voetbalwedstrijd ging kijken! Onze Rode Duivels deden niet heel erg hun best en lieten het bij een gelijkspel tegen Nederland, maar het was wel tof om eens mee te maken. Alleen die verkeerschaos rond het stadion, hoeft voor mij zo nodig niet. En ze mogen mij ook eens uitleggen waarom ik geen (compacte) handtas mee binnen mag nemen, maar de harde kern wel een trommel mee binnen krijgt.

Voorts genoot ik zoveel mogelijk van de zon, maar werd ik toch ziek (een gebrek aan vitamine D zou het niet mogen zijn). Zo van die dagen dat je voelt dat je ziek aan het worden bent, maar toch maar doorduwt omdat je werkdag propvol zit. Om dan te crashen in de auto naar huis. En dan dankbaar zijn dat je genoeg karmapunten had verzameld om je lunch ‘pas’ terug te zien als je thuis bent ipv tijdens de autorit.

Met ons huis in het hoofd ging ik naar Interieur in Kortrijk, een tweejaarlijkse beurs waar altijd wel inspirerende ontwerpen te zien zijn. Toch enkele fijne dingen gezien die perfect zouden passen in ons plaatje. Dertig jaren plan, iemand?

Als scholier moest ik regelmatig rondjes gaan lopen in de Abdij van het Park, iets waar ik toen toch vooral op vloekte. Nu ging ik ook niet bepaald om te joggen, wel sprong ik voor het eerst in forever mijn fiets op om tot daar te gaan. Om dan vervolgens een rondje rond te vijvers te wandelen en in de gietende regen weer naar huis te mogen rijden. Ik voelde me bijna weer 16.

Iets héél tof deze maand was het feit dat ik filmtickets gewonnen had voor de première van de film Girl. Een bijzonder verhaal, gefilmd op een manier die ik als typisch Belgisch zou omschrijven. Ik betwijfel dat dit een correcte filmografische term is (ja, ik weet dat dát ook geen woord is), maar het is een manier die ik graag heb, zo eentje met een kantje af. Girl vertelt over een meisje dat geboren is in het lichaam van een jongen en het verhaal geeft je een kijkje in haar dagelijkse struggle om balletdanseres te worden. Het is absoluut geen sensatiefilm en trekt je echt in het personage, waardoor de kleine tegenslagen extra hard binnenkomen. Prachtig gefilmd, goed verhaal en sterke acteerprestaties van de jonge hoofdrolspeler.

Dingen waar ik blij van word

Na een terugval in mijn enthousiasme voor het sporten in het warme zomerweer, lukte het me in september om 2 keer de week te gaan sporten. In oktober startte ik ook goed door veel te wandelen en regelmatig yoga te doen. Maar toen werd ik ziek en had ik een tijdje geen fut. Ik bleef wel een wandeling maken in het weekend, zolang het maar droog blijft, vind ik het heerlijk om buiten te zijn. Nu ik weer beter ben, probeer ik ook thuis oefeningen te doen waarvoor ik niet persé naar de fitness moet.

Zomaar de nieuwe Ticket to Ride krijgen van het lief: de New York editie. Deze spelversie van ons favoriete gezelschapsspel is compacter en duurt ook slechts 15-20min per spel. Alleen jammer dat ze hun typische vierkante doos behouden hebben en de verpakking niet net wat kleiner gemaakt hebben, dan was het een ideaal reisspel geweest.

Blogpret

Er zit ook in het bloggen weer meer regelmaat, hoera! Ik heb weer veel zin om te schrijven (en om achter de pc te kruipen – want dat is toch wel het nadeel van bloggen) en foto’s uit te zoeken. Ik werkte eindelijk wat artikelen over IJsland af die al een tijdje in mijn concepten stonden: maar liefst zes artikelen over IJsland verschenen er in september en oktober. Zo gaf ik je tips over het autorijden in IJsland, deelde ik mijn ervaring over het kamperen met het vliegtuig en maakte ik een handige inpaklijst voor jouw reis naar IJsland. Ik nam je mee naar een van de mooiste gebieden in het land: het Snaefellsnes schiereiland, stelde mezelf de vraag of een bezoek aan de bekende Blue Lagoon nu zijn geld waard was en tenslotte deelde ik mijn budget voor onze week in IJsland met jou.

Maar ik deed ook een update van mijn artikel over de leukste restaurants in Warschau en schreef een artikel over de 7 dingen die je volgens mij niet mag missen in Gotenburg. Ik bleef in hogere/noorderlijke sferen en schreef ook nog een complete cityguide over Oslo. Dichter bij huis hoop ik je te inspireren om te gaan wandelen in Connecterra.

Een van mijn favoriete blogs die ik schreef is toch wel de terugblik op onze Big Trip, die twee jaar geleden begon! Ik deelde mijn vijf leukste herinneringen aan deze bijzondere reis, iets waar ik toch even tijd voor nodig had om het allemaal te laten bezinken. Want ja, het gewone leven, daar wen je wel heel snel weer aan. Tien blogs op twee maanden, dat vind ik toch niet verkeerd. 🙂

Op instagram deelde ik onderstaande foto, geef toe dat het een mooi plaatje is? Zo fijn om te zien hoeveel leuks er is, zo dichtbij. Je vindt mijn dichtbij trips trouwens gebundeld onder de gelijknamige tag.

De komende weken zal je elke week op facebook een terugblik vinden met een korte anekdote en enkele foto’s, van onze Big Trip twee jaar geleden. Volg me dus zeker op facebook als je deze trip down memory lane niet wilt missen.

Scratching my map

Aantal landen bezocht: 3. België, Nederland en Polen.

Aantal nieuwe landen: 0. In Polen en in Warschau was ik eerder al geweest, de laatste keer was drie jaar geleden.

Vooruitzichten voor de komende maanden?

Zo gek om te bedenken dat het alweer de laatste twee maanden van 2018 zijn die aanbreken. Er staan een hoop dinnerdates in de agenda en natuurlijk is de december dé maand van de feesten. Eind december word ik dan ook nog eens 30, wat ergens gewoon een (verjaar)dag gelijk een andere is, maar ergens toch ook wel een dingetje. Byebye twenties, hallo grote-mensen-leeftijd!

 facebooktwitterinstagram

29 oktober 2018
5x het beste van The Big Trip
4 november 2018
Mijn favoriete koffiebars in Antwerpen

Comments

 • Natasja | Wat zij zegt
  REPLY

  Mooie maanden! En petotter?? Typisch Vlaams? :’) Tijd vliegt inderdaad, nog maar twee maanden te gaan dit jaar… Zo snel!

  1 november 2018
 • Jessica
  REPLY

  Wow Lot ik wist niet dat jij binnenkort alweer 30 wordt joh! Ik ben de komende tijd trouwens weer veel in Nederland, dus nu ga ik echt eens proberen om weer met je te meeten haha ;p Oja, de video opent trouwens niet als je op de foto drukt, maar hij begint direct te downloaden. Waarom upload je hem niet op YouTube of Vimeo? 🙂

  5 november 2018

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.