Scratchingmymap in juni: van in de Provence tot achter de boeken.

Provence

Scratchingmymap in juni: van in de Provence tot achter de boeken.

Juni was alvast de perfecte start van de zomer! Een week genieten van de warme zonnestralen en het zwembad in het zuiden van Frankrijk, weekends vol gezelligheid en werk blijven maken van goede voornemens. Dit maandoverzicht is er eentje met meer foto’s dan tekst dus hij is niet te zwaar om te lezen met dit heerlijk warme weer.

Zelf lees ik altijd graag wat reisbloggers zoal uitsteken in hun dagen, daarom schrijf ik hier over de fijne dingen die ik deze maand gedaan heb. Misschien volgt er over een van deze later nog een apart artikel, misschien ook niet. Wat deed ik zoal in juni? Mocht ik nieuwe landen van mijn scratchmap scratchen? Je leest het hier.

Nieuwe plaatsen ontdekken

De eerste week van juni stapten we de auto in en bolden we duizend kilometer naar het zuiden. Meer bepaald naar de Provence, waar we een week met vrienden in een prachtig huis logeerden. De eerste dagen was de befaamde Franse Mistral ook van de partij dus dan was het minder warm dan de 30 graden die het weerbericht aangaf. Daarna kroop de temperatuur omhoog en dan is een zwembad een hele fijne extra op vakantie.

Natuurlijk deed ik ook (iets) meer dan enkel veel lekker eten (mijn gewicht in kaas en brood zeg ik u) en naast/in het zwembad liggen. Zo ging ik wandelen in de regio van de Alpilles, mee met mijn vriend naar een wijndomein, een lokale market bezoeken in het leuke Saint-Remy-de-Provence en bezocht ik twee bijzondere kunsttentoonstellingen.

Het dagelijkse leven

Juni is een maand met wat verjaardagen in de familie: de eerste dag van de maand ging ik met mijn zusje pizza eten voor haar verjaardag. Maar ook mijn schoonzusje was jarig en mijn vriend werd 30 op de 30e! Driewerf hoera! In België wordt vaderdag gevierd op de tweede zaterdag van juni en het was een drukke dag. We gingen op bezoek bij de twee papa’s en twee grootvaders. En gelukkig maar he, af en toe komt het besef dat je maar beter geniet van de quality time…

Gin tonicEen gin en tonic om te vieren.

Ik ging bij vriendinnen eten, brunchen buiten de deur en met (oud-)collega’s op restaurant in Maastricht. Heerlijke mezze gegeten bij een Turks restaurant en simpelweg een ontzettend gezellige avond gehad.

Een van de leukste dingen van deze maand was toch wel het vrijgezelleweekend van een vriendin die over enkele maanden trouwt. Met een zotte bende trokken we naar De Haan. De hemel was strakblauw, de zon scheen en we gingen quizzen, dansen, volleyballen op het strand, als volleerde pro’s wakeboarden (nu ja…) en hielden spontaan een echt filefeestje.

De Haan

Na een vorige koffiedate besloten Marijke en ik spontaan dat we er samen een weekje tussenuit gingen. Ontzettend veel opties passeerden de revue, maar toen we ontdekten dat we beide nog niet veel van Italië gezien hebben, was de keuze gemaakt. Om al in de sfeer te komen, maakten we samen pizza’s (mmm!) en smulden we van tiramisu. En zo kon ik meteen ook hun leuke tuin in het echt bewonderen. Lichtjes jaloers om te zien dat hun frambozen het toch een stuk beter doen dan die van ons. 😉

Italië is natuurlijk geen klein land dus nu moesten we nog een regio kiezen. We overwogen Noord-Italië maar kozen toch een zuiderlijke regio. We gaan naar Toscane! We hebben maar een weekje maar maken er meteen een fijne roadtrip van en stoppen ook nog een nachtje in Zwitserland om de lange rit te breken.

De HaanMeisjes op het strand.

Vorig jaar was een van mijn goede voornemens om wat meer bij te leren. Toen volgde ik een introductiecursus tot barista en dit jaar volgde ik een cursus van Digitale Marketing. Blijkbaar heb ik toch al wat opgestoken in de voorbije twee jaar (jaaaaa, mijn blog is alweer twee!) want ik leerde minder bij dan gehoopt.

Blogpret

Deze maand waren het vooral foto’s van mijn vakantie in het zuiden van Frankrijk die je kon terug vinden op mijn instagram.

I always love colourful houses. Can you guess where this picture was taken? ?

Een bericht gedeeld door Lotte (@scratchingmymap) op


Welke vind jij de leukste? Volg me zeker op instagram als je meer wilt zien.

Scratching my map

Aantal landen bezocht: 2. Dit was de eerste maand in jaren dat ik niet in Nederland was. Dat komt vooral doordat ik momenteel geen actief project heb bij de noorderburen en vooral actief ben in België nu. Ik bezocht deze maand België en Frankrijk.

Aantal nieuwe landen: 0.

Vooruitzichten voor juli?

De vooruitzichten zijn goed: ik hoef namelijk maar een weekje te werken in juli. En als jullie dit lezen, is die week zelfs al om. Ik heb drie weken vrij en terwijl ik enkele weken geleden nog geen plannen had, is mijn verlof alweer goed gevuld geraakt. Samen met Marijke van Wanderersblues ga ik acht dagen op roadtrip naar Italië en ik heb er alvast veel zin in. Daarna ga ik mijn verjaardagscadeau innen en ga ik met mijn vriend drie dagen naar Boedapest. Hier was ik vier jaar geleden en heb al zin in een tweede bezoek!

 facebooktwitterinstagram

21 juni 2017
De ultieme stop-over in Kuala Lumpur: 24u in de stad
24 juli 2017
La bella Italia: de beste cappuccino’s, veel ijsjes en gezellige steden.

Comments

 • Jessica
  REPLY

  Heel veel plezier met Marijke in Italië, ik zag al mooie plaatjes voorbijkomen! 🙂

  11 juli 2017
 • Marcella
  REPLY

  Ik lees gewoon nog over jouw juni, ook al is juli al bijna om 😉 Wat een goed voornemen om elk jaar wat nieuws te leren. Daar wil ik ook meer op focussen. Goed om je te blijven ontwikkelen! Hoe was de cursus Digitale Marketing?

  31 juli 2017

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.