TAG // Mijn mooiste reisjaar

Krka nationaal park

TAG // Mijn mooiste reisjaar

Daphne bedacht een nieuwe tag: tijdens het bespreken van nieuwe reisplannen op twitter, kwam het gesprek op welk de eerste bestemming buiten Europa was en welk het “mooiste” reisjaar was. Dat is dan ook waar deze tag over gaat: over wat jouw mooiste reisjaar was.

2014 was een prachtig reisjaar met een rondreis door Thailand en maar liefst zes stedentrips binnen Europa. Maar toch kies ik voor 2015, ondanks dat het jaar nog niet om is.

Als verjaardagscadeau nam het lief me voor een weekendje mee naar Eindhoven, waar we genoten van een rustige dag en vooral van de heerlijke studio waar we overnachtten. Hij weet precies wat ik mooi vind bij een hotel (makkelijk, net hetzelfde als hij) dus hij maakt een perfecte keuze. Zondag trokken we naar de Winterefteling, met gezellige kampvuren en sfeerverlichting.

Efteling

Het eind van de maand januari stapte ik alleen het vliegtuig op naar Kuala Lumpur, waar ik een dag later zou verder vliegen naar Australië. Hier zat ik de eerste twee weken van februari met mijn kop in de zon, voor een heerlijke family-roadtrip. Voor de eerste keer aan de andere kant van de wereld, het Opera House zien (een gebouw dat al jaren tot mijn verbeelding spreekt), een roadtrip langs de wijnvelden in de Barossa Valley en de Great Ocean Road naar Melbourne en via de Blue Mountains weer naar Sydney. Een reis waarin ik verliefd werd op een land dat me eerst niet zo ontzettend aantrok, maar waar de natuur en vooral de “wildlife” me over de streep trokken.

Great Ocean Road

Eind maart ging ik met een vriendin voor vier dagen naar Lissabon, mijn tweede bezoek aan de stad. Na een ochtendvlucht komen we aan in vijfentwintig graden. Zo’n weekendje vol zon is geweldig om even de batterijen terug op te laden. We lopen kilometers door de heuvelachtige straten, nemen de trein naar Cascais en eten Pasteis de Belem.

In de lentemaanden is het rustig op het reisvlak maar in de zomer trekken het lief en ik er voor de eerste keer met de auto op uit. We maken een roadtrip naar Wenen, rijden door Kroatië helemaal naar Dubrovnik en dan weer noordwaarts door Slovenië en Duitsland naar huis. Het bevalt ons goed, mijn auto heeft weer 4300 kilometer meer op de teller en we hebben wat dingen bijgeleerd over kamperen. (Een tip: neem een hamer mee.)

In augustus gaan we voor een weekendje naar de noorderburen, meer bepaald naar Zeeland. Hier huren mijn ouders al enkele jaren voor een weekje een schattig huisje en ze ontvangen ons met open armen in “hun” tijdelijke woonst. We genieten van het weer, het lief gaat vissen en ik ga uitwaaien.

Klis fortress

Het najaar staat in het teken van de korte citytrips: in september ga ik een dagje naar Maastricht voor een gezellige bloggersmeeting en ga ik met mijn vriend eindelijk naar Den Haag. Hier val ik als een blok voor een industriële interieur van een nieuw restaurant. Het eerste weekend van oktober was ik in Warschau waar ik met mijn zus, nicht en neven kilometers loop langs de grijze en kleurrijke gevels en kennismaak met de twee gezichten van de stad.

Omdat het jaar natuurlijk nog niet op zijn einde is, alvast een blik vooruit. Eind november gaan we voor het eerst naar Scandinavië, meer bepaald naar Kopenhagen! Het weekend voor mijn verjaardag trakteer ik mezelf op een weekend Berlijn omdat ik na vijf jaar echt terug wil naar deze veelzijdige stad.

Wat was jouw mooiste reisjaar?

Ik ben alvast heel benieuwd naar dat van Marijke, Eva, Linda, Ivonne en Natasja.

 

scratchingmymap facebooktwitter – bloglovin – instagram

23 oktober 2015
Waan je een ontdekkingsreiziger in het South Australia Museum
1 november 2015
Scratchingmymap in oktober: familiepret in Warschau

Comments

 • Ha, een leuke. Ga er zeker mee aan de slag.
  Druk jaartje gehad zo te zien; de echte spirit! Benieuwd of je die nog kunt overtreffen.

  27 oktober 2015
 • Oh haha, ik las “Hier val ik als een blok voor een industriële ingenieur van een nieuw restaurant” . Ik maakte me al zorgen 😉

  Haha, wat een moeilijke opdracht! Hier moet ik serieus over nadenken… wat een dilemma’s 😉

  27 oktober 2015
   • Oh shit, ik word té voorspelbaar 😉 Je hebt gelijk!!

    28 oktober 2015
 • Wat leuk om te lezen! Mijn mooiste reisjaar was 2013 🙂 In 2016 ga ik ook naar Australië, ben benieuwd of het mij ook zo goed gaat bevallen!

  27 oktober 2015
 • Wat een heerlijk jaar zeg, zo veel mooie plekken waar je bent geweest! Geen idee wat mijn mooiste reisjaar was, want 2010 t/m 2015 waren allemaal te gek!

  27 oktober 2015
 • Super leuk dat je de tag hebt ingevuld en wat een heerlijk reisjaar Lotte! Ik snap wel dat je, ondanks dat het jaar nog niet om is, voor 2015 kiest! Je hebt zoveel heerlijke tripjes gehad! En Australie! Je bent om, jeej! Ik ben zelf ook echt heel dol op Australië. What’s not to love! Je zomer roadtrip klinkt trouwens ook te gek!

  27 oktober 2015
 • Leuke tag! Heerlijk reisjaar heb je gehad (tot zover). Heb je ook alleen gereisd in Australië (je hebt het wel over een family roadtrip)?
  Ik ga hem natuurlijk ook invullen! 🙂

  28 oktober 2015
 • Wow, wat een boel lange en kortere reizen in een jaar, heerlijk! We hebben een overeenkomst; ook ik leerde op een roadtrip door Kroatië dat een hamer handig is… haha, die harde rotsbodem daar he… Leuk verslag!

  29 oktober 2015
 • Lotte’s kampeertips ;-)- misschien een nieuwe serie? Ik vergeet ook altijd de meest basic dingen… Maar kamperen blijft altijd leuk!

  31 oktober 2015
 • Wat deed je dit jaar veel leuks joh! Ik kan me voorstellen dat je dit jaar verkoos tot je mooiste reisjaar! Ik ga de tag ook nog invullen. Ik twijfel nog even tussen dit jaar (oa Canada, Oslo en Ierland) of vorig jaar (oa Nieuw-Zeeland, Singapore en Normandië) Keuzes keuzes!

  1 november 2015
 • Eva - eighty7
  REPLY

  Wat tof dat je naar Kopenhagen gaat, lijkt me een geweldige stad! En mijn artikel komt ergens deze maand voorbij 🙂

  4 november 2015
 • Pingback: TRAVEL / Mijn mooiste reisjaar · eighty7
  REPLY
  9 november 2015
 • Linda | travellersoftheworld
  REPLY

  Dit klinkt als een heel fijn reisjaar, maar volgens mij komt er een nog mooiere aan dit jaar! Grappig dat Australië je eerst niet zo heel erg aansprak, dat idee heb ik dus ook heel erg. De plekken die je bezocht hebt klinken super, Slovenië is een van mijn favorieten landen.

  Voor mij is dit jaar echt mijn beste reisjaar. Ik ging in het begin van het jaar naar Boedapest, in de zomer reisde ik zes weken door Maleisië, Singapore en een mini stukje Thailand, ik ben net terug van een super leuke srprs trip richting Gdansk en Praag met kerst staat nog op de planning. Vier keer weg, voor mij doen echt heel veel! Maar na onze studie staat het beste reisjaar op de planning; weg voor onbepaalde tijd (nog twee jaar wachten helaas)

  30 oktober 2016

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.