Scratchingmymap in mei en juni: op wandel en naar Zweden

wandeling herentals

Scratchingmymap in mei en juni: op wandel en naar Zweden

Deze maanden stonden toch vooral in teken van veel werken en veel bijhorende koffies. 😉 Gelukkig was er ook nog tijd over voor veel leuks: ik ging namelijk op reis in het lange Pinksterweekend en ging ook weer op wandel/ontdekking in België. En in de laatste dagen van juni stapten we ook fijn in de auto richting Duitsland en Zweden, als dat geen fijn nieuws is, dan weet ik het ook niet meer!

Nieuwe plaatsen ontdekken

Het lijkt al een eeuwigheid geleden maar de eerste zaterdag van mei ging ik met Marijke weer wandelen. Dit keer trokken we naar de regio rond Herentals, compleet onbekend terrein voor mij. We gingen voor een wandeling van een tiental kilometer bij de Snepkesvijver en gingen daarna lunchen bij Gloria. Fijn adresje in de stad: de croque monsieur met salade was lekker, de koffie goed en het ijsje had de allerlekkerste salted caramel saus die ik ooit al gegeten heb! En ik eet veel en graag ijsjes, dus dat wil al wat zeggen. 😉 Daarna wandelden we nog even door het centrum en natuurlijk konden we niet vertrekken zonder een stuk ambachtelijke speculaas van bij Heyns. Echt heerlijke speculaas en je hebt er de keuze tussen harde en zachte speculaas. Of je kiest niet natuurlijk. Ik herkende ook Lots of Coffee, waar ik een tijd geleden een over the top freakshake ging drinken/eten en de volgende keer ga ik graag langs bij Rij62: een gezellig ogende koffiebar.

Het was een stralende dag en over de twintig graden dus het was de perfecte dag om buiten door te brengen. De wandelroute zelf vind je op de website van Natuurpunt, en brengt je via knooppunten 17-15-14-16-20-81-17 in een mooie route langs de heide, door het bos en langs de vijver en de uitkijkhut.

Met het Pinksterweekend trok ik er op uit met mijn vriendinnen van het middelbaar. We worden/werden dit jaar namelijk allemaal dertig en dat is toch wel een heel erg goed excuus voor een weekend weg?! De dertig-‘stress’ begint toch wat te komen, ook al duurt het nog een klein halfjaar alvorens het zo ver is voor mij. Op vrijdagavond vertrokken we naar het zuiden: naar de Vogezen. We gingen twee dagen wandelen en bezochten wat stadjes in de buurt. Op maandag stopten we in Metz en bezochten we onder andere het Centre Pompidou. De korte samenvatting is dat het een heerlijk relax weekend was en zeker voor herhaling vatbaar. Gaan we volgend jaar weer?

Ook dichter bij huis ontdekte ik een nieuw adresje: ik ging voor een heerlijke poké bowl (niet te verwarren met een minder eetbare pokémon) bij Sticks & Bowls in de Naamsestraat in Leuven. Een leuke inrichting met onder andere schommels als stoelen én een lekkere en verse maaltijd, maar ik voelde me toch wel net een tikje te oud/volwassen voor deze plek. Dat ik door de katerige twintigjarige werd aangesproken met ‘mevrouw’ en dat diezelfde jongen daarna tegen zijn collega’s zijn zuipverhalen van de avond ervoor zat te vertellen, gecombineerd met een stapel oh joo’s, speelt zeker een rol. Ik denk dat als de bediening net een tik serieuzer zou werken het zeker een zaak is waar iedereen zich welkom voelt. Of klink ik nu als een oud dametje? #gettingold

Eind juni gingen we naar nieuwe pizzeria Otomat in de leuke Tiensestraat: pizza met Duvelgist – eentje die al langer op mijn lijstje stond van Antwerpen dus nu ze in Leuven zitten, wist ik meteen waar ik naar toe wou. De pizza is er heerlijk (wij gingen voor de Boule & Boulette en de Rocket & Ham with a twist – heavenly pizza, zoals ze het zelf zeggen), de bediening vriendelijk en de inrichting industrieel, wat ik graag zie. Hier kom ik dus zeker terug.

Voor het eerst in maanden ontdekte we een nieuw land! Voor de eerste keer gingen we naar Zweden, het derde Scandinavische land dat we bezoeken. De reden was er een hele goede: namelijk voor een prachtig huwelijksfeest. De locatie was prachtig: naast het water en daarna een dansfeest in een typische rode schuur, heerlijk. De laatste dagen van juni brachten we door op twee fijne campings in Duitsland, stopten we ons dikke teen in de Oostzee, namen we de ferry naar het zuiden van Zweden en bezochten we het IKEA-museum. De rest van onze roadtrip houd ik voor de terugblik op juli.

Het dagelijkse leven

De eerste week van mei begon met een weekje verlof: ik vulde mijn dagen met bijslapen en een duchtige opruimactie in huis. Je vergaart wat spullen over de jaren. 🙂 Omdat de nakende verhuis er nu wel echt aankomt, is het meteen het beste moment om nog eens een keer door alles te gaan.

In mei en juni werden er voor een keer eens geen verjaardagen gevierd, maar natuurlijk passeerden zowel moederdag en als vaderdag de revue en ook het eerste trouwfeest van het jaar werd gevierd. Maar zeker nog niet het laatste: eind juni volgt nummer twee en daarna nog drie in juli en augustus. Lekker druk met feestvieren dit jaar dus! Kleine mijlpaal van de maand mei was toch het feit dat ik na amper driekwartier een krijsend neefje heb rustig gekregen – never give up. 😀

Op het werk was het druk: ik gaf enkele opleidingen (altijd spannend!) en werkte vooral heel erg veel. Maar de livegang van mijn grootste project tot nu toe ging goed en dat is toch wel gewoon de beste voldoening na de harde inspanning. Al is het vooruitzicht van drie weken vrij in juli dat toch ook wel. Door de drukte op het werk, is deze blog er wat bij ingeschoten, maar dat komt wel gewoon weer op gang in de zomermaanden. Waar ik wel blij om ben is dat het sporten er niet helemaal bij ingeschoten is: in mei ging ik twee keer per week, in juni zakte het naar een keer per week. Maar hier ben ik nog steeds heel blij om, zeker met 60-70u in de week werken had ik vaak niet veel fut meer.

Dingen waar ik blij van word

De wederhelft werd vorig jaar dertig en toen gaf ik hem een onvergetelijke ervaring cadeau. Hij sprak er al eerder over, maar in juni, enkele weken voor zijn volgende verjaardag, was het dan eindelijk zo ver. Hij deed namelijk een skydive en sprong op vier kilometer hoogte uit een klein vliegtuigje! De zenuwen vooraf verdwenen als sneeuw voor de zon eens hij het vliegtuig instapte en heeft er ten volle van kunnen genieten. Iets in mij zegt dat dit niet de laatste keer zal zijn.

Lekkere cappuccino’s in mijn favoriete koffiebar van Aarschot (De Pauze) en ik won een boek via een fijne winactie op de blog van de leuke Edith. Het inspirerende en mooie boek: (te) gekke slaapplekken. Het boek toont dat je dat je helemaal niet ver hoeft te reizen voor een bijzondere ervaring/slaapplek (net zoals ik dus met mijn 48u-reeks) en zit bomvol adresjes in België en Nederland.

En natuurlijk: eindelijk weer op reis met het lief! We trekken via Duitsland naar Zweden en bezoeken een van onze favoriete steden (Kopenhagen!) op de weg terug naar huis.

Blogpret

Zoals ik hierboven al zei, verscheen er niet veel op mijn blog in mei en juni door de drukke periode op het werk. Zo deed ik een terugblik op maart en april, deelde ik mijn tips voor een fijne mini roadtrip naar de bekende Geierlay brug en het fotogenieke Burg Eltz, en verscheen ook eindelijk mijn complete cityguide voor 48u in Moskou, een stad die we bezochten als tweede stop op onze Big Trip. Nog in mei verschenen er ook nog twee toffe artikels: eentje over de leukste streetart in Glasgow en ook deelde ik vijf originele activiteiten met jou voor jouw vakantie in het Zuiden van Frankrijk. Als je weet dat deze vijf artikels verschenen in mei, dan weet je dat dat eigenlijk een productieve blogmaand was. Dat compenseert toch wel wat die blogloze juni he?

Scratching my map

Aantal landen bezocht: 4. Op ontdekking in België en een relax weekend weg naar de Vogezen in Frankrijk. Op het eind van de maand vertrekken we op reis met de auto: de eerste stop is het in noorden van Duitsland en van daar gaan we met de boot verder naar Zweden.

Aantal nieuwe landen: 1. Jippie, scratchingmymap! Voor de eerste keer bezocht ik Zweden, een land waar ik hoopte om me te laten verrassen door de mooie natuur.

Vooruitzichten voor de komende maanden?

Waar juli normaal gezien de maand is waarin we een lange reis maken, staat de zomer dit jaar vooral in het teken van trouwfeesten en verhuizen! We zijn uitgenodigd op een huwelijksfeest in het zuiden van Zweden dus we breien er een vakantie van een week aan. We gaan wat ontdekken in de regio en op de terugweg stoppen we ook in Kopenhagen. Een stad waar we na 1 dag al meteen verliefd op werden, ook al was het tijdens ons enige bezoek aan de stad koud en sneeuwde het. Heel benieuwd naar deze stad in de zomer!

 facebooktwitterinstagram

23 mei 2018
De leukste streetart in Glasgow
24 augustus 2018
Roadtrip Zuid-Zweden: een week tussen de rode huizen en goede koffie

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.