Er even tussenuit in Ferrara

Er even tussenuit in Ferrara

Italië telt zoveel fijne plekken en steden. De ene al wat groter en bekender (talking about you Rome & Firenze), de andere dan weer wat kleiner, rustiger of gezelliger (looking at you Bologna!). Maar soms heb je zin in een reisje in een reis. Zo ging ik er even tussenuit tijdens een citytrip Bologna en trok ik naar het onbekende Ferrara.

In dit artikel deel ik enkele fijne adresjes en bezienswaardigheden en vooral een pak foto’s met jou.

Doen in Ferrara

Het meest herkenbare gebouw van de stad is ongetwijfeld het Este Castle. Gelegen in het centrum van de stad en omgeven door een slotgracht – een kasteel waardig dus.

Kuier zeker eens door de kleine straatjes zoals ook het middeleeuwse Via delle Volte. Struin over de ruime Piazza del Municipio, bewonder de bijzonder gevel van het Palazzo dei Diamanti – en wandel zeker ook door de statige poort zodat je de schattige binnentuin kan ontdekken. Iets verderop kom je ook nog het Palazzo Canonici Mattei tegen en mocht je nog niet genoeg hebben van de paleizen, dan kan je ook het Palazzo Schifanoia bezoeken.

Piazza Trento e Trieste, omlijnd door het museo della cattedrale, het Teatro Nuovo, de Galleria Duomo en vooral met de statige en prachtige Cattedrale die San Giorgio Martire. Dit is zonder twijfel het allermooiste plein van de stad! Vooral de zijkant van de San Giorgio kathedraal vond ik bijzonder, met de bogen en kleurrijke minihuisjes.

Eten deed ik bij Ristorante Scaccianuvole, vlakbij het station. Echt eten bij de oma thuis – voor de hippe inrichting moet je het hier niet doen, voor de Engelse menukaart ook niet. Want beide zal je hier niet vinden. Dagmenu voor een goede prijs, gewoon eten wat de pot schaft (al heb je wel steeds meerdere keuzes), en onder tussen met handen en voeten proberen te praten met de lieve Italiaanse oma/gastvrouw die je hier te woord staat. Ik hoorde ook positieve verhalen over Trattoria da Noemi in het centrum en natuurlijk moet jij een ijsje gaan eten bij Grom op Piazza Trento e Trieste.

Je ziet het, ik heb geen massa’s aan tips voor dit stadje maar dat hoeft ook niet. Vanuit Bologna, sta je op slechts een halfuurtje met de trein sta je in deze gezellige, haast schattige, stad. Met de trein reizen doe ik nu eenmaal graag en soms is er niets fijner dan gewoon kuieren door straatjes, zonder een stratenplan of telefoon in de hand voor de navigatie. Genieten en vakantie vieren pur sang. En is dat eigenlijk ook niet waar reizen om draait – om je te laten verrassen door een plek?

 facebooktwitterinstagram

4 augustus 2019
48u Bologna: La Grassa, La Dotta, La Rossa
14 augustus 2019
Streetart in Oostende

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.