Scratchingmymap in juli en augustus: over een Zweedse roadtrip en een hittegolf

Dag Namen

Scratchingmymap in juli en augustus: over een Zweedse roadtrip en een hittegolf

Juli was voor mij dé vakantiemaand dit jaar, al was het zeker niet all fun and games tijdens mijn verlof. Ik maakte een roadtrip door Zweden maar het grootste deel van mijn vakantie bracht ik door tussen/in/op/met verhuisdozen.

Nieuwe plaatsen ontdekken

Zoals je al kon lezen vorige week (klik hier voor een complete gids voor een roadtrip door Zuid-Zweden) ontdekte ik het zuiden van Zweden. Van talrijke meren en rode huisjes tot heerlijke koffie en een boottocht door de archipel in Gotenburg. Op de weg terug stopten we nog even in Kopenhagen. Hier waren we enkele jaren geleden al in de winter, maar dit was de eerste keer dat we er met de fiets op uit trokken. We fietsten meer dan veertig kilometer en ontdekten een regio ten zuiden van de stad. De stadsontwikkeling Orestad, boordevol toffe architectuurprojecten. Natuurlijk kon ook een bezoek aan mijn favoriete urban park Superkilen niet ontbreken, net zoals een stop bij de kleurrijke Nyhaven.

Ook dit jaar trokken we er even tussenuit met vrienden naar de Belgische kust. Dit keer was Koksijde aan de beurt. Gezelschapsspelletjes spelen, gaan uitwaaien aan de zee en het leuke Kantine (tip!) gaan ontdekken in Koksijde na een strandwandeling. In augustus trok ik er een half dagje alleen op uit: ik ging naar het voor mij nog onbekende Namen. Ik wandelde er in de Citadel, met uitzichten over de hele stad. Daarna trok ik nog even de stad zelf in en vond ik natuurlijk de beste cappuccino van de stad! Maar ook in Leuven ging ik voor de eerste keer langs bij enkele nieuwe (of minder nieuwe…) adresjes. Zo deed ik mijzelf en het lief een bavet aan om spaghetti te eten bij, juist, Bavet! Met Marijke ging ik eten bij het nieuwe Leo Pancakes in Leuven en we aten er, uiteraard, pannenkoeken als avondeten. Dat mag af en toe wel eens he? Ook bezocht ik mijn nieuwe favoriete koffiebar: Madmum Coffee Roasters in de leuke Tiensestraat!

Het dagelijkse leven

Zoals ik in het begin al zei, stond mijn vakantie dit jaar jammer genoeg niet zo zeer in het teken van wekenlange backpackvakanties maar wel van het verhuizen. Dat de aankoop van een bouwgrond en de bouw van huis een dure grap is, dat wisten we wel. Gelukkig mogen we bij mijn ouders wonen in de tussentijd zodat we geen huur hoeven te betalen. Heel fijn, maar het zorgde wel voor een dubbel gevoel bij onze verhuis. We hebben zo graag gewoond in ons appartementje (ruim vier jaar) en dat was voor ons onze eerste echte thuis samen. Maar het is natuurlijk met een goed doel dat we het doen: elke maand gaat het bedrag van onze huur nu naar de spaarrekening en het is fijn om die te zien groeien. Bij dat verhuizen komt natuurlijk wat kijken: zo is het de ideale moment om eens goed op te ruimen en pakte ik alles netjes in genummerde en gelabelde dozen. Het lief lacht mij hier mee uit, maar ik ben er bij mee dus dat is ook al wat waard. 😉

Mijn voormalige slaapkamer had ik de voorbije jaren wat misbruikt als opbergruimte (kleren die je amper aan doet, meubeltje van mijn kot…) dus ook daar ging ik stevig aan het opruimen. Ontelbaar veel zakken kleding en dozen vol spullen heb ik naar de kringloopwinkel gebracht. Er zal ongetwijfeld wel iemand blij mee zijn. Liever dat dan er nog enkele euro’s aan verdienen want ik word helemaal gek van tweedehands verkopen. Of ben ik de enige die het altijd treft met kopers die niet komen opdagen?! Nadat mijn kamer leeg was, was het tijd om de verfborstels boven te halen. Mijn lievelingskleur als tiener was dan ook groen en ik vond het toen een goed plan om mijn kamer donkergroen te verven. Vijf lagen verf (in dertig graden!) later, kwam er een ruime en lichte slaapkamer te voorschijn. Wat gepuzzel met grondplannetjes later en in onze slaapkamer past nu én een dubbelbed én een zetel én wat kasten én een bureau. En ik kan er nog bewegen ook! Het laatste weekend van juli was het dan zo ver: de grote verhuis. Jammer genoeg besloot de natuur dat dat ook meteen een uitstekende dag was voor een temperatuur van een graad of 38. Maar eind goed, al goed. 🙂

2018 is het jaar van de trouwfeesten: alsof onze vriendenkring het heeft afgesproken, maar dit jaar wordt er wat af getrouwd. In juli en augustus hadden we drie trouwfeesten, wat de teller dan eind augustus op “five down, one to go” feesten voor dit jaar brengt. Ze waren stuk voor stuk leuk: fijn om te zien hoe iedereen zijn eigen persoonlijk details uitwerkt. Al ben ik nu wel even immuun geworden voor al die liefdesverklaringen. 😀

Het nichtje van mijn wederhelft bleef slapen en uiteraard wordt dan haar lievelingseten gegeten. Pannenkoeken it is! Een namiddag ravotten in de speeltuin, spelen in het zwembad (#hittegolf) en als kers op de logeertaart: voor de eerste keer slapen in een tent. Al viel ons mini kampeeravontuur in het water en zetten we uiteindelijk de tent niet in de tuin, maar wel in de living op. Niet geschikt voor kleine kindjes, wel voor grote mensen was ons dagje naar mijn favoriete welness: Waer Waters in de buurt van Brussel. Ik vind het een heerlijke plek, al was het de eerste keer dat we op een zaterdag gingen en dat ga ik toch niet meteen nog eens doen. Ook ging ik een dagje shoppen in Antwerpen en kocht ik er enkele kleinigheden voor onze kamer, zo voelt ze weer wat meer aan als thuis.

De rest van de zomer bracht enkele etentjes, een gezellige babybezoek en een avond op een festivalletje in de buurt. Maar jammer genoeg moesten we ook iets of wat onverwacht afscheid nemen van de grootmoeder van mijn vriend, die hem heel nauw aan het hart ligt. Een onaangename gebeurtenis waar je toch nooit de juiste woorden voor vindt om het verlies te beschrijven.

Dingen waar ik blij van word

Blij en niet blij werd ik van de verhuis. Afscheid nemen van een plek waar we zo graag gewoond hebben, is niet fijn, maar nu hebben we wel weer een stap gezet richting ons eigen huis.

Blogpret

Met de drukke vakantie in juli, de verhuis en al de trouwfeesten, blogde ik de afgelopen maanden amper. Ik schreef slechts twee artikelen: eentje met de terugblik op mei en juni en ook maakte ik een gids voor een roadtrip door het zuiden van Zweden. Op instagram was ik dan weer wel actiever dan de voorbije maanden. Ik plaatste vooral foto’s van onze reis door Zweden. Onderstaande drie waren jullie favoriet! Een van mijn favoriete parken in Kopenhagen, heerlijke rode huisjes aan de westkust in Zweden en het uitzicht over Namen vanaf de Citadel.

 

Scratching my map

Aantal landen bezocht: 3. België, Zweden en Denemarken.

Aantal nieuwe landen: 0. Zweden bezocht ik voor de eerste keer op de laatste dagen van juni en de eerste week van juli.

Vooruitzichten voor de komende maanden?

Ik heb goede vooruitzichten voor de komende maanden! Ik ga een dagje naar Brussel met Marijke van Wanderersblues en ik ga met het lief een weekend naar Warschau voor zijn verjaardag. En natuurlijk wil ik graag wat mooie plekken ontdekken in de herfst: na mijn reis door Schotland vorig jaar ben ik dol op de mooie herfstkleuren.

 facebooktwitterinstagram

24 augustus 2018
Roadtrip Zuid-Zweden: een week tussen de rode huizen en goede koffie
13 september 2018
De klok rond met deze leuke restaurants in Warschau

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.