Gluren bij de buren: Rotterdam in 48u.

Gluren bij de buren: Rotterdam in 48u.

Rotterdam in achtenveertig uur.

In mei ging ik met mijn vriend een weekend naar Rotterdam: een moderne en hippe stad, net over de grens. Vanaf Antwerpen, is het slechts een treinrit van iets meer dan een uur tot hartje Rotterdam. Door het mooie weer besluiten we te wandelen tot aan ons hotel, het moderne Citizen M, een eindje van het Centraal station maar wel vlakbij de bekende Kubuswoningen en de nieuwe, hippe Markthal. Deze laatste was nog niet geopend voor het publiek toen wij er waren. Je hebt niet altijd de tijd om lang of ver te gaan reizen, maar in een weekend kan je op citytrip naar een leuke stad dichtbij. Achtenveertig uur is nooit voldoende om een stad echt te leren kennen, maar wel om een eerste indruk op te doen en om enkele leuke plekken te ontdekken. CitizenM

Een fijne wandeling door Rotterdam

Het moderne treinstation van Rotterdam-Centraal is de start van de Beeldenroute Westersingel. Tijdens je wandeling langs het water, kom je langs de aparte Pauluskerk en knappe beelden. Ook zijn er voldoende bankjes waar je even kan genieten van het uitzicht of je lunch kan opeten, zoals wij deden. Op het eind van de route kom je aan het Eendrachtsplein, waar je Santa Claus, het bekende beeld van beatle Paul McCarthy, tegenkomt. Of ken je deze beter onder zijn bijnaam, Kabouter Buttplug? Oordeel vooral zelf 😉 Nadat we onze spullen achtergelaten hebben in ons hotel, gaan we genieten van de zomerzon op het terras van Staal Rotterdam. Daarna lopen we door de winkelstraat Koopgoot, waar net enkele acrobaten het beste van zichzelf geven, hangend aan zijden linten en koorden. Rotterdam kent natuurlijk ook vele leuke kleine winkels maar wij hebben niet zoveel gewinkeld, dus ik heb hier geen tips over jammer genoeg. Als jij leuke adressen kijkt, laat ze gerust achter in de comments.

Lekker eten in Rotterdam

’s Avonds zijn we lekker gaan tafelen in het Nieuw Rotterdams Café, waar je zowel binnen in de ruime zaak als buiten op het terras een plaatsje kan kiezen. Op de menukaart en de bierkaartjes staan verliefde quotes zoals “ik wil gillen, ik wil springen van blijdschap en ik wil dat iedereen het weet.” Bij mijn volgende bezoek aan Rotterdam reserveer ik zeker een tafeltje bij Olivia, even verderop, ook in de Witte de Withstraat. In deze straat heb je ook keuze genoeg in café’s waar je nog een drankje wilt doen maar wij zoeken het wat verderop. In de Pannekoekstraat, alleen al voor die naam zou ik er naar toe willen, gaan we genieten van een heerlijke cocktail bij Level: het interieur is minder zoet dan de naam van de straat waarin deze zaak ligt, deze stoere zaak serveert gelukkig wel zoete (en vooral lekkere) cocktails.
Beeldenroute - Kunsthal - Centraal station

Beeldenroute – Kunsthal – Centraal station

Musea in Rotterdam

Na een lekker ontbijt, genieten we nog wat van het mooie interieur in de ontbijtruime en lounge van het hotel en daarna lopen we terug naar het Eendrachtsplein zodat we de westersingel verder kunnen volgen. Deze brengt ons naar het Museumpark waar, zoals de naam het zegt, je verschillende musea vindt in een groene omgeving. Voor kunstliefhebbers is een bezoekje aan het Museum Boijmans Van Beuningen, het Chabot museum of de museumwoning Sonneveld ongetwijfeld de moeite waard. De architectuurliefhebber in ons wordt aangetrokken door de Kunsthal, ontworpen door de Rotterdammer Rem Koolhaas. Hier ontdekken we dat de hal niet alleen enkele wisselende exposities  te bieden heeft maar ook een fijn terras én een leuke museumshop heeft.

We kwamen voor een weekendje weg, vlakbij om er even tussenuit te zijn en te genieten van het mooie weer en dat is ruimschoots gelukt.

Wat is jouw favoriete stad in België of Nederland? Benieuwd naar welke steden zich nog perfect lenen tot een weekendje er tussenuit? Hier vind je alvast wat inspiratie!

 facebooktwitterinstagram

21 oktober 2014
Bruisend Barcelona in 48u.

Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.