Scratchingmymap in september

Kamp A Aarschot

Scratchingmymap in september

Zelf lees ik altijd graag wat reisbloggers zoal uitsteken in hun dagen, daarom schrijf ik hier over de fijne dingen die ik deze maand gedaan heb. Misschien volgt er over een van deze later nog een apart artikel, misschien ook niet. Wat deed ik zoal in september? Mocht ik nieuwe landen van mijn scratchmap scratchen? Je leest het hier.

Nieuwe plaatsen ontdekken

Deze rubriek verschijnt voor de eerste keer en ik ga al direct vals spelen! Dat belooft he? De laatste zaterdag van augustus besloten het lief en ik dat we onze nieuwe (quasi)-hometown Aarschot wel eens beter mochten ontdekken. We gingen uit eten bij Hartetroef, waar ze lekkere Vlaamse keuken met een hoek af serveren. We liepen er binnen zonder reservatie en hadden geluk: buiten was er nog een tafeltje voor twee! We lieten echter nog plaats voor een dessert en gingen smoutebollen eten van ’t Wit Madammeke (onze Leuvense trots kwam weer boven) op de kermis en dronken een frisse pint bij pop-upbar Kamp A, gelegen aan de Demer. Die laatste ontdekte ik, hou je vast, doordat het mooi vormgegeven logo mijn aandacht trok op de roltrap in de Colruyt. Een getraind oog noemen ze dat.

Een andere nieuwe plaats die ik deze maand ontdekte was koffiebar annex boekenwinkel Barboek, waar ik samen met Marijke snuisterde tussen de fijne boeken en genoot van een lekkere cappuccino. In Leuven heb je wel meer koffiebars, maar deze is er toch een bijzondere. We brachten hier al taterend uren door, maar hoe kan het ook anders als twee sociale reisbloggers tussen de reisboeken?

SunriseHet dagelijkse leven

September was een fijne maand, waarin ik bij praatte met vriendinnen (met een kick-off van onze hometour bij elkaar) en een avond op stap ging met mijn favoriete collega’s in ons geliefde Maastricht (en nu maar hopen dat de anderen niet jaloers worden ;-)). Mijn auto kreeg een welverdiend onderhoud na onze meer dan vierduizend kilometer lange roadtrip van deze zomer (benieuwd waar ik deze zomer naar toe ging, je leest het hier!). Na het uitpluizen van wat kookboeken, probeerden we enkele geslaagde recepten uit en bijna elke avond maakten mijn lief de allerlekkerste verse smoothies. Ook werd ik op een doorsnee ochtend getrakteerd op een prachtige zonsopgang boven de mistige velden. Zo kan je niet anders dan met een smile op je gezicht je werkdag starten.

Op naar de noorderburen

Voor mijn werk moet ik regelmatig naar Nederland en dat was ook deze maand niet anders. Ongeveer een derde van mijn werkdagen bracht ik door bij de noorderburen. Alsof dat nog niet genoeg klompen, windmolens en kaas (nou…) waren, ging ik nog een avond de café’s van Maastricht verkennen en sliep ik in het hipste hotel van het moment: Kaboom (lees mijn review hier). Ook het laatste weekend van september bracht ik in Nederland door. Zaterdag was er een fijn blogevent in Maastricht en zondag ging ik met het lief een dagje naar Den Haag. Hier ontdekten we de stad, gingen we wat winkelen en aten we op in een fantastisch restaurant, waar ik meteen helemaal verliefd op was. Hier lees je daar meer over, mijn lofzang verdient namelijk een aparte blogpost. Ik kreeg deze september duidelijk geen genoeg van Nederland! (Dat van die klompen was een mopje, allerliefste noorderburen)

Den Haag

Scratching my map

Aantal landen bezocht: 2. Zoals je al kon lezen, was ik vooral veel in Nederland te vinden en uiteraard ging ik ook op trot in mijn eigen landje.

Aantal nieuwe landen: 0. Het kan niet elke maand prijs zijn he?

Vooruitzichten voor oktober?

Eerst en vooral ga ik volgend weekend naar Warschau! Twee volle dagen op stap met mijn zus, nicht en neven en ik heb er enorm veel zin in.

Wil je geen post missen? Volg me dan op facebook, twitter en bloglovin! Ben je minder van de woorden en meer van de foto’s? Ook op instagram ben ik actief.

29 september 2015
Laat je verrassen door Adelaide
9 oktober 2015
48u in Warschau: een stad in een identiteitscrisis

Comments

 • Ach ja, niks mis met Nederland toch?.. En Limburg (Maastricht) wordt toch door sommige mensen als een overgangsgebied gezien tussen beide landen :D… Wat staat er in Oktober op het programma?

  3 oktober 2015
  • Ik ben net terug van een weekendje Warschau en heb nog een dag Antwerpen op de planning staan. En voor de rest heel veel familie- en vriendenbezoekjes, de weekends zitten vol 🙂 En bij jou?

   5 oktober 2015
 • naomiinwonderland
  REPLY

  Leuke rubriek hoor! Zo’n updates zijn altijd fijn om te lezen! En wat gaaf dat je naar Polen gaat, wil ik ook al zo lang heen!

  4 oktober 2015
  • Bedankt Naomi 🙂 Warschau was leuk, maar minder spannend dan gehoopt. Maar perfect voor een weekendje weg, genieten van de zon en kuieren door de stad!

   5 oktober 2015
 • Leuk om je update te lezen, klinkt als een gezellige maand. En soms hoef je niet ver weg om leuke nieuwe plekken te ontdekken. Ik ben ook al nieuwsgierig naar je blog over Warschau.

  5 oktober 2015
  • Klopt helemaal! Die blog komt er sowieso aan 🙂

   5 oktober 2015
 • Leuk maandoverzicht Lotte! Leuke ontdekkingen deed je, en je hebt erg lekker gegeten zo te lezen. Ik moest wel lachen om je ontdekking vanwege het gave logo!

  8 oktober 2015

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.