Oh dierbaar België: het Hallerbos in bloei

Hallerbos in bloei

Oh dierbaar België: het Hallerbos in bloei

Een van de mooiste natuurverschijnselen in België is toch wel de paarse zee aan hyacinten in het Hallerbos. De bloeiperiode is in het voorjaar en trekt steeds meer en meer mensen die ze graag willen aanschouwen. Hoe kom je bij het bos, hoe kan je de bloemenzee bewonderen en wanneer staat het Hallerbos in bloei? Dat en meer lees je hier. Je hoeft niet altijd ver te reizen voor iets bijzonders. Daarom neem ik je af en toe mee naar leuke, bijzondere, alledaagse en mooie plaatsen over heel het land. Benieuwd naar waar ik je zoal meeneem? Je vindt de collectie hier.

Wanneer staat het Hallerbos in bloei?

Natuurlijk bloeien er een groot deel van het jaar allerlei planten, bloemen en bomen in het Hallerbos. Maar de meeste mensen bezoeken het bos niet voor de wilde narcissen die je in maart kan bewonderen, maar voor de paarse hyacinten. Zij toveren in april het bos om tot een prachtige paarse zee aan bloemen. Op de website van het Hallerbos kan je alle informatie terug vinden, samen met dagelijkse verslagen over de bloei in het bos.

Foto’s in het Hallerbos

Ik begrijp het wel: ook jij wilt een mooie foto van de prachtige bloemenzee. Maar ga nooit ofte nooit van de paden af. Op elke bloem die jij stapt, of elke ondergrond die je verstoort, zal er volgend jaar geen bloem groeien. Doordat vele mensen hun foto “in het midden van de bloemen” belangrijker vinden dan de bloemenpracht of de natuur, krimpen de bloemenzones elk jaar. De regels zijn duidelijk voor iedereen met gezond verstand en ik hoop dan ook dat jij je er ook aan houdt. Aarzel ook niet om mensen terecht te wijzen die zich er niet aan houden, blijkbaar begrijpt niet iedereen de bordjes… Dus dat kleine misverstand kan jij vast uit de wereld helpen. 😉 Ik wandelde enkele uren rond in het uitgestrekte bos en zag hoe de lichtinval veranderde. Afhankelijk van het licht, gefilterd door het bladerdek, veranderde de kleur van de hyacinten van blauw tot paars, of toch voor het menselijk oog of op foto.

Het Hallerbos praktisch

Als je met de auto naar het Hallerbos gaat, zijn er verschillende parkings waar je je wagen kan parkeren. De handigste is P1 Hogebermweg (adres Hogebermweg, Halle) maar tijdens de weekends tijdens de bloei, is het er druk dus een beter alternatief is om de pendelbus te nemen of om met het openbaar vervoer te reizen. De Belgische Spoorwegen hebben dit jaar zelfs een speciale B-dagtrip waarmee je de trein kan nemen en een huurfiets kan gebruiken. Tijdens de weekends zijn er speciale pendelbussen die je vanaf het station van Halle of het einde van de Welkomstlaan die je tot bij P8 Achterdreven brengen, op wandelafstand van de wilde hyacinten. Dit is eigenlijk de beste optie tijdens de drukke momenten, omdat je dan zonder parkeerstress het bos kan bezoeken. Kom je toch met de auto, dan is het aangeraden om te parkeren bij de Welkomstlaan en dan met de pendelbus verder te reizen. De pendelbus rijdt elk halfuur 9-19u30 en doet er een klein kwartiertje over. In 2018 rijden de pendelbussen in de weekends van 14-15/4, 21-22/4, 28-29-30/4 en 1/5.

facebooktwitterinstagram

16 maart 2018
Op ontdekking in Nederland: 5x typisch Hollands
3 mei 2018
Scratchingmymap in maart en april: van drukke werkdagen tot ontspannen in de Duitse Eifel

Comments

 • Daphne de Vries
  REPLY

  Wauw wat mooi die paarse bloemen! Ik vind het altijd zo’n fijn moment als alles weer gaat bloeien in de lente! En deze paarse hyacinten zijn zo te zien wel echt het bezoeken waard. Vorig jaar bezocht ik voor het eerst de Keukenhof dat vond ik eigenlijk best heel erg mooi. Was bang dat het té toeristisch zou zijn, was ook wel toeristisch, maar dat deed gelukkig geen afbreuk aan de schoonheid 🙂

  31 maart 2018
 • Yvonne van der Laan
  REPLY

  Wat zonde, dat mensen zich nooit aan duidelijke regels kunnen houden.. zelfs niet als het betekent dat de natuur er schade van ondervindt. Het lijkt me heel mooi om een keer te zien, maar ook dit jaar is de agenda in april alweer goed gevuld.. prachtige foto’s heb je gemaakt!

  31 maart 2018
 • Lizzie | Globalizious
  REPLY

  Och wat is dat mooi zeg! Ondanks dat ik bij de Keukenhof woon en continu mooie bloemenvelden zie, is dat toch iets om een keertje te gaan bekijken. Leuk, dank voor de tip!

  2 april 2018
 • Laura |Billenbloot Kokosnoot
  REPLY

  Wat een super leuke tip! Ik had hier eerlijk gezegd nog nooit van gehoord. Dit jaar willen we de mooie bloemen velden in Nederland gaan bekijken, wie weet volgend jaar maar eens hier naar toe gaan.

  2 april 2018
 • Kelly
  REPLY

  Lijkt me super mooi! Ik zag het Hallerbos vorig jaar voor het eerst voorbij komen. Wil ik zeker een keer naar toe, maar dit jaar ga ik als het goed is eerst naar de Keukenhof. Ben ik ook nog nooit geweest.

  4 april 2018
 • Britte
  REPLY

  Wat mooi zeg! Ik wist helemaal niet van het bestaan van dit bos af! Zonde dat mensen koste wat het kost een foto midden tussen de bloemen willen. Zouden ze niet weten wat voor effect dat kan hebben?

  5 april 2018
 • Jessica
  REPLY

  Wauw wat ziet dit er mooi uit zeg Lot! Hoop inderdaad dat mensen zich aan de regels houden, want je hebt altijd mensen die denken dat de regels niet voor hen gelden… Denk je dat het eind april nog steeds zo paars is? Ik ben eind april een weekje in Nederland, dus misschien wel leuk om de grens over te steken 🙂

  5 april 2018
  • Jenny
   REPLY

   Het begint meestal pas eind april!

   Samen gaan?

   6 april 2018
 • Jenny
  REPLY

  Mooi, mooi, mooi.

  Ik heb het Hallerbos een paar jaar geleden bezocht. En ik wil dit jaar terug! Nu nog even een datum prikken 🙂

  6 april 2018
 • Marcella
  REPLY

  Ik hou sowieso van velden vol met bloemen, ik geniet nu van de krokussen en narcissen. Maar jeetje, dit paarse veld vol hyacinten is wel ultiem tof! Het Hallerbos komt erbij op mijn wishlist!

  6 april 2018
 • Martin
  REPLY

  Prachtig! Ik had er al eerder wat van gezien, maar nog niet zo mooi! Heel bijzonder.

  6 april 2018
 • Marcel
  REPLY

  Prachtig zo’n bos vol paarse hyacinten! Het Hallerbos staat al een tijdje op m’n lijstje.Waarom kunnen mensen zich toch nooit houden aan regels. Ik verbaas mij hier elke keer weer over.

  6 april 2018
 • Diana
  REPLY

  Hier gaat er eentje in april naar toe. Vorig jaar al wilde gaan maar door bepaalde dingen kwam het er niet van. Ben echt zo benieuwd hoe het gaat zijn. Camera gaat mee dus de mooie plaatjes zullen voorbij gaan komen.

  7 april 2018
 • Mirre
  REPLY

  Wat een magische plek zeg! Het lijkt er wel een beejte op de keukenhof 😉 Komen daar ook zoveel toeristen opaf?

  9 april 2018
 • Anita
  REPLY

  Wauw, wat gaaf! Mooie foto’s heb je gemaakt. Het Hallerbos staat zeker op mijn lijstje, maar april is altijd al zo druk (met tulpen en bloesem spotten ;))

  25 april 2018

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.