Scratchingmymap in september: van Breda tot de Noordzee

weekend zee

Scratchingmymap in september: van Breda tot de Noordzee

Wat een fantastische maand was september toch! Eentje met propvolle weekends maar ook één boordevol fijne herinneringen. Ik ging Breda ontdekken, huizen opwarmen, uitwaaien aan de zee en tussendoor ook gewoon genieten van de nazomer die september bracht.

Zelf lees ik altijd graag wat reisbloggers zoal uitsteken in hun dagen, daarom schrijf ik hier over de fijne dingen die ik deze maand gedaan heb. Misschien volgt er over een van deze later nog een apart artikel, misschien ook niet. Wat deed ik zoal in september? Mocht ik nieuwe landen van mijn scratchmap scratchen? Je leest het hier.

Nieuwe plaatsen ontdekken

Met stip bovenaan staat toch mijn bezoek aan Breda halverwege september. De Brabantnacht was de ideale gelegenheid en Breda Photo de perfecte gastvrouw voor mijn eerste kennismaking met de Brabantse stad. Benieuwd wat ik op te biechten had in de kapel van het voormalige klooster in Hotel Nassau? Je leest het hier. Het was een gezellige avond waar ik Eva weer zag, maar ook Ivo, Evelien en Jesper & Martin leerde kennen. En laat ik dat nu net een van de leukste dingen aan het bloggen vinden: al die leuke mensen met dezelfde sterke interesse in reizen & bloggen! De avond had alle ingrediënten voor een fijne avond: een bijzondere tentoonstelling in het donker, lekker eten, een boottochtje, goed gezelschap en een bandje als afsluiter.

Breda Brabantnacht

De dag nadien trok ik opnieuw de stad in, op eigen houtje dit keer. Ik ging langs bij enkele van de vele stops van Bredaphoto en botste er op een parking boordevol streetart.

Breda Brabantnacht

Het dagelijkse leven

De liefste Marijke & Jeroen gaven een gezellige trouwfuif, waar ik haar zag blozen bij de lieve woorden van haar lief en beide zag stralen van geluk. Jammer genoeg konden we niet lang blijven wegens een vroege wekker de dag nadien. Die dag was namelijk de familiedag ter gelegenheid van het 20 jaar bestaan van mijn werk gepland. Allerlei activiteiten doen met collega’s van België en Nederland en het geluk hebben dat mijn teamgenoten allemaal even competitief bleken te zijn. Ook moest er nog een huis opgewarmd worden en ging ik met vriendinnen een unieke activiteit doen. We gingen namelijk een relaxed ritje maken met een huifkar! Bijzonder om eens een keer te doen en heel gezellig om langs de groene velden te sjokken op het ritme van de hoefslagen.

belgische kust

Het laatste weekend van de maand deed ik iets dat alweer enkele jaren geleden was. Ik ging een weekendje naar de zee! Tentje de auto in en gewapend met boodschappen trokken we naar de grens van Bredene en De Haan. We hadden geluk met de stralende zon: lekker uitwaaien op het strand in een T-shirtje.

belgische kust

We deden alles wat je aan de kust hoort te doen: wafels/ijsjes eten, een strandwandeling tot in Oostende en zelfs een mini-tochtje met de overzetboot, BBQen op de camping en natuurlijk ook een eindje fietsen op een go-cart. Ik kan je vertellen dat het best een avontuur is met een hond erbij. De echtelijke ruzies over wie nu ook alweer aan het stuur mag/moet zitten, nemen we erbij voor lief. Niets dat die zeelucht niet kan wegwaaien. Wanneer gaan we weer?

weekend zee

Naar links of naar rechts? 😉

Op naar de noorderburen

Zei ik vorige maand nog dat ik de grens niet overstak, ging ik toch nog de allerlaatste dag van augustus naar de noorderburen. Ook nu weer enkele tripjes naar Nederland. Ik had graag de Veluwe gehuld in een paarse gloed gezien, maar jammer was er geen tijd voor een tussenstop. Zoals je hierboven al kon lezen, ging ik niet enkel voor mijn werk naar Nederland. Ook het fijne Breda werd ontdekt.

Nederland

Na een werkdag even genieten op het terras.

Blogpret

Maar één throwback deze maand dus heel veel hartjes gingen naar foto’s van het “nu”. De populairste foto’s deze maand vind je hieronder. Waarvan 2 foto’s maar liefst exact evenveel likes kregen, welk is jouw favoriet? Die van Leuven of toch de strandfoto in Nederland? Volg me zeker op instagram als je meer wilt zien.

Had a great teambuilding day with my company today in Valkenswaard!

Een foto die is geplaatst door Lotte (@scratchingmymap) op

My lovely Leuven doesn’t need a filter when decorated with fierce blue skies.

Een foto die is geplaatst door Lotte (@scratchingmymap) op

Deze vind ik ook zo’n een waar ik spontaan heimwee krijg naar het zonnige Madrid, mijn zorgeloze gevoel en deze rozentuin natuurlijk.

Flowers everywhere in this lovely garden in Madrid. Missing the city! ? #visitmadrid #madrid #flowers #pink #roses

Een foto die is geplaatst door Lotte (@scratchingmymap) op

En graag nog een eervolle vermelding voor de foto die je ook in mijn header terug vind. Zo eenvoudig maar ik word er meteen vrolijk van!

Happy moments at the seaside. #weekend

Een foto die is geplaatst door Lotte (@scratchingmymap) op

 

 

Scratching my map

Aantal landen bezocht: 2. Ik moet elke keer weer nadenken dat Nederland wel degelijk “het buitenland” is, het voelt ondertussen zo vertrouwd.

Aantal nieuwe landen: 0. Ik ben zo hard aan het aftellen naar onze grote reis: waarna we ongetwijfeld een hele poos mogen krassen! Over minder dan een maand is het zo ver!

En ja, alleen al bij het lezen van die zin begin ik te stuiteren van enthousiasme.

Vooruitzichten voor oktober?

Tja, ik denk dat die nogal duidelijk zijn. Eind oktober vertrekken we namelijk op trip door Azië, waar we zo lang naar uitgekeken hebben. En natuurlijk moet ik ook een hele hoop afronden op mijn werk, zodat ik niet alleen na die drie maanden weer fijn de draad kan oppikken maar ook wil ik mijn collega’s natuurlijk niet opzadelen met mijn werk.

Volg me zeker op facebook en instagram als je niets wilt missen van onze reis. Ook kan je hiernaast je mailadres achterlaten zodat je zeker geen blogpost mist.

En vandaag, de eerste dag van oktober, organiseer ik voor de tweede keer een blogevent in Leuven en ik heb ontzettend veel zin in!

scratchingmymap facebooktwitter – bloglovin – instagram

28 september 2016
Breda ontdekken tijdens de Brabantnacht
7 oktober 2016
In beeld: blogevent in Leuven

Comments

 • Jenny - ikreis.net
  REPLY

  Kom ik eindelijk naar Leuven, ben jij al weg…

  Veel plezier met de laatste voorbereidingen van je grote trip. Soms kriebelt het bij mij ook weer, ondanks dat ik eigenlijk heel happy ben met mijn huidige leven (en baan).

  1 oktober 2016
 • Marcella
  REPLY

  Ah, jij was op de fuif van Marijke en Jeroen. Wij waren uitgenodigd, maar het paste ons niet zo vlak voor onze reis door Amerika & Canada. Tijdens de festiviteiten in Breda waren we nog weg. Maar er komt vast een moment aan dat wij elkaar ontmoeten. Na jullie te gekke reis dan 😉

  20 oktober 2016

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.