Architectuur & Streetart in Dusseldorf

Architectuur & Streetart in Dusseldorf

Dusseldorf – volgens mij een zeer underrated stad. Niemand die ik ken was er al geweest en ook online vond ik er niet al te veel over. Toch trok iets me aan om er even tussenuit te gaan in Dusseldorf. Het is quasi om de hoek, heeft toffe streetartplekken en een pak gebouwen aan de hand van Frank O. Gehry. Maar eerlijk is eerlijk: het is geen stad waar je vlotjes meerdere dagen vult met al zijn bezienswaardigheden – zoveel telt de stad er namelijk niet – maar het is een prima bestemming voor ene relaxed weekend weg. Redenen genoeg om over de grens te gaan piepen.

In dit artikel leg ik je uit hoe je de stad inkomt, vertel ik je hoe je een bad kan nemen in open lucht, deel ik enkele leuke eetadressjes en toon ik je de tofste streetart van Dusseldorf.

Aankomst in stad

Of het nu onderdeel is van een roadtrip, een citytrip of een lang weekend weg, de kans is groot dat je Dusseldrof bezoekt met de auto. Parkeren kan je gemakkelijk én goedkoop op één van de vele P+R buiten de stad. Hou er wel rekening mee dat er een Umweltzone geldt in nagenoeg alle Duitse steden, je moet dan een speciale Umwelt-sticker hebben om deze zone binnen te mogen. Zelf parkeerde ik buiten die zone, bij P+R S Neuss, Rheinpark Center. Hier kost parkeren niets en op 20 minuten sta je in het centrum van de stad met de S-bahn.
Voor een 24u ticket, geldig op zowel bus, metro, tram als trein, betaal je €7.10 voor 1 persoon en €10.50 voor 2 personen en zo telkens €3.4 per persoon extra. Uiteraard moet je dan wel samen reizen, want je hebt maar 1 ticket.
Ook de luchthaven van Dusseldorf (DUS) is vlot bereikbaar met het openbaar vervoer: kies voor S-bahn 11 bijvoorbeeld of voor de bus.

Architectuur in Dusseldorf

Geniet van het uitzicht vanaf de Laterne im Schlossturm – fancy restaurant with a view! Of je gaat er koffie en taartje eten natuurlijk.

Wandel over de Rheinpromenade en spot de Rheinturm. Bezoek de Altstadt met zijn statige gebouwen. Of toch liever moderne kunst? Ga dan naar de Künsthalle.

Wandel langs en tussen het Neuzer Zollhof: drie gebouwen van de hand van Frank O Gehry. Drie gebouwen in een zeer verschillende stijl en een heel ander uitzicht. Doe hier een terrasje of wandel over de voetgangersbrug naar onder andere het Colorium & Roggendorf haus.

Andere gebouwen die de moeite waard zijn om eens langs te wandelen zijn: Mannesmann building, Kö-Bogen en het Düsseldorfer Schauspielhaus en het kunstmuseum Kunstsammlung.

Streetart spotten in Dusseldorf

Net zoals ik gek op streetart? Ga dan zeker naar de Kiefernstrasse! Deze straat is ongeveer een tweehonderd meter lang en letterlijk elk huis is van boven tot onder beschilderd. Sommige zelfs tot aan de schoorsteen toe. Deze straat kan een beetje groezelig aandoen – ze is al sinds de jaren 80 bewoond door krakers en sinds enkele jaren “mogen” ze hier ook echt wonen van het stadsbestuur. Het strijdbijl is begraven.

Leuke eetadresjes

Suli’s – ideaal voor koffie of zelfs om wat te werken. Lekkere koffie en ontbijt/lunch.
Lina’s Coffee – lekkere cakes en een mooie inrichting
Takumi voor ramen bowls – want jij mist Aziatisch eten toch net zo hard als wij?

Hotel

Zelf verbleef ik bij het hele toffe 25Hours hotel Das Tour. Ik verbleef nog niet eerder bij deze keten, maar ging er wel al eten/wat drinken in hun vestigingen in Wenen en Berlijn. Toen besloot ik dan ook dat ik hier zeker eens een keer wou slapen. Wat eventuele twijfel meteen de kop indrukte? Het feit dat je er kamers hebt met een bad op het balkon! Lekker badderen onder de sterren dus – heerlijk. Ook hebben ze hier een heerlijk en uitgebreid ontbijtbuffet en ook vind je hier op een van de hoger gelegen verdiepingen een sauna met mooi uitzicht over de stad. Tel hier nog eens de goede bedden, leuke kamerinrichting, heerlijke fluffy badjassen en toffe hoteldecoratie bij en dit zorgt ervoor dat dit hotel meteen een van mijn favorieten werd. Echt, hier MOET je slapen als je Dusseldorf bezoekt!

Andere adressen die ik je niet wilt onthouden zijn:
McDreams Hotel Düsseldorf
Hotel NH Düsseldorf City Nord

Deze artikels zijn ook nog handig voor jou:

Bezoek het sprookjesachtige Burg Eltz en ga wandelen in de Eifelstreek.

 facebooktwitterinstagram

14 augustus 2019
Streetart in Oostende
13 november 2019
Route Indonesië: drie weken reizen door Java, Bali en Lombok

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.