Scratchingmymap in december: bruisend Berlijn

Scratchingmymap in december: bruisend Berlijn

Zelf lees ik altijd graag wat reisbloggers zoal uitsteken in hun dagen, daarom schrijf ik hier over de fijne dingen die ik deze maand gedaan heb. Misschien volgt er over een van deze later nog een apart artikel, misschien ook niet. Wat deed ik zoal in december? Mocht ik nieuwe landen van mijn scratchmap scratchen? Je leest het hier.

Nieuwe plaatsen ontdekken

Het tweede weekend van december trok ik er in mijn eentje op uit voor enkele dagen. In januari ondernam ik wel alleen de trip naar Sydney via Kuala Lumpur, maar de laatste keer dat ik echt enkele dagen alleen was, is ook alweer drie jaar geleden. Toen ging ik drie dagen naar Barcelona maar dit jaar was het de beurt aan Berlijn. Ik liep door de verschillende wijken en dook in de geschiedenis van de stad. Van het Mauer Gedenkstätte in centrumwijk Mitte tot East Side Gallery en Raw-Gelände in het rauwe Friedrichshain. Ook ging ik naar de nieuwe, hippe conceptmall Bikini Berlin en kuierde ik over verschillende kerstmarkten die over heel de stad te vinden waren. Op mijn laatste dag, liep ik enkele kilometers over de oude luchthaven Tempelhof en genoot ik van enkele lekkere cappuccino’s in de leukste koffiebars.

BerlijnEen halve Lotte, een mutske uit de één-euro winkel, de Berliner dom en de Fehrnsehturm.

“Mijn” Leuven is altijd een leuke stad, maar deze winter werd de binnenstad omgetoverd tot Wintertijd in Leuven. Zo was er natuurlijk de kerstmarkt en ook werd het begijnhof een avond omgetoverd tot een sprookjesachtige omgeving met de lichtwandeling. Maar voor het hip volk onder ons, was natuurlijk het hoogtepunt de Foodtruck Fiesta in het Bruulpark. Er waren een vijftiental verschillende kramen en nadien gingen we nog een pint drinken in Leuven-Central. Een heerlijke bruine kroeg/volkscafé waar ik nog niet eerder geweest was maar die toch wel een nieuwe favoriet kan worden.

Vanavond ga ik voor de eerste keer oudjaar in “het buitenland” vieren. Met een hele hoop vrienden is er een huisje gehuurd, net de grens over in Nederland. Ongetwijfeld een avond gezellig gourmetten, babbelen en klinken op het nieuwe jaar!

Het dagelijkse leven

December is natuurlijk een echte feestmaand! Het eerste weekend waren we uitgenodigd op het huwelijksfeest van de nicht van mijn vriend. Het was een geweldig feest: lekker eten, een prachtig bruidspaar, een goeie sfeer én een swingende opa! Kortom alle ingrediënten voor een geslaagde avond, waar zij hopelijk nog lang met veel plezier aan gaan terug denken. Sinterklaas werd kort gevierd maar het waren vooral de vier kerstfeesten die voor gezellige momenten met veel lekker, maar vooral véél, eten zorgden. Ik nam een extra lang weekend om mijn verjaardag te vieren met een dagje sauna en lekker uit eten te gaan. En vooral ook vier dagen uitslapen!

Natuurlijk kunnen ook cadeautjes niet ontbreken in deze maand. December is namelijk de maand waarin ik jarig ben en bijgevolg word ik dan ook steevast overladen met cadeautjes (mijn verjaardag en kerst vallen zeer dicht bij elkaar). Ik kreeg zo’n fijne cadeautjes van mijn vriend en familie! Enkele prachtige decospullen, een dagrugzak en een zijden slaapzak voor de warme nachten in een tent of nachttrein, Shoot! en het boek reisfotografie van Lonely Planet. En prachtige oorbellen. Beste lief ever!

Jammer genoeg heb ik deze maand ook een week ziek in bed gelegen, damn you sinusitis! Jaren geleden dat ik nog zo ziek was en het heeft dan ook een tweetal weken geduurd voordat ik weer helemaal de oude was. Achja, hebben we dat ook weer gehad voor de komende tijd he. Of ik kan het misschien als een goed excuus gebruiken om toch nog eens de zon op te zoeken? 😉

Op naar de noorderburen

Deze maand bleven mijn werkdagen in Nederland beperkt tot vier dagen dus de andere dagen mocht ik weer gewoon in een tiental minuten naar het werk rijden. Het verschil tussen Belgen en Nederlanders dat ik deze maand ontdekte? Dat is toch over het trouwen: in Nederland is het heel gewoon om als vrouw de achternaam van je man over te nemen. Noem mij watjemaarwilt, maar geen haar op mijn hoofd zou er aan denken om dat te doen. Ik blijf toch gewoon mijzelf als ik trouw? Ik vind het echt nog iets ouderwets (zo van de man die even zijn bezit gaat aanduiden) maar mijn vrouwelijke Nederlandse collega’s vonden het allemaal romantisch. Nu ja, dat ik dat laatste niet echt ben, had ik zelf al door… 😉

Leuven caféLeuven-Central

Scratching my map

Aantal landen bezocht: 3. Een solo-citytrip naar Berlijn, op cadeautjesjacht in eigen stad en toch nog twee keer naar Nederland voor mijn werk.

Aantal nieuwe landen: 0. Maar ik mag dit jaar echt niet klagen hoor. Benieuwd waar ik in 2015 allemaal heen ging?

Vooruitzichten voor januari?

Deze maand ga ik voor de eerste keer zelf een event organiseren en “iets” doen met mijn blog. Ik organiseer namelijk een blogevent in Leuven, waar ik een tiental Belgische en Nederlandse reisbloggers zal rondleiden in ‘mijn’ stad. Ik ben alvast nerveus maar ik heb er vooral ontzettend veel zin in!

En als afsluiter, maar niet minder gemeend: een prettig eindejaar en een goede gezondheid, veel geluk, plezier en natuurlijk veel scratchingYOURmap in 2016!

 facebooktwitterinstagram

28 december 2015
3x het beste van 2015
9 januari 2016
3 keer de liefste locals in Indonesië

Comments

  • Wat leuk om te lezen en wat een leuk idee om andere bloggers ‘jouw’ stad te laten zien!
    Succes ermee en ik ben benieuwd naar de blog hierover! 🙂

    Marlies, Magnificent Escape

    1 januari 2016
  • Klinkt weer als een fijne maand! Ik had nooit echt nagedacht over het achternaam-gebeuren, maar ben het met je eens dat het nogal old-fashioned is 😛 Veel succes en vooral plezier bij het organiseren van je blogevent, en hou ons op de hoogte!

    3 januari 2016

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.