Scratchingmymap in oktober: familiepret in Warschau

sunset

Scratchingmymap in oktober: familiepret in Warschau

Het eerste weekend van oktober ging ik naar Warschau, de hoofdstad van Polen. Een echte Oost-Europese stad met twee gezichten. Hier ontdekte ik fijne koffiebars, brunchspots en een restaurant waar we zelfs twee keer gaan eten zijn. Een artikel met restauranttips volgt nog. Dichter bij huis ging ik langs bij het Verre Reizen-event in Antwerpen, waar we weer wat reisinspiratie opgedaan hebben, al ontbrak het mij al niet echt daaraan.

Zelf lees ik altijd graag wat reisbloggers zoal uitsteken in hun dagen, daarom schrijf ik hier over de fijne dingen die ik deze maand gedaan heb. Misschien volgt er over een van deze later nog een apart artikel, misschien ook niet. Wat deed ik zoal in oktober? Mocht ik nieuwe landen van mijn scratchmap scratchen? Je leest het hier.

Nieuwe plaatsen ontdekken

Het eerste weekend van oktober ging ik naar Warschau, de hoofdstad van Polen. Een echte Oost-Europese stad met twee gezichten. Hier ontdekte ik fijne koffiebars, brunchspots en een restaurant waar we zelfs twee keer gaan eten zijn. Een artikel met restauranttips volgt nog. Dichter bij huis ging ik langs bij het Verre Reizen-event in Antwerpen, waar we weer wat reisinspiratie opgedaan hebben, al ontbrak het mij al niet echt daaraan. Om de hoek van de Waagnatie heb je er Broer Bretel, waar we een koffie dronken in een retro interieur alvorens we naar huis gingen.

Antwerp architectureAntwerpen

Na onze vorige koffiedate, gingen Marijke en ik deze keer naar Koffie & Staal in Leuven, waar we deze keer wel even de tijd namen om enkele foto’s te trekken. Wat een prachtige zaak! Het interieur is er gezellig maar niet druk en alle meubels die er staan, zijn ook te koop! Ook vind je er fijne juwelen en men heeft er ondertussen zelfs cadeaubons te koop. Buiten lekkere koffies en homemade limonades, biedt men er ook overheerlijke taart. Zo at ik er alvast een stuk appel-kweeperentaart bij mijn capuccino. Ik ben al benieuwd welk koffiebar we volgende keer gaan ontdekken, als je suggesties hebt, we horen ze graag!

koffiebar leuven

Koffie en Staal, Leuven

Het dagelijkse leven

De weekends stonden bol van de etentjes: onze beide families doen hun best met verjaren in oktober en dat moest dan natuurlijk ook gevierd worden. Van etentjes thuis tot restaurantbezoekjes en een heuse brunch: aan lekker eten ontbrak het niet. Ook thuis werd de keuken regelmatig ingepalmd door de kookkunsten van mezelf of mijn vriend. Met als hoogtepunt een groente- en pastabuffet voor bij de BBQ voor vijftien mensen. Een hele gezellige maand dus!

Op een zonnige zondag hadden we een familiebrunch in het Kasteel van Horst. Tussen twee gangen door was het dus de ideale moment om nog eens mijn inner prinses boven te laten komen. Mijn ridder en ik liepen tot bovenaan in de toren en dwaalden wat door het kasteel, maar niet voor lang want op hakken lopen die hobbelige kasseien toch niet goed. Misschien was ik in mijn vorig leven dan toch eerder een boerendochter dan van koninklijke afkomst…

Het enige volledig lege weekend brachten we voornamelijk door in de zetel maar die rustige zaterdag ontaardde in een namiddag in de Decathlon. Resultaat? Een kerstlijstje vol en de mama en papa weten wat ze mij gaan kopen voor mijn verjaardag en kerst. 😉 Ook kreeg ik het fijne nieuws dat ik bij een winactie van American Tourister, hun nieuwe Lock ’n Roll koffer gewonnen had. Ik koos voor een felrood exemplaar, altijd handig om je koffer van ver te kunnen spotten op de bagageband. Zelf heb ik al een hele tijd een handbagagekoffer van dit merk die ik wekelijks gebruik en waar ik heel tevreden over ben. Ik ben dan ook een klein beetje teleurgesteld in de afwerking van dit exemplaar: aan de binnenkant is de koffer namelijk niet gevoerd, wat bij mijn kleine trolley wel zo is. Maar ik denk wel dat dit voor dit formaat een van de lichtste koffers is op de markt. En ik had ‘m al na 2 dagen in huis.

Kasteel HorstKasteel van Horst

Op naar de noorderburen

Voor mijn werk moet ik regelmatig naar Nederland en dat was ook deze maand niet anders. Ik werkte ongeveer 2-3 dagen per week bij de noorderburen. Word ik dan niet bijna een Hollander? Ik blijf het heerlijk vinden om verschillen in de taal en cultuur te ontdekken, ondanks dat we eigenlijk “dezelfde” taal spreken. Een microgolf, nonkel, kuisvrouw, een gsm, schotelvod en gefoefel, zijn enkele woorden die mijn Nederlandse collega’s niet kennen. Maar zolang ik croque monsieur zeg tegen tosti’s, geen pindakaas lust en totdat ze deftig bier hebben, blijf ik toch een rasechte Belg. 😉

Scratching my map

Aantal landen bezocht: 3. Een fijn tripje naar Polen, uitjes in eigen land maar vooral weer veel in Nederland te vinden voor mijn werk.

Aantal nieuwe landen: 0. Al wil ik hier stiekem 0.5 zetten omdat mijn vorige Polen-trip alweer 11 jaar geleden was.

Vooruitzichten voor november?

Afscheid nemen van mijn neef die voor onbepaalde tijd naar Australië trekt voor er te wonen en te werken. Ik ga ‘m zeker missen al overheerst momenteel toch nog wat het “dat wil ik ook” -gevoel. 😉 Ook ga mijn vriend en ik een lang weekend naar Kopenhagen, mijn eerste trip naar Scandinavië, en daar heb ik ontzettend veel zin in.

facebooktwitterinstagram

27 oktober 2015
TAG // Mijn mooiste reisjaar
3 november 2015
De leukste koffiebars in Leuven

Comments

 • Leuk dat je regelmatig in Nederland werkt. Grappig zijn de cultuurverschillen inderdaad. Mijn vriend woont in België en ik in Nederland, wij stuiten ook regelmatig op kleine cultuurverschillen. Alvast heel veel plezier in Kopenhagen!

  1 november 2015
 • Leuke koffer heb je gewonnen! Ik zag laatst een soortgelijk exemplaar van Samsonite en die heeft ook geen voering. Vond ik ook maar ‘kaal’, al kan je hem natuurlijk wel makkelijker schoonmaken. Heeft ook zo zijn voordeel! De taalverschillen tussen Nederland en België ontdek ik ook vaak in onze blogs. Leuk is dat!

  1 november 2015
 • Wat een actieve maand! Hier alleen een lang weekend in Tecklenburg gehad, maar erg van genoten. Veel plezier in Kopenhagen!

  1 november 2015
 • Oei, ik had gisteren een reactie gepost en ik zie ze niet meer! Het ligt vast aan mij, want ik was met 100 dingen tegelijk bezig 😉 Super van die koffer, al is het idd jammer dat ze niet gevoerd is. Maar een lichte koffer is wel héél handig om te vliegen, al blijf ik het altijd met mijn backpack doen 😉 Haha, ik lust ook geen pindakaas, maar ook geen bier. Ik ben dus erg fair tgo onze noorderburen… al vind ik “tosti” ook wel wat te ver gaan 😉

  2 november 2015

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.