Streetart in Oostende

Streetart in Oostende

Je hoeft niet altijd ver te reizen om er even tussenuit te gaan. En ook een daguitstap kan er al voor zorgen dat je jouw batterijen weer kan opladen. Gooi daar dan ook nog eens mijn derde peiler – en het hoeft ook niet duur te zijn – en dan heb je mijn drie ingrediënten voor mijn “48u in” reeks – de serie waarmee deze blog begonnen is. Maar dus – ik trok een dagje naar de Belgische kust en ging streetart ontdekken die niet zou misstaan in pakweg het hippe Berlijn.

In dit artikel deel ik enkele fijne adresjes in Oostende – koningin van de Belgische kust, meer info over the toffe Crystal Ship route en vooral een pak foto’s met jou.

The Crystal Ship in Oostende

The Crystal Ship is een Public Art Festival: sinds 2016 strijken er elk jaar rond de paasvakantie enkele van de beste streetartkunstenaars neer en voorzien ze de straten van Oostende weer met nieuw moois. Het thema van 2019 is The Dictatorship of Art – want alleen Kunst heeft de kracht om de wereld echt te veranderen. Visit Oostende heeft voor jou een handig kaart gemaakt met wat uitleg over de werken én alvast een wandel- en fietsroute uitgestippeld. Ik wandelde de 11kilometer lange route, maar als je zin hebt om alle werken te zien, dan raad ik je aan om een fiets te huren en de volledige 22km-tellende route te doen. Ik miste zo enkele werken die er veelbelovend uit zagen. Dus zoals ze dat zeggen: nu heb ik weer een reden om terug te keren. Wat ik ook fijn vond aan de wandelroute is dat je zo ook in straten komt waar je anders niet zomaar zou langs of door wandelen.

Ik ben niet de grootste streetart kenner maar ik herkende de wereldberoemde Roa al snel met zijn herkenbare stijl. Maar nog vele andere Belgische en internationale kunstenaars zijn al langs geweest in Oostende over de jaren. Ga dus vooral zelf eens een kijkje nemen en wie weet ontdek je een werk van jouw favoriet. Meer info vind je alvast op de website van Visit Oostende. Bij hen kan je ook een kaartje gaan ophalen (Monacoplein 2, vlakbij het Kursaal).

Eten en drinken in Oostende

Fitzgerald Coffeebar (Louisastraat 4) – lekkere cappuccino, goeie cake en een sympathieke barista.
Passe-vite (Nieuwstraat 10) – ideale plek voor de lunch. Hun salade geitenkaas is een aanrader en hun gebak komt van bij Julie’s House uit Gent.
De Familie Jansen (Kapucijnenstraat)
Sanseveria Bagels (Wittenonnenstraat) – zoals de naam het zegt: bagels, bagels, bagels!
Barista No75 (Christinastraat 75)
Food & Coffeebar Albrecht (Christinastraat 80)
Oode (Aarsthertoginnenstraat 45)
Mommy’s Bastards
(Dwarsstraat 10) – ideale plek voor elk moment van de dag. Je kan hier terecht voor lunch, avondeten én bad-ass cocktails.

Zin in een weekend weg? Verblijf dan bij het hippe Upstairs Hotel – staat nog op wishlist om er eens een keer te overnachten.

 facebooktwitterinstagram

8 augustus 2019
Er even tussenuit in Ferrara
4 september 2019
Architectuur & Streetart in Dusseldorf

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.