Tien cadeautips voor reizigers voor minder dan tien euro

Kopenhagen winter

Tien cadeautips voor reizigers voor minder dan tien euro

Verdorie, het is bijna kerst en je moet je inkopen nog gaan doen én je hebt geen bodemloos spaarvarken? Omdat leuke cadeau’s niet duur hoeven te zijn, geef ik hier tien cadeautips voor jouw lief/zus/beste vriend die gek is op reizen, voor een klein budget. Heb je wat meer te spenderen, dan kan je hier misschien nog wat leuks vinden.

1 Slaapmasker en oordoppen €6

Maak zelf een travelkit met een slaapmasker en goede oordoppen. Je wilt toch dat ie helemaal uitgerust (nu ja…) op de bestemming aan komt? Stop er een kaartje bij met een landkaart en deze kerstwensen vallen in goede aarde bij je globetrotter. Ook heb je meer dan voldoende grappige slaapmaskers, bijvoorbeeld met een set panda-ogen erop.

2 Fotoalbum of reisdagboek €5

Deze maak je ook zo duur als je zelf wilt: koop je er eentje in de boekenwinkel of ga je zelf creatief aan de slag met een eenvoudig schrift van de hema? Zoals dit leuke reisdagboek: schrijf jij er alvast de eerste regels in?

3 Reisspelletjes €10

Mijn vriend en ik nemen elke reis onze reiseditie van Rummikub mee omdat dit een spel is dat ook leuk is om met twee te spelen. Ook het kaartspel SET is een toffe aanvulling op onze collectie maar ook blijf ik fan van Jungle Speed. Wel oppassen voor pijnlijke vingers en vriendenruzies bij deze laatste. 😉

4 Een zakmes €5

Dit is eentje die je ook zo duur maakt als je zelf wilt. Van eenvoudige zakmessen tot professionele leathermans, ga zeker eens een kijkje nemen bij bijvoorbeeld Decathlon, Connections of AS Adventure.

5 Proefabonnement voor Columbus €10

Nu kan je voor slechts tien euro een kennismakingsabonnement cadeau doen voor vier exemplaren. Je krijgt er ook gratis een reisplanner bij. Het is en blijft een van de beste reismagazines die er zijn.

6 Colour the world kleurboek €10

Deze nieuwste toevoeging aan het gamma van Rough Guides, is er eentje voor de creatievelingen onder ons. Na de kleurboeken voor volwassenen, nu dus ook de reizigersversie.

7 Waszak €7

Deze compacte en lichte waszak met wereldkaartprint van Kikkerland heb ik zelf in mijn bezit en kocht ik al eens als cadeautje.

8 Het bekende Point-it boekje €7

Dit koop je bij zo wat alle boekhandels of online shops. Dit geestige aanwijsboekje is vooral geschikt voor reizigers die naar landen of streken reizen waar Engels niet bepaald de voertaal is. Zo nam ik het boekje mee op mijn reis met de Transmongolië Express door Rusland, Mongolië en China.

9 Packing cubes €5-10

Dat is een grote fan ben van deze handige pakzakken, is al lang geen geheim meer. Geef ze cadeau aan een frequente reiziger en er gaat een wereld voor ze open: nooit meer chaos in de backpack én alles lijkt plots minder plaats in te nemen. Ben je het type om praktische cadeau’s te geven? Laat het dan deze packing cubes van bijvoorbeeld Quechua zijn.

Packing Cubes

10 Scratchmap €20

Deze laatste is eigenlijk boven de tien euro, maar omdat elke reiziger gek is op wereldkaarten (én mijn blognaam, iemand?!) is deze scratchmap gewoon het ideale cadeau. Eindeloos gekopieerd, dus koop wel de originele versie van Luckies.

En, wat wil jij dit jaar onder de kerstboom vinden?

 facebooktwitterinstagram

14 december 2015
De Copenhagen card – de moeite waard of niet?
20 december 2015
2015 in reizen: how much did I scratch my map?

Comments

 • Leuk lijstje! Toevallig net met kadootjes bezig!

  18 december 2015
 • Ik moet echt die waszak hebben! Ga het mijn vrienden influisteren 🙂

  18 december 2015
 • Leuke post!

  Helaas, voor mij dit jaar wéér geen pakjes onder de boom. Al ben ik gisteren gruwelijk verwend door m’n schoonouders voor kerst 🙂

  De scratching map (of net een andere variant) heb ik eerder dit jaar van een vriend gekregen. Shame on me, ik moet hem nog ophangen.

  20 december 2015

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.