Thelma Coffee and Design

thelma koffiebar leuven

Thelma Coffee and Design

Yay, there’s a new kid in town! En wat voor één.  Een van de laatste toevoegingen aan mijn lijstje van favoriete koffiebars in Leuven is Thelma Coffee and Design. Maar Thelma biedt meer dan enkel en alleen lekker koffie van bij Mok, je vindt er ook kleren voor het hele gezin en prachtige stukken voor in huis.

Binnen komen, niet weten waar je eerst moet kijken, innerlijke oh’s en ahs en verliefd zijn vanaf de eerste blik. Dat ging er zo wat door mijn hoofd toen ik er twee weken dan eindelijk voor ’t eerst een voet binnen zette.

 

Witte muren, een grote binnendeur, prachtig licht, witte meubels en prachtige zachtroze tafeltjes bij de witte banken. Marmeren accenten, hippe luchtplanten in kaders en roze bloemen die zorgen voor het kleurrijke toets. Zachte truien van Lnknits, serax bloempotten, geurkaarsen en reisgidsen van Petite Passport vragen meteen om mijn aandacht.

 

Omdat het jurkje en lederen vestje in de etalage mijn aandacht trekken, loop ik vrij snel naar achter in de winkel. Zelf kon ik niet weerstaan aan een zachtroze warme vest van Sofie Schnoor, een Deens label. Ook spot ik schattige kinderkleren, van het type waarvan je stiekem wilt dat je kind geen zin heeft om op z’n knieën door het gras te kruipen. Geen winkel waar je met zeven zakken vol buiten komt zoals die ene keten, maar waar je dolgelukkig met de zorgvuldig uitgekozen stukken naar huis gaat.

En natuurlijk kan je ook koffie drinken bij Thelma Coffee and Design! De koffie komt van bij Leuvense koffiebrander Mok en de taartjes worden dagvers gemaakt. En sinds ik er hun vlierbloesemlimonade proefde, ben ik ook thuis aan de slag gegaan met de vlierboesem, verse munt en limoenen. Voor mij dus een zeer geslaagd bezoek en ik heb een nieuwe favoriet in mijn liefste Leuven!

Leuven

 

 facebooktwitterinstagram

10 april 2016
Scratchingmymap in maart: vooral veel lekker eten
6 mei 2016
Scratchingmymap in april: van mijn eigen moestuin tot Friesland.

Comments

 • Ziet er super gezellig uit! Ooit kom ik naar Leuven 🙂

  26 april 2016
 • Dat ziet er zo leuk uit! Moet nodig eens terug <3

  1 mei 2016
 • Dat ziet er echt gezellig uit. Moet volgende week nog eens in Leuven zijn en dan ga ik er zeker naar op zoek! 🙂

  3 mei 2016
 • Echt zo van die leuke plekjes, koffietentjes (en kappers 😉 ) worden steeds gezelliger en multifunctioneel. Wie weet als ik in het najaar nog tijd heb :)!

  5 mei 2016
 • Wat een fijn huiselijk plekje zeg! Mochten we terug gaan naar Leuven is dit wel een aanrader zo te zien. 🙂

  8 mei 2016

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.