Scratchingmymap in oktober: gezelligheid en aftellen maar!

blogevent Leuven

Scratchingmymap in oktober: gezelligheid en aftellen maar!

Oktober was een bijzondere maand. Eentje waarin we veel gezellige avonden hadden met familie en vrienden maar ook een maand waarin we tegelijk stiekem hoopten dat ze snel voorbij zou zijn…

Zelf lees ik altijd graag wat reisbloggers zoal uitsteken in hun dagen, daarom schrijf ik hier over de fijne dingen die ik deze maand gedaan heb. Misschien volgt er over een van deze later nog een apart artikel, misschien ook niet. Wat deed ik zoal in oktober? Mocht ik nieuwe landen van mijn scratchmap scratchen? Je leest het hier.

Nieuwe plaatsen ontdekken

Al een jaar lang gaan Marijke en ik maandelijks op ontdekking in Leuven naar de leukste koffiebars. Deze maand pakten we het, wegens twee hele drukke agenda’s, eens een keer anders aan en gingen we op dinnerdate! Aangezien zij volop in haar veganmaand zit, kozen we voor Little Thai in Aarschot. Hier hebben we zo lekker gegeten dat ik zelfs vergat om een foto te maken.

Het dagelijkse leven

Woohoo, ik organiseerde voor de tweede keer een blogevent in Leuven! Het was weer een hele gezellige dag met Belgische en Nederlandse reisbloggers. Het begin van de herfst is ook een mooie periode om door de stad te wandelen. Weliswaar gewapend met een paraplu want we bleven niet helemaal gespaard van regenbuien. Ben je benieuwd welke plaatsen we zoal bezochten of wil jij ook eens op ontdekking gaan in Leuven? Meer vind je hier. Misschien editie drie in de lentemaanden?

leuven

Op één of andere manier zijn er best veel familieleden jarig in oktober dus het was een heuse verjaardagsfeesten en -etentjesmaand! Zo gingen we maar liefst op 1 dag naar 2 verschillende restaurants. Er werden dus heel veel drankjes gedaan en zo mogelijk nog meer gegeten. Wel niet vaak de afwas moeten doen deze maand. En natuurlijk werd er ook weer veel afgesproken met vrienden. Niet alleen om te gaan eten of iets te drinken maar ook om lieve, knappe baby’s te bezoeken en me weer te verbazen over hoe klein en braaf zo’n mini-me kan zijn. Of toch die mini-me’s van anderen. Terwijl ik ze eten geef. Ook hadden we thuis met vrienden een BBQ, meer specifiek een “eet-de-vriezer-leeg”-BBQ. Het was dan ook meteen drink-de-drankvoorraad-op avond. 😉

kortrijk

Hipsterdrankjes in Kortrijk

Iets waar ik al jaren mee in mijn hoofd zat, maar nog nooit aandurfde, heb ik deze maand toch gedaan. Past misschien wel in mijn goede voornemens voor dit jaar. Ik spaarde een tijdje mijn lange haren op en liet er in 1 keer de schaar in zetten! Ik doneerde mijn staart van iets meer dan 20 centimeter ter voordele van Think Pink. Een organisatie die zich inzet voor borstkankerpatiënten. Met mijn staart alleen zijn ze niets: men heeft 5 staarten nodig van minstens 20 centimeter lang om er 1 pruik van te kunnen maken. Hopelijk kan ik dus jou inspireren en kan Think Pink meer mensen gelukkig maken dit jaar.

Haar

Op naar de noorderburen

Een van mijn projecten kwam in een nieuwe fase dus ik mocht een kleine week naar het hoge noorden aka Friesland. Zo fijn als alles goed loopt. En extra fijn om mijn laatste werkweken met een goed gevoel te kunnen afsluiten.

Blogpret

Jullie favoriete instagramfoto’s komen uit verschillende landen deze maand. Ik deelde mijn ontzettend fijne en gevarieerde route door Australië met jullie en besloot daarom om een Australiëweek te houden op mijn instagram.

Mijn allerfavoriet is ook die van jullie deze maand. Ik kan uren kijken naar deze foto die ik genomen heb op één van de uitzichtspunten op de Great Ocean Road.

Ook mijn foto’s van het blogevent in Leuven werden goed ontvangen, al vind ik de foto van het mooie Begijnhof toch ook nog wat extra hartjes waard! Deze foto is van het logo bij de balie in Park Inn: ik vind het knap hoe dat men hun kleuren verwerkt heeft in een stratenplan van de stad.

Het is natuurlijk redelijk duidelijk dat onderstaande foto genomen werd in Australië en dus paste in mijn Australiëweek. Waar anders zie je zo’n fantastische dieren zo maar in de vrije natuur?!

Volg me zeker op instagram als je meer wilt zien.

Scratching my map

Aantal landen bezocht: 2. Ik moet elke keer weer nadenken dat Nederland wel degelijk “het buitenland” is, het voelt ondertussen zo vertrouwd.

Aantal nieuwe landen: 0. Wel, dat gaat vanaf vandaag weer anders zijn. Want de dag dat deze blog online komt (29 oktober) reizen wij van Brussel naar Sint-Petersburg, via Amsterdam. En Rusland, dat is een land dat nog ongekrast reusachtig staat te wezen op mijn scratchmap…

Vooruitzichten voor november?

Ik sluit deze maand maandoverzichtgewijs wat vroeger af dan normaal. Maar daar heb ik wel een goede reden voor. De komende maanden ga ik regelmatig proberen een reisdagboek online zetten en die zullen dan tijdelijk deze maandoverzichten vervangen. Vinden jullie vast niet erg om wat mee te kunnen reizen. 😉 Benieuwd wat onze reisplannen zijn? Die kan je hier vinden.

Volg me zeker op facebook en instagram als je niets wilt missen van onze reis. Ook kan je hiernaast je mailadres achterlaten zodat je zeker geen blogpost mist!

En vandaag, begint de reis waar we zo lang naar uitgekeken hebben! YAY!

scratchingmymap facebooktwitter – bloglovin – instagram

15 oktober 2016
Australië: een gevarieerde route van 2 weken
8 november 2016
The Big Trip #1: Sint-Petersburg en Moskou

Comments

 • Ilona
  REPLY

  Fijn zo’n maand dat alles goed gaat; lekkere etentjes, projecten die fijn lopen, lieve mensen, leuke vrienden en een mooie reis in het vooruitzicht. Ik tel ook af voor onze grote reis. Veel plezier!

  29 oktober 2016
 • Jessica | Corners of the World
  REPLY

  Heerlijk zo’n maand met allemaal etentjes en leuke dingen! Het was erg leuk om Leuven met je te ontdekken 🙂 En natuurlijk heel veel plezier met jullie super awesome trip door Azië, ik ga jullie volgen! 😀

  4 november 2016

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.