Scratchingmymap in januari: de Vakantiebeurs en sneeuw!

Scratchingmymap in januari: de Vakantiebeurs en sneeuw!

De eerste maand van het nieuwe jaar zit er alweer op. Na de feestdagen in december lijkt januari vaak een saaie maand, zeker met de eerste winterprik die we kregen en het grauwe weer dat er op volgde. Gelukkig bleek deze maand hét bewijs dat er na regen altijd zonneschijn komt…

Zelf lees ik altijd graag wat reisbloggers zoal uitsteken in hun dagen, daarom schrijf ik hier over de fijne dingen die ik deze maand gedaan heb. Misschien volgt er over een van deze later nog een apart artikel, misschien ook niet. Wat deed ik zoal in januari? Mocht ik nieuwe landen van mijn scratchmap scratchen? Je leest het hier.

Nieuwe plaatsen ontdekken

De laatste zaterdag van januari was grijs en grauw maar toch trok ik naar Gent. Ik ging speciaal naar daar omdat ik naar de Ugly Belgian Houses expo wou gaan in WATT. Jaren geleden kwam ik op zijn website terecht en met mijn interesse voor architectuur vind ik dit echt een heerlijk concept. Steeds als Hannes ergens ten velde een lelijk huis tegen komt, moet hij het fotograferen. Een verzameling lelijkheid die weer schoon wordt en zo is de tentoonstelling zelf ook. WATT is een oud industrieel pand (waar ik een zwak voor heb) en op de ruwe 2e verdieping vind je de prints, voorzien van een grappige quote, tegen muren waar het gyproc amper afgewerkt is. Het feit dat er een raam gesneuveld is en je door de wapperende muntgroene luifels een stalen geraamte van een markthal zag, liet het geheel nog meer kloppen. Oh ja en er zijn kitscherige tuinkabouters.

 WATT Gent“You remember those neverending popup windows in Windows?” – Ugly Belgian Houses, Watt Gent.

Bij de gelijknamige koffiebar dronk ik een cappuccino en proefde ik er van de chocoladetaart met granaatappel. Met een koffieboek in de hand luisterde ik naar het getik van de regen op de ruiten. Omdat ik mijn fototoestel vergeten was, mijn iPhone voor de verandering na twee uur besloot om plat te vallen en het regende, was mijn bezoek aan de stad Gent van zeer korte duur. Reden te meer om eens een keer terug te keren!

<<Een verzameling lelijkheid die weer schoon wordt>>

Het leukste van deze maand vond ik toch het blogevent dat ik deze maand organiseerde en waarin ik enkele Belgische en Nederlandse collega-reisbloggers “mijn” Leuven liet ziet. Een geweldige ervaring en dit is iets dat ik niet gedacht had dat ik zou kunnen. Zo spannend vond ik het om mijn gasten rond te leiden, mensen die ik enkel online kende. Zou het wel gezellig zijn? Ja hoor, dat was het zeker! Ben je benieuwd wat we deden? Dat lees je hier.

Het dagelijkse leven

snow

De eerste winterprik in België

Een rustige maand, maar dat is wel vaker zo in januari aangezien de drukte van de feestdagen graag gevolgd worden door eens een rustig weekend of twee. Van een sushidate en een babybrunch, de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie met tombola tot bijpraten met vriendinnen over de kleine en grote dingen in het leven. Het goede nieuws met elkaar delen maar ook het minder fijne. Begrijpend knikken en dikke knuffels geven. Mijn lief kreeg op de laatste dag van 2015 te horen dat ie op zoek mocht naar een nieuwe uitdaging en na enkele onzekere weken, kreeg hij te horen dat hij zeer welkom was bij een architectenkantoor in de buurt. Dat leuke nieuws gingen we vieren bij Baracca, een nieuwe Italiaanse zaak in de Tiensestraat in Leuven. We hadden geluk en konden last-minute nog een plaatsje reserveren aan de bar, waar we de kookkunsten van de koks konden aanschouwen. Geweldige zaak en overheerlijke cocktails en pizza’s! Probeer er zeker de Cremosa en Stellata.

Italiaan Leuven

Baracca Leuven

Op naar de noorderburen

Begin januari had ik een grote deadline in Nederland dus ik spendeerde de eerste werkweek van het jaar nagenoeg volledig in “het buitenland”. Klinkt spannender dan het is maar ik ben toch trots dat de deadline gehaald is! Op 13 januari ging ik voor de allereerste keer naar de Vakantiebeurs in Utrecht, waar ik een hele hoop bloggers in real-life kon ontmoeten. Heel leuk al dat online contact, maar zo fijn om eens in het echt te praten met de persoon achter de blog. Daar botste ik meteen op een klein cultuurverschil; bij het begroeten geven Nederlanders vaak drie kussen en Belgen één. Even een onhandige situatie die ik gelukkig snel kon corrigeren door er nog snel twee kussen achter te gooien. 😉 Op de vakantiebeurs bezocht ik het Money Making event voor bloggers en ik was vooral onder de indruk van de ontzettend interessante keynote van Shane Dalles, de man achter de community en twitter hashtag #TRLT oftewel The Road Less Traveled. Ook instagram-fotograaf Eelco Roos vond ik een hele boeiende man, hij sprak met zo’n naturel dat ik bijna niet kon geloven dat hij tot een jaar geleden amper (en ook niet graag) voor groepen sprak.

Djoser

Scratching my map

Aantal landen bezocht: 2. Een kort bezoek aan Gent en ook zou ik graag eens meer van Utrecht willen zien dan enkel de jaarbeurs, het lijkt mij een leuke stad.

Aantal nieuwe landen: 0. Maar wel boekte ik een tripje naar een onbekende stad in een land waar ik nog niet eerder ben geweest: Boekarest!

Vooruitzichten voor februari?

Eerst en vooral naar Boekarest in de eerste week van de maand. Ik ben benieuwd naar deze rauwe Oost-Europese stad, of dat beeld heb ik er toch van. Zonder veel verwachtingen (want ik weet niet wat ik er van kan of mag verwachten) trekken we voor drie dagen naar Roemenië. Een van mijn goede voornemens voor dit jaar is om iets nieuws te leren, en in februari volg ik dan ook een barista-cursus. Ik ben alvast benieuwd!

scratchingmymap facebooktwitter – bloglovin – instagram

24 januari 2016
Een rondleiding door mijn liefste Leuven
17 februari 2016
48u in Boekarest: never stop exploring

Comments

 • Klinkt raar, maar een tentoonstelling van lelijke huizen vind ik écht heel leuk klinken!

  In Boekarest zijn er ook veel mooie lelijke huizen te vinden. Maar ook gewoon panden die echt mooi zijn. Ik vond Boekarest in ieder geval erg leuk, zeker ook de Urbex/urban tour die ik deed.

  1 februari 2016
 • Haa ‘Ugly Belgian Houses’ wat leuk! Is dat iets permanents? Want mijn zusje is deze week toevallig in Ghent dus dan ga ik haar daar zeker heen sturen!

  11 februari 2016
 • Wat een bijzondere tentoonstelling. Ik ben heel nieuwsgierig naar je ervaringen in Boekarest! Lijkt me een hele mooie stad. Veel plezier!

  12 februari 2016
 • Boekarest, nog nooit geweest. Ben benieuwd naar je verhalen.
  Waar doe je de barista opleiding als ik vragen mag? Bedankt

  16 februari 2016

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.