The big trip: voorbereidingen

scratchingmymap

The big trip: voorbereidingen

Over minder dan 10 weken stappen we het vliegtuig op naar Sint-Petersburg voor onze big trip! Voor wie het eerder gemist heeft: er staat dit najaar een geweldige reis op de planning. Eerst starten we met de Transmongolië Express die ons door het grootste land ter wereld zal brengen. Daarna reizen we verder door Zuid-Oost Azië en we vliegen terug vanaf Bangkok. Een stad waar we onze twee eerdere reizen door Azië al afsloten, dus dit lijkt ons opnieuw een ideale afsluiter. Hier geef ik je een update over onze reisvoorbereidingen! Deel één kan je alvast hier terug vinden.

Onze reis zal “maar” drie maanden duren dus keuzes moeten er gemaakt worden. Het zal niet én én worden dus keuzes zullen gemaakt worden. (#firstworldproblems) Ook vraagt onze reis iets meer voorbereiding dan een op de bonnefooi backpacktrip. Je zou natuurlijk perfect gewoon naar Rusland kunnen vertrekken en hopen dat je nog wel treintickets vindt voor jouw trein, maar ik waag het het liever niet op. Daarom kozen we ervoor om het eerste deel van onze reis alvast vast te leggen. Voor ons het fijnste en dat is het belangrijkste.

Visumpret

De Transmongolië Express zal ons door drie uitgestrekte landen brengen waarvoor voor alledrie een visum nodig is. Dat van Mongolië is behoorlijk eenvoudig om te behalen: formulier invullen, langsgaan op de ambassade en na het betalen van het vereiste bedrag mag je enkele dagen later je paspoort gaan ophalen.

Warsaw

Voor Rusland en China: dat is wel andere koek. Van uitreksels van je reisverzekering, uitnodigingen en gedetailleerde routes: je printer mag wel even werken voor je visumaanvraag. Maarrrrr ik kan je wel al vertellen dat het mij gelukt is om probleemloos van de eerste keer mijn visum voor Rusland aan te vragen! Hier ben ik heel blij om, driedubbele YAY! Binnenkort verschijnt er ook een artikel waarin ik je stap voor stap uitleg hoe jij dit ook kan.

De andere landen waar we doorheen gaan reizen zijn gelukkig een stuk eenvoudiger. Met je Europese paspoort word je nu eenmaal in heel veel landen eenvoudig weg gratis binnen en buiten gestempeld of je kan eenvoudig een visum on arrival kopen. Nu rest enkel de visumaanvraag voor China nog, duimen jullie mee?

Op avontuur in Mongolië

Mongolië, een fascinerend en onbekend land. Ik heb al veel plezier beleefd aan het lezen in mijn reisgids en uiteraard bij andere reisblogs. Zo kwam ik uit bij enkele lokale agentschapen dat tours organiseert door de Gobiwoestijn en de verste uithoeken van het land. Na wat heen-en-weer-gemail met wat vragen had ik echt een fijn gevoel bij Tour in Mongolia. We gaan met hen een zevendaagse tour doorheen de Gobiwoestijn maken. Ik ben echt ontzettend benieuwd naar de levenswijze van de nomaden en het contrast met het leven in de stad.

Vliegtuigtickets

Omdat we wisten dat we onze tijd in China wouden beperken tot een twee-drietal weken en je best een vliegtuigticket hebt voor het aanvragen van je visum, heb ik alvast onze vliegtuigtickets geboekt naar Hong Kong. Na enkele dagen vliegen we door naar Kalibo, vanwaar we nog enkele uren met de bus en boot vandaan zijn van het bekende Boracay! Hier gaan we alvast onze eerste dagen in de Filipijnen doorbrengen. Omdat we graag oudjaar in Singapore willen vieren, zijn ook al de tickets geboekt die ons tot de stadstaat zullen brengen. Misschien zijn we hierdoor minder flexibel dan de doorsnee backpacker, maar ik ben alleszins heel blij met de fijne prijzen voor de tickets die ik kon vinden.

Nu ja, ik word er altijd blij van om tickets te boeken en al helemaal als ik ze kan scoren tegen promotarieven!

Voorbereidingen

De voorbije weken heb ik het grootste deel van de voorbereidingen getroffen. Pasfoto’s zijn genomen en momenteel moet ik enkel nog het Chinese visum regelen. Daarnaast ga ik ook de treintickets nog boeken en dan rest er mij enkel nog loeihard af te tellen! (CHECK) Ook ga ik al mijn backpack spullen opnieuw boven te halen en eens kijken wat ik juist nodig heb om niet te bevriezen bij de winterse temperaturen in Siberië!

Heb jij nog tips of vragen hierover voor mij? Lijkt jou dit ook wel wat, om eens een langere tijd te gaan reizen? Laat gerust een berichtje achter, dat vind ik altijd fijn.

 facebooktwitterinstagram

11 augustus 2016
La douce France: een alternatief voor de Route du Soleil
31 augustus 2016
Scratchingmymap in augustus: rustig aan

Comments

 • Jessica | Corners of the World
  REPLY

  Spannend, het komt alsmaar dichterbij! Heel gaaf dat jullie 7 dagen door de woestijn gaan trekken in Mongolië 😀 Ulan Bataar vond ik niet zo heel bijzonder, maar ik merkte toen al dat de stad heeeel snel groeide en ontwikkelde. En dat was 2 jaar geleden 😮 Ik zou sowieso extra pasfoto’s meenemen, je hebt ze bijvoorbeeld nodig bij de grens van Laos als je het land binnen wilt. 😉 Veel plezier met de rest van de voorbereidingen Lot!

  23 augustus 2016
 • Kirsten | Travelaar.nl
  REPLY

  Spannend allemaal zeg! Het komt nu wel heel dichtbij allemaal. Hopelijk zijn de visa voor China ook snel geregeld. Voor veel mensen schijnt dat nu lastig te zijn toch!? Een prachtige reis gaan jullie maken! Heel veel plezier en succes met de overige voorbereidingen 🙂

  23 augustus 2016
 • Lizette
  REPLY

  Wat een gave reis zeg! Fijn dat je visum voor Rusland binnen is. Ik kan me ook goed voorstellen dat je de trein tickets niet aan het toeval wilt overlaten. Ik wist niet dat een visum voor China lastig zou zijn. Dat was het in 2011 zeker niet, kon ik gewoon via een visumburo aanvragen en had ik binnen een week in huis. Mongolie trekt me steeds meer. Zeker nu ik sinds kort de serie Marco Polo volg op Netflix. Die gaat over vervlogen tijden, maar het uiterlijk van het land is eigenlijk niet veranderd. Lijkt me echt fantastisch!

  23 augustus 2016
 • Janne | PLSM
  REPLY

  Wat een heerlijke trip gaan jullie maken! En al best wel snel 🙂 ik duim met je mee dat ze niet moeilijk doen met het Chinese visum… Is er nog een speciale reden dat jullie oud&nieuw in Singapore willen vieren?

  25 augustus 2016
 • Yvonnevanderlaan.nl
  REPLY

  Ha! Fijn dat het lastige Russische visum binnen is. Wij hebben het destijds door een reisorganisatie laten regelen, maar dan betaal je uiteraard een stuk meer. Zelf aanvragen is ook veel stoerder. 🙂 Succes met de andere voorbereidingen, hopelijk gaat China ook lukken, dat schijnt de laatste tijd een beetje lastig te zijn. Succes! Ik duim!

  29 augustus 2016
 • Eva - guidedbycuriosity.com
  REPLY

  Gaaf dat jullie een week in de gobi-woestijn gaan doorbrengen! Hadden wij geen tijd voor, maar dat lijkt mij echt tof!

  1 september 2016
 • Elisa | lies rond de wereld
  REPLY

  Wat ontzettend gaaf zeg! Een reis met de Transsmongolië express staat al zo lang op mijn verlanglijst, maar mijn vriend wilt niet mee. Ben heel eeg benieuwd hoe je het gaat hebben!

  5 september 2016
 • Naomi in Wonderland
  REPLY

  Oh wow, dit is ZO leuk! En vooral ook een deel van de wereld waar je niet altijd even veel over lijst, ik kijk er alvast naar uit om het te volgen!

  9 september 2016
   • Naomi in Wonderland
    REPLY

    Die zeven weken gaan voorbij vliegen!

    15 september 2016
 • ivonne
  REPLY

  Wat een gave reis gaat dat worden! Ik ben zowaar een beetje jaloers! Die trek in Mongolië klinkt super en oud en nieuw in Singapore lijkt me ook heerlijk. Ik wens je veel succes met het regelen van het Chinese visum want daar had ik afgelopen weken diverse klagende mensen over aan mijn balie.

  16 september 2016
 • Tamarah - Wild Lives Forever
  REPLY

  Oh wauw, wat een prachtige reis gaat dat worden zeg! Met name Mongolië lijkt me héél bijzonder.

  4 oktober 2016

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.