Gouden tip om te besparen op je backpacktrip

budget

Gouden tip om te besparen op je backpacktrip

Een citytrip, reis of backpacktrip in het vooruitzicht? Er zijn verschillende manieren om te besparen op je reis. Zoals het opvolgen van de vluchtprijzen en door te reizen buiten het hoogseizoen. Maar besparen op je reis doe je ook door slim te zijn met kerst.

Hoe gaat dit nu in zijn werk? Wel heel eenvoudig! Kerstmis is bij de meeste onlosmakelijk verbonden met gezellige familiefeesten en cadeautjes onder de kerstboom. Als jij, net zoals ik, een suggestielijstje mag maken zodat jouw familie inspiratie kan op doen voor een fijn kerstcadeau voor jou, dan is dit het uitverkoren moment om slim te zijn. Is je backpack aan vervanging toe? Kan je nog wel iets extra gebruiken zoals een reisadapter? Zet het op je lijstje en bespaar zo op je volgende trip. Jij krijgt iets dat je wilt en nodig hebt, en je houdt bovendien meer van je budget over voor dat fijne hotelletje of kayaktrip. Daarom vind je hier alvast wat inspiratie want het is namelijk, om toch deze gevleugelde woorden te kunnen gebruiken: “bijna kerstmis”.

Inspiratie nodig?

Boeken

Een reisgids van je volgende bestemming, komt natuurlijk altijd van pas. Zo kreeg ik twee jaar geleden met kerst alvast een reisgids voor Thailand, onze trip die we vorige zomer maakten. Dan had ik alvast fijne lectuur voor die knusse avonden op de zetel. Zelf ben ik een ontzettende fan van Rough Guide en de Time to Momo reisgidsen. Plus ik ben een neuroot dus ik wil graag een ordelijke boekenkast. Mijn grootste boekenkast-frustratie is dan ook dat de het logo van eerst genoemde gidsen, dan ook niet op al mijn exemplaren gelijk zijn uitgelijnd. #firstworldproblems

Mocht je nog inspiratie nodig hebben voor je volgende bestemming (hier lees je alvast enkele tips) dan kan je natuurlijk ook andere reisboeken vol reisinspiratie vragen. Zo heeft Lonely Planet enkele fijne exemplaren in hun collectie. Zo zal dit jaar waarschijnlijk het boek Follow Me van de instagram-beroemdheid Murad Osmann op mijn lijst terug te vinden zijn. Of vraag een abonnement op een reistijdschrift voor maandelijkse inspiratie! Zo ben ik zelf dol op reismagazine Columbus en Traveler van National Geographic. Een abonnement op Columbus kost je tien euro voor vier inclusief reisplanner en bij National Geographic heb je trouwens al een abonnement vanaf vijftien euro voor vier stuks.

Backpackmateriaal

Zelfs al ben je een ervaren backpacker, komen de volgende dingen toch altijd van pas (of zijn ze ondertussen al versleten en dus aan vervanging toe). Misschien heb je wel een nieuwe backpack of dagrugzak nodig? Ga deze wel altijd zelf eerst passen in een sportwinkel zodat je er eentje kan vragen die jou als gegoten zit. Jouw grote broer tilt misschien zonder probleem twintig kilogram in een 70L-rugzak op, maar dat wil niet zeggen dat die voor jou ook goed is. Hetzelfde geldt voor een dagrugzak, jij wilt er misschien ook je laptop in kwijt of misschien wil je juist een kleine rugzak waar niet veel meer in past dan een reisgids en een fles water. Zelf kan ik niet meer zonder mijn packing cubes, die je ondertussen ook voor fijne prijzen vindt bij IKEA en van het merk Quechua. Misschien zijn compacte microvezelhanddoeken net te saai voor op een kerstlijst maar zijn hippe broertje is dat zeker niet! De hamamdoek is niet meer weg te denken uit een backpack wegens mooier, zachter en lichter dan een gewone handdoek. Ik spotte onder andere bij deze webshop er leuke. Maar ook teenslippers (want douchen in een hostel en heerlijke zandstranden in het vooruitzicht), een warme trui voor op je lange wandelingen of een lakenzak komen wel van pas.

Packing Cubes

Elektronica

Deze is eentje voor je geeky boyfriend of nonkel: vraag een externe harde schijf, een nieuwe lens voor je fototoestel, een externe batterij of een waterdichte hoes voor je smartphone. Of voor de GoPro-addicts onder ons: vraag wat nieuwe gadgets hiervoor. Technologie is niet meer weg te denken uit de rugzak van de gemiddelde reiziger. Ga je buiten Europa op reis?  Vergeet dan zeker geen reisadapter of multistekker of je zal snel te maken hebben met een lege batterij van je smartphone, fototoestel, ipad en/of laptop. En dan kan je natuurlijk geen jaloersmakende foto’s van je benen (or hotdogs?) op het strand delen natuurlijk. Kan je ook op reis niet zonder muziek? Dan is waarschijnlijk een bluetooth speaker een fijne toevoeging aan je gadgets. Zoals de Divoom Voombox die ik een tijdje geleden won met een winactie.

Vraag jij reisspullen voor je verjaardag of met kerst?

 facebooktwitterinstagram

PS: Als jij klikt op de links die ik toegevoegd hebt naar bol.com, dan krijg ik een kleine extra die me helpt om mijn blog te onderhouden en jou kost het niets meer.

3 november 2015
De leukste koffiebars in Leuven
10 november 2015
10 redenen waarom ik niet verliefd werd op Bali

Comments

 • Wij vieren geen kerst maar Sinterklaas. Mijn verlanglijstje daarvoor is allang ingeleverd en daarop staan oa reisgidsen en een microvezelhanddoek.

  8 november 2015
   • Op mijn lijstje staan de Lonely Planet van Thailand, het nieuwe ebook Tips Thailand (rara waar ga ik volgend jaar naartoe) en 100% Andalusië. Ondertussen heb ik de packing cubes ook toegevoegd 🙂

    9 november 2015
     • In November, 3 weken. Heb je nog tips?

      9 november 2015
     • Kanchanaburi zal mijn eerste stop zijn. Vanuit Bangkok reis ik meteen door saar naartoe. Zoals het er nu uit ziet ga ik van daar naar Ayutthaya waar ik ’s ochtends aankom en ’s avonds op de nachttrein naar Chiang Mai stap. Ik heb dus niet zoveel tijd daar. Ik ga je blogs snel lezen!

      10 november 2015
 • Leuk, had nog nooit van die packing cubes gehoord maar ze zien er wel handig uit. Hopelijk is de Kerstman ons goedgezind dit jaar.. 😀

  8 november 2015
 • Ik vier al een tijdje geen sinterklaas meer en met kerst doen we eigenlijk ook nooit aan kado’s. Daarbij ben ik met kerst op Curaçao haha <3 Die packing cubes moet ik ook maar eens aanschaffen!

  9 november 2015

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.