Eerste indruk Kopenhagen

Nyhaven Kopenhagen

Eerste indruk Kopenhagen

Vorig weekend waren we drie volle dagen in Kopenhagen. De eerste keer in Scandinavië voor mij, mijn vriend was al eerder in Oslo, en de eerste keer in Denemarken. Dat wil zeggen dat ik dus een land mag krassen van mijn scratchmap, hoera! Ondanks het slechte weer werden we meteen verliefd op de Deense hoofdstad. Er is veel te vertellen, maar vandaag neem ik je even mee naar Kopenhagen in enkele foto’s.

Frederiksstaden

Little Mermaid CopenhagenKleine Zeemeermin

Kopenhagen design museumDesign Museum

Nyhaven CopenhagenNyhaven

Indre by/Centrum

Tivoli ChristmasKopenhagen kaartTivoli in kerstsfeer

Tivoli en nog veel meer zijn ook leuke plekken in de winter!

Bymilen KopenhagenBymilen

Carlsberg Glypotheek CopenhagenCarlsberg Glypotek

Kopenhavns ByretKobenhavns Byret

Islands Brygge

Island Brygge Copenhagen

Christianshavn

Bike CopenhagenFiets bij het Dansk Arkitektur Center

Vesterbro

Urban House CopenhagenUrban House

Zoo CopenhagenArktiske Ring, Zoo Copenhagen

Visit Carlsberg CopenhagenVisit Carlsberg

Norrebro

Torvehallerne CopenhagenTorvehallerne

Vestre Kirkegard CopenhagenVestre Kirkegard

Binnenkort zullen er verschillende blogposts verschijnen over de vele bezienswaardigheden die Kopenhagen te bieden heeft. Het eten, goeie koffie, de architectuur, het Deense Design, nog meer lekker eten, wat je er kan doen bij slecht weer, wat het prijskaartje is van een citytrip in deze Scandinavische stad, over hoe de stad fietsen ademt en hoe het terecht de titel van Groenste Hoofdstad van Europa kreeg. En nog veel meer! Het is alleszins een stad die energie geeft, ik weet nu al zeker dat we terugkeren!

Welke foto vinden jullie de leukste? Of naar welk verhaal achter de foto zijn jullie het meest benieuwd?

 facebooktwitterinstagram

17 november 2015
Een zondagse wandeling door Den Haag
30 november 2015
Scratchingmymap in november: design in Kopenhagen

Comments

 • Ziet er goed uit, nu al benieuwd naar je volgende blogs over Kopenhagen. Ik ben nog nooit in Scandinavië geweest. Lijkt me wel te gek, maar ik kies dan toch altijd weer voor een goedkopere bestemming. Ik ben dan ook benieuwd naar je blog over het prijskaartje 🙂

  29 november 2015
 • Ooh haha, grappig dat ik je blogpost effectief vanuit Kopenhagen lees! Echt leuk om te zien hoe jullie blijkbaar compleet andere dingen gedaan hebben 😉 Ik wilde zeggen dat ik die foto van dat eten het leukst vind, maar ik denk dat dat gewoon komt door het feit dat ik zo’n honger heb 😉 Islands Brigge vind ik ongelooflijk fascinerend… en wat een mooie foto! Daar hoor ik dus met plezier meer over!

  29 november 2015
 • Ik kijk er al naar uit ! ?
  Waar heb je gelogeerd?

  30 november 2015
 • Irma Huiskes
  REPLY

  Mooie foto’s. Ook ik, als Italiegek, was direct, de 1e keer, verliefd op Kopenhagen.Kopenhagen is hygge, all the way. Ben ondertussen al vaker geweest en het kriebelt nu bij het zien vd foto’s alweer… got to go 😉 Vooral door de foto van Urban House want that’s the coolest place to stay, when in Copenhagen.
  Ik moet ook maar s gauw wat neerschrijven…
  Ciao Irma

  17 september 2017

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.