Scratchingmymap in augustus

Scratchingmymap in augustus

Whoppa, en voor je het weet is het jaar alweer twee derden ver! Dat cliché over dat de tijd sneller vooruit gaat als je ouder wordt, lijkt wel te kloppen. Maar gelukkig houdt me dat niet tegen om dubbel en dik te genieten van 2017.

Zelf lees ik altijd graag wat reisbloggers zoal uitsteken in hun dagen, daarom schrijf ik hier over de fijne dingen die ik deze maand gedaan heb. Misschien volgt er over een van deze later nog een apart artikel, misschien ook niet. Wat deed ik zoal in augustus? Mocht ik nieuwe landen van mijn scratchmap scratchen? Je leest het hier.

Nieuwe plaatsen ontdekken

België heeft zoveel moois te bieden en deze maand ging ik op ontdekking in Mechelen en Antwerpen. Met vrienden gingen we tapas eten bij Pintxos in centrum Mechelen. Het interieur is er fijn, het tapasmenu een aanrader en het gezelschap was goed. Dat laatste is enkel te verkrijgen op afspraak. 😉 Op de dag van het (Belgisch) bier dronk ik het lokale biertje Maneblusser, ook lekker.

 

Elke eerste zondag van de maand is het koopzondag in Antwerpen, dus ik bolde naar ’t Stad. Ik ging ontbijten bij Tinsel, shoppen in de leuke Kammenstraat, at lunch bij Goesting en wandelde langs het MAS en over de mooie Parkbrug. Na een zonnige dag, was het tijd voor een kort bezoek aan Hapje Tapje in Leuven en ging ik ribbetjes eten bij BBQ-restaurant Sticky Fingers in de Tiensestraat. Lekker maar er hangt een ontzettende BBQ-geur door heel de zaal dus je kleren mogen na een bezoek vast en zeker de wasmand in.

Ook kreeg ik deze maand plots het idee dat ik iets klein leuks wou gaan doen met het lief dus het werd een tripje naar een koffiebar. Meer bepaald naar Lott’s of Coffee waar ik een cappuccino met glitters (ja, echt!) dronk en we naast een croque monsieur ook een freakshake deelden. Een grote bananenmilkshake versierd met speculoospasta en mini-marshmallows met een suikerwafel, een donut en een toef slagroom erop en afgewerkt met toffees. Zoet maar lekker voor een keer! Misschien daarom dat in de zaak de quote “Do more of what makes you happy” in het groot terug te vinden is?

koffiebar

 

Het dagelijkse leven

De meeste weekenden in augustus waren goed gevuld. Van een 40 jaar-huwelijksfeest en een verjaardagsfeest, BBQ met vrienden en een lokale kermis tot veel vriendinnen en vriendjes-dates en een eerste keer zelf mosselen maken (beviel me zo goed dat is het enkele dagen later gewoon nog eens deed). En natuurlijk ging ik ook weer met mijn favoriete blogbuddy op stap: we gingen eten bij Café Entrepot en koffie drinken met Noordoever. Daar probeerde ik ook de vegan chocomousse uit, maar die was niet voor herhaling vatbaar. Chocomousse hoort toch wat vast te zien en deze smolt instant weg op je tong zonder veel smaak achter te laten. Dan toch liever de real deal.

Waar ik in juni en juli telkens nog een cursus volgde, heb ik in augustus vooral die laatste cursus leren toepassen. Want de theorie is één ding, de praktijk vaak nog wat anders. In september ga ik weer een dag bijleren voor mijn blog: vooral in het SEO-seminarie heb ik zin.

Maar stiekem het allerleukste van deze maand? Dat was toch de levering van onze nieuwe bed. Acht weken nadat we het uitgekozen en besteld hebben, werd het dan eindelijk geleverd. Ik slaap alvast prins(es)heerlijk!

Yes, er zit zachtroze in het hoofdeinde van het bed.

Blogpret

De afgelopen weken deelde ik enkele foto’s van in Antwerpen en Mechelen en nog wat mooie plaatjes van de Cinque terre die ik vorige maand bezocht. En dat konden jullie heel goed smaken! Dromen jullie mee weg bij deze kleurrijke foto’s?

Antwerp, you is pretty. ? Loved the light in the Parkbrug, close to the MAS in the Northern part of the city.

Een bericht gedeeld door Lotte – scratchingmymap (@scratchingmymap) op

Okay, one more picture of the #Cinqueterre because I just can’t get over the beauty of this place. ?

Een bericht gedeeld door Lotte – scratchingmymap (@scratchingmymap) op

Welke vind jij de leukste? Volg me zeker op instagram als je meer wilt zien.

Scratching my map

Aantal landen bezocht: 2. Ik ging naar Mechelen en Antwerpen en maakte een werktrip naar Nederland.

Aantal nieuwe landen: 0.

Vooruitzichten voor september?

Een bloggersdag met seminaries, het huwelijksfeest van een vriendin en een gevarieerde shortstay in Brabant en de Brabantnacht in de buurt van Eindhoven met mijn mama: september gaat volgens mij een hele gezellige maand worden!

Had jij een fijne augustus? Zit jouw zomervakantie er al op of heb je ze nog te goed?

 facebooktwitterinstagram

31 augustus 2017
Roadtrip movie – La bella Italia
7 september 2017
Wat kost dat? // Roadtrip door Zwitserland en Italië

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.