TAG // Mijn 10 mooiste reisfoto’s

Borobudur Java

TAG // Mijn 10 mooiste reisfoto’s

Toen Sandra van travelbysan een tijdje geleden vroeg wie er zin had om een tag in te vullen zonder te weten wat voor één, meldde ik me toch aan. Toen het duidelijk werd dat het over jouw tien mooiste reisfoto’s ging, zonk de moed me wat in de schoenen. Ik heb namelijk geen fototoestel, laat staan fotografietalent. Tien iphone-foto’s die ermee door kunnen, zou voor mij dus een betere titel zijn. Maar zoals ze zelf zegt, gaat het niet enkel over de kwaliteit of compositie van het beeld maar ook door het verhaal erachter. Daarom hier een selectie van mijn favoriete reisfoto’s!

De omslagfoto hierboven is genomen in het boeddhistische tempelcomplex Borobudur in Indonesië. Dit is nog steeds een van de meest imposante en indrukwekkende tempels die ik ooit zag.

1 Dubrovnik, Kroatië

JA 2015_07_15 2020 Dubrovnik

Eentje van mijn laatste reis: Dubrovnik was samen met het Nationaal Park Plitvice de reden voor onze roadtrip naar de Balkan. Zo blij dat we de hitte getrotseerd hebben voor een wandeling over de stadsmuren waar je prachtige uitzichten over het water afwisselt met zicht op de typerende rode daken. Of zoals in deze foto: de twee tesamen.

2 Kangaroo Island, Australië

JA 426 Hanson Bay

Van mijn reis door (een deel van) Australië zal vooral de wildlife mij bijblijven: zo fantastisch om groepen kangaroos in het wild te zien maar ook de kleurrijke papegaaien, de zeeleeuwen, de emoes en de kolonie pinguins zal ik niet vergeten. Maar deze koala die ik zag op Kangaroo Island, was stiekem toch mijn favoriet.

3 Gili Trawangan, Indonesië

Gili TrawanganDe allereerste keer dat mijn vriend en ik naar Azië gingen was onze reis naar Indonesië. Op Gili Trawangan, de grootste van de drie eilandjes bij Lombok, had ik voor de allereerste keer het “paradise beach” gevoel.

4 Krka Nationaal Park, Kroatië

Krka nationaal parkNog eentje van onze reis door Kroatië: de indrukwekkende Skradinski Buk in het Krka Nationaal Park in de buurt van Sibenik. Ochtendstond heeft goud in de mond: we stonden niet veel na openingstijd aan de ingang en konden daardoor genieten van onze vijf minuten van heerlijke rust en stilte bij deze prachtige waterval. Een halfuur later waren er een honderdtal mensen aan het zwemmen in het meer.

5 Wat Phra Singh in Chiang Mai, Thailand.

Wat Phra Singh Chiang MaiTijdens onze fietstocht in Chiang Mai vorig jaar, stopten we bij de Wat Phra Singh. Omdat ik niet gepast gekleed was (we waren eigenlijk eventjes tempelmoe), ging ik niet naar binnen. Buiten zag ik deze leuning, versierd als slang of draak. Op een of andere manier brengt ook deze foto, zonder een herkenbaar Boeddhabeeld of dergelijke, mij meteen terug naar de tempels in Thailand.

6 Zonsopgang boven de wolken

Sunrise DohaOp de terugweg naar huis na een fantastische reis door Indonesië zagen we; ter hoogte van Doha, deze prachtige zonsopgang boven de wolken. Of beter gezegd ik, want mijn vriend lag lekker te slapen.

7 Olifanten in Chiang Mai, Thailand

Olifanten Chiang MaiIk vond het prachtig om te zien hoe liefdevol deze twee olifanten met elkaar omgingen.

8 Meer van Bohinj, Slovenië

In Slovenië verbleven we twee nachten in Bohinj en sliepen we op een camping naast het meer. ’s Ochtends ontbeten we op het kiezelstrand en zagen we hoe de mist langzaam optrok rond de bergwanden. Breakfast with a view.

9 Ferry naar Kadiköy, Turkije.

Istanbul is de enige stad die op twee continenten ligt dus uiteraard mocht een ferrytocht naar Kadiköy, het Aziatische deel van de Turkse hoofdstad niet ontbreken. Een Turkse man was zo blij als een kind, koekjes aan het gooien die de meeuwen gretig opvraten. Een klein en vrolijk gebaar en daarom is het voor mij een mooi beeld.

10 Zonsondergang bij Cape Jervis, Australië

Cape Jervis SunsetIn Cape Jervis heb je niets te zoeken maar het is wel de ideale uitvalsbasis voor een daguitstap naar Kangaroo Island. Na een hele dag op het eiland, kwamen we rond zonsondergang terug aan land. Toen ik de reflectie van de ondergaande zon zag in het havengebouw, kon ik niet anders dan er een foto van nemen.

instagramfacebook –  twitter

5 september 2015
Roadtrip: island-life op Hvar, maar dan anders.
11 september 2015
10 x een gratis stop-over, verleng je reis door met een van deze maatschappijen te vliegen.

Comments

 • Leuke plaatjes! Gelukkig kun je tegenwoordig met je telefoon ook al hele mooie herinneringen vastleggen 🙂

  8 september 2015
  • Dat is waar, en eens zo snel uit je tas gehaald en gebruikt want je hoeft ‘m niet in te stellen 🙂

   9 september 2015
 • Wat een onwijs mooie foto’s zeg, stuk voor stuk pareltjes! Je zet Krka en het Meer van Bohinj erg hoog op mijn wishlist. En Australië natuurlijk, maar die stond al met stip bovenaan!

  8 september 2015
  • Dankjewel Marcella! Kroatië en Slovenië zijn niet “ver” en perfect voor een roadtrip, waar jij wel fan van bent denk ik 😉

   9 september 2015
 • Sandra
  REPLY

  Wat leuk dat je hem ook hebt ingevuld! En zo zie je maar, je hoeft echt geen supersonische camera te hebben om mooie foto’s te maken. Ik vind ze geslaagd. Ik wil heel graag Krka bezoeken en de Gili-eilanden, heel gaaf!

  8 september 2015
  • Bedankt Sandra! Leuke tag om in te vullen! Ik vond zelf Plitivice nog mooier dan Krka, dus zet ze zeker beide op je wishlist 🙂

   9 september 2015
 • Leuk! 🙂 Ik ben ook getagd door Sandra en heb ‘m ook al ingevuld. Kroatië ziet er echt mooi uit zeg!

  9 september 2015
  • Dan ga ik de jouwe ook eens bekijken!

   9 september 2015
 • Inderdaad, dat Dubrovnik… prachtig. Zag de foto al bij meerdere mensen voorbij komen. Must see! En ook leuk om te zien dat je ook gewoon mooie foto’s kunt maken zonder de Canon EOS 1D te hebben met allerlei filters en toestanden.

  11 september 2015
 • reisvlinder
  REPLY

  Haha…10 iphone-foto’s die ermee door kunnen. Ik vind ze helemaal niet onaardig. Die eerste van Dubrovnik spat meteen van het scherm. Een stad die ik die hoog op m’n wishlist staat. Die foto met de twee olifanten in Chiang Mai vind ik ook echt geweldig.

  11 september 2015

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.