Scratchingmymap in februari: van Boekarest tot een barista-cursus

Scratchingmymap in februari: van Boekarest tot een barista-cursus

Februari is weer lang en breed voorbij, het dromen van de lente kan beginnen! Maar eerst een terugblik op de voorbije maand, want veel heb ik hier nog niet van mij laten horen.

Zelf lees ik altijd graag wat reisbloggers zoal uitsteken in hun dagen, daarom schrijf ik hier over de fijne dingen die ik deze maand gedaan heb. Misschien volgt er over een van deze later nog een apart artikel, misschien ook niet. Wat deed ik zoal in februari? Mocht ik nieuwe landen van mijn scratchmap scratchen? Je leest het hier.

Nieuwe plaatsen ontdekken

Daar kan ik kort over zijn: Boekarest! We boekten slechts een tweetal weken van tevoren voor een fijn prijsje en gingen zonder verwachtingen op ontdekking in deze stad. Van het bijzondere paleis van Ceausescu en typisch communistische woonblokken tot de vele parken en romantische oude stad. Het heerlijke weer zorgde ervoor dat het extra fijn was om gewoon te kuieren door de straatjes en regelmatig genoten van we lekker eten in een van de vele gezellige café’s en restaurants die de stad te bieden had. Binnenkort natuurlijk meer!

Paleis van Ceausecu, Boekarest.

Het dagelijkse leven

Het eerste weekend was meteen al een schot in de roos! Op vrijdag ging ik gezellig koffiedrinken met Marijke, naar goede maandelijkse gewoonte. Deze maand was het de beurt aan koffiebar Swartehond. De cappuccino was er overheerlijk maar de Vienna nemen we beide toch geen tweede keer. Onze gesprekken gaan over ons dagelijks leventje maar natuurlijk ook over reizen, hoe kan het ook anders. Wat ik deze keer toch wel echt heel leuk vond, is dat ik Marijke inspiratie bezorgde voor zomerreis. En dat voor een land waar ik nog nooit eerder geweest ben! Benieuwd waar ze deze zomer naar toe gaan? Je leest het hier!

In de eerste week van het jaar deelde ik voor de allereerste keer mijn goede voornemens, en een daarvan is om iets nieuws te leren. Dat werd een introductiecursus tot barista! Een hele zaterdag lang leerden we de verschillende smaken van de koffiebonen, ontdekten we het hele verhaal van koffiebes tot het zwarte goud in je tas en leerde ik vooral bij dat het instellen van een koffiemachine en het maken van een espresso volgens de regels van de kunst, helemaal niet zo eenvoudig is als het lijkt. Ik maakte een hele goeie, al zeg ik het zelf, Latte Macchiato en een matige cappuccino. Die laatste is verdomd moeilijk, dus vanaf nu apprecieer ik deze nog meer!

koffiebar Leuven

Swartehond, Leuven.

Voor de rest waren de weekends lekker rustig. Een keer uit eten met de familie en op naar een pastadag van de school waar mijn mama lesgeeft. Niets bijzonders en dat mag ook wel.

Op naar de noorderburen

In januari bracht ik al een eerste reeks deadlines succesvol ten einde, maar nu mocht ik het nog een keer “over doen” in het midden van het land. Ik bivakkeerde een hele week op dezelfde plaats in Nederland, werkte lange dagen maar behaalde wel  met succes mijn deadlines. Op zijn Nederlands: “blij ei”!. Het vraagt me veel energie, maar ik krijg er ook veel voor terug. Mijn collega’s noemen me dan ook af en toe een konijn op duracel-batterijen. 😉 Die batterijen laad ik maar beter op in de weekends want de komende maanden staan bol van stevige deadlines en projecten.

Ik kon in het weekend of ’s avonds meestal echt geen laptop meer zien of ik was te moe om nog deftige zinnen op papier te krijgen. Daardoor kwam er maar één enkel blogje online en ik hoop dat ik me in de komende weken weer in een goede schrijfbui bevindt, want verhalen zitten er nog meer dan genoeg in mijn hoofd.

koffiebar Leuven

Mijn zelfgemaakte en overheerlijke latte macchiato.

Scratching my map

Aantal landen bezocht: 3. Een hele week in Nederland voor het werk, al zie ik er zelden meer dan het industrieterrein en de autostrade. Maar natuurlijk Boekarest, mijn eerste kennismaking met Roemenië en samen met Warschau een van de eerste ex-communistische steden die ik bezocht.

Aantal nieuwe landen: 1. Ik mocht Roemenië van mijn kaart krassen en ook proefde ik voor de eerste keer de typisch Roemeense Ciorba-soep.

Vooruitzichten voor maart?

Eigenlijk niet echt. Hard werken aan mijn projecten en ik ga mijn best doen om terug wat vaker te bloggen.

 facebooktwitterinstagram

17 februari 2016
48u in Boekarest: never stop exploring
10 april 2016
Scratchingmymap in maart: vooral veel lekker eten

Comments

  • Boekarest: leuk! Dan had je mazzel met het weer denk ik, kan me zo voorstellen dat februari daar koud en nat kan zijn. Maar misschien heb ik een verkeerd beeld. Lastig is dat he, dat je nog genoeg verhalen in je hoofd hebt, maar er niet aan toekomt. Ik heb dat soms ook door mijn werk, ik probeer nu steeds een klein “voorraadje” te hebben voor de drukke weken, maar ja, dat voorraadje raakt ook een keer op. 🙂 Succes met de nieuwe drukke maand en alle deadlines!

    7 maart 2016
  • Die barista cursus lijkt me erg leuk voor mijn zusje, die werk ook in een koffiezaak. Eens Googelen of er iets hier in de buurt zit. 😉 Als je trouwens binnenkort in Den Bosch bent heb je nog een paar tijdschriften van me tegoed haha :p De 19e ben je er ook bij toch?

    8 maart 2016
  • Bezig bijtje! Je hebt me erg nieuwsgierig gemaakt naar Boekarest!

    29 maart 2016

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.