Scratchingmymap in maart: Berlijn-liefde en lente vieren

Berlijn

Scratchingmymap in maart: Berlijn-liefde en lente vieren

Maart was een maand in teken van veel werken want #deadlinefeestje. Maar ik ging er ook met mijn zusje even tussenuit naar Berlijn en de eerste lentezon kwam piepen. En ook wel tulpen in huis, altijd fijn.

Zelf lees ik altijd graag wat reisbloggers zoal uitsteken in hun dagen, daarom schrijf ik hier over de fijne dingen die ik deze maand gedaan heb. Misschien volgt er over een van deze later nog een apart artikel, misschien ook niet. Wat deed ik zoal in maart? Mocht ik nieuwe landen van mijn scratchmap scratchen? Je leest het hier.

Nieuwe plaatsen ontdekken

Een drukke maand met veel werk op de agenda, maar het eerste weekend ging ik mijn nichtje bezoeken in Berlijn. Twee dagen er even tussenuit met mijn zus en genieten van een zonnige zaterdag in de stad.

Berlijn

Artist at work in het Mauerpark

Op zondag was ook mijn neef in de Duitse hoofdstad en gingen we samen lunchen met burgers en bier. Uiteraard bezochten we ook enkele bezienswaardigheden maar het weekend was toch vooral gekenmerkt door kuieren door de stad en lekker eten en drinken.

Burgers bij The Bird in Berlijn

Vlak na een drukke week, en voor een nieuwe drukke periode op het werk, nam ik een dagje vrij. Ideaal voor een bezoek aan mijn liefste Leuven: ik ging winkelen, kocht een nieuwe wereldkaart voor aan de muur (oeps) en ging langs bij favoriet Thelma Coffee & Design en ontdekte lunchbar Sara’s. Een gezellige plek in het centrum en de cappuccino werd er goedgekeurd! Ook de granola met fruit en Griekse yoghurt was smaakvol en perfect voor mijn solo-brunch.

Sara’s Leuven

Het dagelijkse leven

Wat was het weer een fijne maand boordevol gezellige momenten met vrienden en familie. Gezellig thuis bij vrienden of een hele bende in huis voor zondagse pannenkoeken en smoutebollen (oliebollen voor de Nederlandse lezers). Met Marijke ging ik eten in de Via Via in Heverlee, een reiscafé met een wereldse menukaart. Zij koos voor een vegetarisch Nepalees gerecht en ik ging voor de Indonesische ayam.

Via Via Heverlee

Waar ik vorige maand nog burgers ging eten in Huis der Burgers was deze keer Ellis Gourmet Burger aan de beurt. Zoals altijd was het aanschuiven geblazen, zeker als je een tafel voor vier zoekt, ben je wel even zoet. Maar de burgers waren lekker en het gezelschap was goed!

Maar stiekem vond ik toch de laatste zondag van de maand de leukste. We hadden met de kleinkinderen een plannetje bekokstoofd om mijn jarige oma te verrassen met zelfgemaakte pannenkoeken met ijs en chocoladesaus. Het plan was uiteraard niet perfect want een platte band gooide (bijna) roet in het eten, of beter gezegd in het plan dat we allemaal langs kwamen. Het was een gezellige middag en ik ben er zeker van dat ze het een aangename verrassing vond. Daarna was het aan de volgende jarige: Pieter zijn nichtje werd alweer twee en was de hele dag door het dolle heen en speelde volop met alle cadeau’s.

Oh en natuurlijk waren het ook de eerste lentedagen! Dat uitte zich in de eerste keer blote tenen én tulpen in huis. Laat de lente maar komen!

Op naar de noorderburen

De “go/no go” fase was aangebroken van mijn project dus het was druk met wat tripjes naar Brabant. Maar het heeft wel geloond want alles is goed verlopen en op de eerste zondag van april gaat het “live”. De eerste week van april wordt dus nog een drukke maar ik heb er zin in! Altijd fijn om leuke projecten te kunnen doen en uiteraard is het dan ook fijn als het loopt zoals gepland/gehoopt.

Blogpret

Deze maand plaatste ik vooral veel foto’s van mijn Berlijn-trip, het hoeft dan ook niet te verbazen dat er hier dan ook eentje van in de top-drie belandden. De drie populairste foto’s waren de volgende.

Ik vind die gele treinstellen zo’n leuk zich in de stad.

Een terugblik naar Sint-Petersburg.

Het paradijselijke Koh Rong, in Cambodja.

Welke vind jij de leukste? Volg me zeker op instagram als je meer wilt zien.

Scratching my map

Aantal landen bezocht: 3. Op stap in eigen land, gaan werken bij de noorderburen en er even tussenuit naar Berlijn.

Aantal nieuwe landen: 0. Al geniet ik nog altijd na van onze The Big Trip door Azië.

Vooruitzichten voor april?

Ik zal enkele dagen in Nederland doorbrengen voor het werk, maar er staat ook een uitstapje naar Maastricht op de planning. Hopelijk komt er weinig in huis van de befaamde aprilse grillen en breekt de lente nu echt door. Die eerste zonnige dagen afgelopen week, proeven naar meer. Naar meer zon, meer terrasjes en meer blote benenweer.

 facebooktwitterinstagram

27 maart 2017
Route Filipijnen: drie weken reizen door de Visayas
18 april 2017
Cityguide Sint-Petersburg: zoveel meer dan alleen de Hermitage

Comments

  • Jessica
    REPLY

    Wat fijn dat jullie goed weer hebben gehad in Berlijn, dat maakt een citytrip toch altijd net wat leuker 🙂 Als je een keer in de buurt van Den Bosch bent de komende maand, let me know! Ik ben als het goed is heel april in Nederland ;p

    2 april 2017

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.