Scratchingmymap in augustus: rustig aan

Ladeuzeplein Leuven

Scratchingmymap in augustus: rustig aan

Augustus was een rustige maand waar ik geen enkele keer de landsgrens overstak. Maar wel eentje gevuld met dinnerdates, voorbereidingen voor onze reis én prachtige zomerse dagen.

Zelf lees ik altijd graag wat reisbloggers zoal uitsteken in hun dagen, daarom schrijf ik hier over de fijne dingen die ik deze maand gedaan heb. Misschien volgt er over een van deze later nog een apart artikel, misschien ook niet. Wat deed ik zoal in augustus? Mocht ik nieuwe landen van mijn scratchmap scratchen? Je leest het hier.

Nieuwe plaatsen ontdekken

Eindelijk naar die nieuwe koffiebar in Leuven met Marijke. Vorige maand bleken ze onverwacht gesloten dus het duurde wat langer voordat deze twee koffiebarkenners een bezoek konden brengen aan Bar Berlin. Zeker een fijne aanwinst in het Leuvense koffiebarbeeld. Zo leuk, dat ik prompt mijn pagina over koffiebars in Leuven een update gaf. Mooi interieur en een prachtige wereldkaart op de muur. Uiteraard wisten wij meteen in welke zetel wij ons enkele uren zouden neerploffen. Praatvoer genoeg: ik ben aan het aftellen naar mijn Big Trip en Marijke is nog maar twee weken terug van haar fantastische reis door Noorwegen. Ze wandelden het volledige St-Olafspad, goed voor meer dan 600 kilometer in de benen.

Enige probleem? We denken dat we alle koffiebars in Leuven nu zo wat gehad hebben. Dus wie nog leuke adresjes kent, laat maar komen!

koffiebar Leuven

Ook Marijke vond dit dé plek in Bar Berlin voor twee reisbloggers.

Al enige tijd is koffiebar Pauze geopend in Aarschot: met het lief ging ik hier rustig ontbijten op een luie zaterdag. Krantje en goede cappuccino van de sympathieke eigenaar en koffiekoeken van bij de buren (hebben we braaf gevraagd natuurlijk!).

Het dagelijkse leven

Ik heb niet zoveel hoeven te koken deze maand: augustus zat vol met etenjes met vrienden. Van bijpraten bij een portie overheerlijke vol-au-vent en pizza’s opwarmen in de oven tot verjaardagen vieren op de Oude Markt op een warme zomeravond. En sushi eten met het lief op een vrij dag. Altijd goed. Een last-minute dinnerdate waarin er uren gepraat werd over het leven en minder zinnige zaken en die afgesloten werd met het bekijken van een documentaire aan de hand van een vriendin. Ik hoop dat ik ‘m hier binnenkort met jou mag delen!

Deze maand nam ik midden in de week een dagje vrij: genieten van een cappuccino met een goed stuk carrot cake bij Bar Stan, een beetje shoppen in Leuven en een jammer genoeg niet zo vruchtbaar tripje naar Brussel…

hipster leuven

Bar Stan in Leuven: graag net iets meer glazuur op de carrot cake, maar voor de rest overheerlijk.

Ook kregen mijn vriend en ik een hele fijne logie over de vloer: zijn nichtje van 1.5 jaar kwam slapen.  Een rusteloze nacht voor ons al sliep zij prins(es)heerlijk. Mijn favoriete bezigheid als kind, vindt ook zij geweldig: het omgooien van torens die de tante/nonkel voor haar bouwt. 🙂 Oh en mocht je je afvragen hoe je van opgeruimd naar overal speelgoed kan gaan in drie seconden? Neem gewoon een peuter in huis!

Op naar de noorderburen

Het is bijna niet te geloven maar deze maand werkte ik de hele maand gewoon op kantoor, en hoefde de landsgrenzen niet over. Ik kan me niet herinneren hoe lang dat geleden is, maar dat mag ook wel eens. Ter “compensatie” maakte ik voldoende toertjes naar Brussel, voor het bezoeken van de verschillende ambassades. Eerder kon je al lezen dat mijn bezoek aan de Russische en Mongoolse ambassade een succes was. Voor de Chinese ambassade zal ik binnenkort een tweede poging doen, duimen maar!

Blogpret

Ik begin langzaam maar zeker weer in een beter blogritme te komen en schreef onder andere over onze roadtrip door Frankrijk. Mét een goed alternatief voor de Route du Soleil. En natuurlijk kon ik ook niet anders dan ook deze maand een update te schrijven over onze Big Trip die er over twee maanden aan komt!

Deze maand blikte ik op instagram nog terug op mijn roadtrip door Frankrijk, maar ook deelde ik shots van mijn restaurant- en koffiebaruitspattingen van deze maand. Welke jullie de drie leukste vonden?

Het is blijkbaar terecht dat Frankrijk een van de populairste en meest veelzijdige bestemmingen is binnen Europa want de foto’s kregen veel hartjes. Maar evengoed een strakke en kleurrijke foto van de Londense Underground: ik droom dat altijd weg bij het zien van metro- en stationsborden…

Because I just really like well organised underground railways. #tube #tubelondon

Een foto die is geplaatst door Lotte (@scratchingmymap) op

This gorgeous carousel was making a couple of kids really happy in Orleans. #orleans #visitfrance #doucefrance

Een foto die is geplaatst door Lotte (@scratchingmymap) op

 

Scratching my map

Aantal landen bezocht: 1. Ik bezocht vooral mijn liefste Leuven en de ambassadewijken van de Belgische hoofdstad.

Aantal nieuwe landen: 0. Ik ben zo hard aan het aftellen naar onze grote reis: waarna we ongetwijfeld een hele poos mogen krassen! Nog minder dan 9 weken alweer!

Vooruitzichten voor september?

Voor onze reis wil ik onze Chinese visa in orde krijgen en ga ik enkele keren mogen langsgaan bij de arts voor onze inentingen. Ik ben niet echt dol op prikken, maar ja, het hoort erbij… En misschien kijk ik ook wel uit naar september omdat ik dan kan zeggen dat we de maand erna vertrekken?!

 facebooktwitterinstagram

22 augustus 2016
The big trip: voorbereidingen
16 september 2016
Ultieme gids voor het aanvragen van een Russisch visum

Comments

 • Lizette
  REPLY

  Ondanks dat je de hele maand als uitzondering op kantoor hebt gewerkt, klinkt het toch als een heerlijke maand hoor! Nog 9 weken aftellen 🙂 Spannend!

  31 augustus 2016
 • Elaintje
  REPLY

  Fijne maand volgens mij. Heerlijk om zoveel buiten de deur te kunnen eten. Mooi die Londense foto trouwens!

  31 augustus 2016
 • Jessica | Corners of the World
  REPLY

  Lekker aftellen en dan vlieg je eindelijk naar Rusland! De koffietentjes in Leuven zien er trouwens onwijs leuk uit, ik wil ooook!

  1 september 2016
 • Anita - Reisvlinder.nl
  REPLY

  Geen reisjes, maar wel een fijne maand volgens mij. Heerlijk al die etentjes! En lekker aftellen… Succes met jullie Chinese visa

  2 september 2016

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.