Tien dingen die ik altijd mee neem op reis.

Tien dingen die ik altijd mee neem op reis.

Iedereen heeft een andere manier om zichzelf voor te bereiden op reis: de ene maakt een gedetailleerde planning, de andere boekt enkel een vliegtuigticket en ziet dan wel weer. Zo ook met inpakken: van volledige inpaklijstjes tot een uurtje voor vertrek vanalles in je trekkerszak gooien. Iedereen die mij kent, weet dat ik meer het georganiseerde type ben. Daarom geef ik je hier enkele niet te missen items die altijd mee gaan op reis, waar zowel de paklijst-reizigers als de last-minute inpakkers wat aan hebben.

De standaard inpaklijstjes kent iedereen wel, maar welke tien dingen neem ik altijd mee op reis? “Altijd” is ook niet helemaal waar: voor een citytrip pak je anders in dan voor een drieweekse rondreis in Azië natuurlijk.

1 Een wereldstekker: direct eentje die enkel van toepassing is als je naar een land gaat waar dit nodig is natuurlijk. Ik heb zo’n leuke kleurrijke van Reisstekker, die vind je zo terug in je tas en is nog fijn om naar te kijken ook.

2 Over stekkers gesproken: de lader voor mijn iphone is onmisbaar in mijn (hand)bagage. Dit is mijn telefoon/fototoestel/gps/muziek/contact met de buitenwereld in één.

3 Een lege plastic zak. Goed voor alles: van een natte bikini, tot schoenen die net iets vuiler zijn geworden dan gedacht, als redder in nood wanneer je meer kocht dan er nog in je zak past, tot boodschappenzakje tot tas om de vuile was in af te leveren bij het wassalon… De mogelijkheden zijn eindeloos en het neemt (zo goed als geen) plaats in.

handbagagekoffer

4 Mijn packing cubes: ik schreef er al eerder een lofzang over, maar echt. Ik. Ben. Zo. Hard. Fan.

5 Een nagelknipper.

6 Bodylotion. Geef mij na een frisse douche bodylotion/dagcreme, een haarborstel en een nagelknipper en ik voel mij instant proper. Of na enkele weken rondreizen: helemaal opgetut. On top of the world-proper.

7 Muziek. Of het nu in de vorm van een usb-stick voor in de auto, ipod, een draagbare box of een ouderwetse cd is, er zijn zo van die momenten die de perfecte soundtrack verdienen.

8 Pijnstillers: iets tegen hoofdpijn, tegen een ontsteking en vooral tegen een rommelende onderbuik na het eten van dat ene gerecht.

9 Een notaboekje en balpen: voor het neerpennen van gedachten, fijne restaurantjes, uitgaven, adressen naar waar je kaartjes wilt sturen of gewoon voor je random gekrabbel.

10 Oogmasker: ik ben iemand die niet kan slapen met (een beetje) licht dus deze gaat bij mij altijd mee. Lekker dutten op het vliegtuig, trein, tent, hostel, hotel met gordijnen die niet goed sluiten, is geen probleem meer voor mij.

Welk item ontbreekt nooit in jouw backpack?

instagramfacebook –  twitter – bloglovin

17 juli 2015
Phitsanulok als uitvalsbasis voor de tempelstad Sukhothai.
23 juli 2015
De meest noorderlijke stop van onze reis: Chiang Mai.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.