Op reis met enkel handbagage

Handbagagekoffer

Op reis met enkel handbagage

Van Duifhuizen tassen en koffers mocht ik een fijne koffer uitkiezen om uit te testen en te reviewen. Het was niet eenvoudig om een keuze te maken in hun ruime aanbod. Maar elke reiziger zou een goede handbagagekoffer moeten hebben! Zelf gebruik ik ‘m niet enkel voor op citytrip te gaan maar ook voor mijn regelmatige korte werktrips naar Nederland. Maar wat is nu de ideale handbagagekoffer?

Enkele tips bij het kiezen van een handbagagekoffer:

1 Ik verkies persoonlijk een harde koffer over een zachte.
Ik vind het knapper en de koffer behoudt steeds zijn vorm en kan ook beter tegen een stootje. Maar dit is natuurlijk puur persoonlijk en het is maar wat jij het mooiste vindt!

2 More is more
Geloof mij: soms is meer ook echt beter! Eens je een koffer met vier wielen gewoon bent, wil je nooit meer een met ‘slechts’ twee wielen. Ik vind het ontzettend praktisch: je kan de koffer namelijk niet enkel achter je aan trekken maar ook handig naast jou voortrollen. Dit maakt de koffer niet enkel wendbaar maar ook stabieler.

3 Het geschikte formaat
Jammer genoeg verschillen de handbagagerichtlijnen nog een klein beetje, afhankelijk van de maatschappij waarmee je vliegt. Vele maatschappijen hanteren echter de regel dat je koffer gratis mee de cabine in mag, als ie niet groter is dan 40x55x20 centimeter. Hou dit dus ook zeker in je hoofd bij het uitkiezen van een geschikte koffer.

HandbagagekofferGeef toe, van zo’n leuk kaartje bij je bestelling word je toch spontaan vrolijk?

4 Inrichting: vakjes maar niet teveel
Eén groot vak wordt al snel een rommeltje maar teveel vakjes vind ik dan ook weer niet handig. Zelf vind ik het heel praktisch als ik één of twee grote vakken heb en dan nog een kleine vakje voor wat kleinere spulletjes in te stoppen. Zo scheid ik graag mijn schoenen van mijn zachte kleding en stop ik ook steevast oordopjes, zakdoeken, een oogmasker, mijn gsmlader en mijn juwelen in die handige kleine ritsjes. Heb ik die kleinoden zo vast in plaats me af te vragen tussen welke kleren ze nu ook alweer beland zijn tijdens mijn tocht naar het hotel.

5 Licht en toch stevig
Het laatste maar niet onbelangrijkste aandachtspunt bij het kiezen van een geschikte koffer. Vele luchtvaartmaatschappijen hanteren een beperking in het gewicht, en daarvan wil je niet al de helft kwijt zijn aan het gewicht van jouw koffer toch?

Zo viel mijn oog op een fijne Samsonite koffer maar ook van de koffers van zijn kleine broertje American Tourister ben ik ontzettend tevreden! Mijn nieuwe aanwinst rolt met zijn vier wielen bijna vlotter door de controle dan ik kan volgen en is zo ontzettend licht. Ik heb nog nooit eerder zo’n lichte koffer gehad, en ze heeft twee handige vakken die netjes gevoerd zijn. Het enige wat ik mis is zo nog net dat ene extra kleine vakje voor wat kleinoden. Oh en zei ik al dat het een knap ding is, die nieuwe handbagagekoffer van mij? De bestelling en levering door Duifhuizen ging heel vlot. Een dag na de bestelling, had ik mijn koffer al in mijn handen. Dan was het enkel nog een kwestie van ze in te pakken voor mijn volgende trip!

handbagagekoffer

Wat neem je mee voor een citytrip van drie dagen?

Eerst en vooral: niet teveel. 🙂
Hieronder geef ik je mee wat er in mijn koffer zat voor mijn zonnig weekend naar Madrid.

Kleding

Pyjama
Shortje
3 tops
Een bloes of hemd met lange mouwen
Ondergoed
Sandalen

Toiletspullen

Handdoek (tenzij je hostel/hotel er heeft)
Reisversie van shampoo, douchegel, deo en bodylotion
Tandenborstel + tandpasta
Borstel of kam
Reisversie van zonnecrème
Zakdoekjes
Make-up als je dat nodig vindt


Outfit voor op het vliegtuig

Lange broek
Trui
Jasje
Sneakers of andere schoenen waarin je goed wandelt

Varia

Fototoestel + lader
Powerbank
Gsm-oplader
Reisgids
Vliegtickets
Een slotje (voor je dorm locker)
Tasje voor vuile was
Oogmasker + oordopjes

handbagagekoffer

Enkele tips voor het inpakken van je koffer:

1 Ik zweer al een tijd bij packing cubes. Zo kan je alles netjes in je koffer stoppen en je bespaart er ruimte mee.

2 Ook schoenen gaan in een zakje, net als dat de kleine spullen ook altijd in een vakje of zakje gaan.

3 In mijn handbagagekoffer is mijn toiletzak steevast het zwaarste: dit item stop ik dan ook onderaan.

4 Alle vloeistoffen verpak ik in een hersluitbaar ziplock zakje en deze leg ik apart bovenaan in mijn koffer. Zo kan ik er snel aan bij de controles. Eens de metaaldetector voorbij, stop ik het weer in mijn toilettas.

 

Nog meer tips lezen over hoe je vlot door de controle gaat? Die vind je hier!

Naar waar gaat jouw volgende citytrip? Reis jij enkel met handbagage?

Deze blogpost is in samenwerking met Duifhuizen. Ik mocht de koffer houden maar ik geef zoals steeds mijn eigen mening. Heb je hierover vragen of wil je ook samenwerken, aarzel niet om mij te contacteren.

 facebooktwitter – bloglovin – instagram

31 mei 2016
Scratchingmymap in mei: van Parijs tot vliegtickets boeken.
14 juni 2016
The big trip: reisplannen

Comments

 • Leuk koffertje! Ik reis ook vaak met enkel een trolley. Scheelt moeite én geld. Ik heb nog geen nieuwe city trip gepland, maar dat zal niet lang meer duren 🙁

  9 juni 2016
  • Moet natuurlijk een 🙂 zijn

   9 juni 2016
 • Linda | travellersoftheworld
  REPLY

  Ik heb sinds kort ook een handbagage koffer, daarvoor nam ik altijd mijn rugzak mee. Ik nam dus echt heel weinig mee en ben inmiddels een ster geworden in mini inpakken en weinig meenemen. Waarschijnlijk blijft naar Praag mijn halve koffer leeg :p

  12 december 2016

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.