Tien dingen van mijn Travel Bucketlist (2)

Nyhaven Kopenhagen

Tien dingen van mijn Travel Bucketlist (2)

Zoals iedereen met een passie voor reizen, heb ook ik een lijstje van ervaringen die ik wil op doen en plaatsen die ik wil bezoeken. Dit is een altijd veranderende en vooral altijd langer worden bucketlist, daarom een lijstje van tien.

Eerder noemde ik al tien zaken die op mijn travel bucketlist staan, maar omdat er natuurlijk veel meer op staat dan deze, deel ik hier alvast nog eens tien ervaringen. Omdat er dichtbij huis ook meer dan voldoende moois te zien is, zal je in dit lijstje enkel Europese bestemmingen of ervaringen terug vinden. In mijn vorige artikel kon je er alvast twee ontdekken.

11 Het Noorderlicht aanschouwen

Ik denk niet dat dit extra uitleg nodig heeft, lijkt me zo magisch.

12 Het mooiste Europese strand vinden

Wie zoekt, die vindt. Een zoektocht die ik met plezier zou aangaan.

13 Scandinavisch design bewonderen in Kopenhagen

Omdat mijn vriend en ik beide grote fan zijn van Scandinavisch design (al is onze portemonnee voorlopig enkel op maat van die blauw-gele keten), kijken we allebei heel hard uit naar onze citytrip Kopenhagen in november. Aan deze bucketlistitem, wordt dus gewerkt!

Yes, deze mag ik alvast afvinken! In november bezocht ik Kopenhagen en 1 ding is zeker: wij komen terug!

Kopenhagen design museum

14 Fietsen in Stockholm

Fietsen in de Zweedse hoofdstad en in een hipstercafé een koffie drinken. Ik zie het helemaal zitten.

15 Op het Opera house in Oslo picknicken

Ja hoor, OP het Opera House. Het lijkt wel een ijsberg die uit het water rijst met zijn glooiende lijnen, dus je kan helemaal tot boven lopen. Dit ontwerp won de Mies van der Rohe award enkele jaren geleden en mijn vriend heeft er al eerder zijn architectenhartje kunnen ophalen.

Ondertussen bezocht ik Oslo en natuurlijk kon ook het Opera House niet ontbreken tijdens mijn citytrip.

16 Auschwitz bezoeken

Omdat dit een zwaar maar fascinerend hoofdstuk is in de Europese geschiedenis. Je wordt er niet vrolijk van, maar dat hoeft dan ook niet. Zeker nu dat we afgelopen zomer het concentratiekamp in Dachau bezochten, wil ik vast en zeker dit Poolse kamp bezoeken. Je raakt er met de trein vanuit Krakau en is er een betere begin van een ongetwijfeld zware dag, dan dit?

17 Elke Europese hoofdstad bezoeken

Deze mag ik voor ruim de helft afvinken:
Check (27): Brussel, Luxemburg, Berlijn, Parijs, Amsterdam, Londen, Boedapest, Wenen, Warschau, Rome, Vaticaanstad, Lissabon, Madrid, Zagreb, Ljubljana, Kopenhagen, Boekarest, Moskou, Reykjavik, Oslo, Andorra-la-Vella, Tallinn, Helsinki, Bern, Praag, Vaduz & San Marino.
Nog te bezoeken (19): Athene, Belgrado, Bratislava, Chisinau, Dublin, Kiev, Minsk, Monaco, Nicosia, Podgorica, Pristina, Riga, Sarajevo, Skopje, Sofia, Stockholm, Tirana, Valletta en Vilnius.

Een van de laatste die ik mocht afvinken waren Tallinn & Helsinki!

18 De rauwe natuur in Ijsland

De rauwheid van het landschap, de watervallen, de blue lagoon, een hoofdstad die volgens mij gezelliger en hipper is dan ze lijkt en je hebt er de kans om het noorderlicht te aanschouwen. Je kan er jammer genoeg niet rechtstreeks op vliegen maar als je de grens overgaat naar onze noorderburen, sta je er in drie uur.

En wat een prachtige bestemming is het toch! En het goede nieuws is dat je ondertussen vanuit Brussel wél rechtstreeks kan vliegen. Ideaal om dus nog een keer terug te keren om het Noorden te ontdekken.

19 De woeste natuur in Ierland

Ik zag de laatste weken hier heel veel mooie beelden van langs komen en de prachtige kliffen en groene landschappen hebben zich meteen van een plaats verzekerd in deze lijst.

Ierland bezocht ik nog niet, maar ik werd wel helemaal verliefd op de prachtige natuur in Schotland, zoals op Isle of Skye!

20 Brugge bezoeken met het lief

Omdat ik er niet bij kan dat mijn vriend Brugge nog nooit bezocht heeft. Een van de trekpleisters van ons Belgenland dat zeker een bezoek verdient.
En ja hoor, ook deze mocht in december 2018 van deze bucketlist afgevinkt worden!

In mijn vorige bucketlist blog, kon je onder meer lezen dat ik dolgraag wou gaan hiken in het Nationaal Park Plitvice in Kroatië en dat is me gelukt: deze mag ik dus al afstrepen. Benieuwd wat ik nog meer mag afvinken?

Welke Europese plaatsen wil jij graag eens bezoeken? Heb jij al een van mijn bovengenoemde bucketlist-items mogen ervaren?

 facebooktwitterinstagram

11 september 2015
10 x een gratis stop-over, verleng je reis door met een van deze maatschappijen te vliegen.
23 september 2015
Wat kost dat? // Roadtrip door Oostenrijk, Kroatië en Slovenië

Comments

 • Praag, supermooie en gezellige stad. Echt een aanrader voor een Europese trip. Kopenhagen ben ik helaas maar een dagje geweest, zeker benieuwd naar verhalen van jullie trip.

  18 september 2015
  • Kopenhagen gaat mijn eerste bezoek aan scandinavië zijn en ben ZO benieuwd! We gaan drie volle dagen dus ik hoop toch wat moois te kunnen zien 🙂

   19 september 2015
 • travelaarnl
  REPLY

  Leuk gedaan op deze manier! In een aantal kan ik me heel goed vinden. Het Noorderlicht aanschouwen bijvoorbeeld en alle Europse hoofdsteden bezoeken. Al moet ik wel eerlijk zeggen dat kleinere steden in Europa me vaak beter bevallen dan de hoofdstad. Ook Auswitsch en IJsland staan op mijn bucketlist. De wereld is te groot! 😉

  18 september 2015
  • Zo groot en zo weinig tijd 😉 Inderdaad, ik ben helemaal gevallen voor Ljubljana deze zomer, “klein maar fijn” zoals ze zeggen.

   19 september 2015
 • Nummer 11 staat ook op mijn lijstje. En nummer 17 vind ik een hele orginele! Echt zo’n bucket list item waar je wel even mee zoet bent! In Auschwitz ben ik zelf geweest (http://www.reizenoverdewereld.nl/bezoek-aan-auschwitz/). Erg indrukwekkend. Echt zo’n plek om stil van te worden.

  23 september 2015
  • Ja inderdaad he, maar dat mag ook wel vind ik (met een bucketlist even bezig zijn :))!

   24 september 2015
 • Leuk zo’n bucketlist-lijst. IJsland staat bij mij hoog op de lijst, ben hard bezig om op mijn man in te praten voor as zomer. Kunnen we ook het noorderlicht proberen mee te pikken! Als ik jouw lijst zo bekijk heb ik er niet veel van gezien/gedaan, volgend jaar misschien maar eens een “Europa-jaartje”maken!

  25 september 2015
  • Er is inderdaad zo veel moois te zien “dicht” bij huis he!

   25 september 2015
 • Jenny - ikreis.net
  REPLY

  Veel noord-Europese dingen op je bucketlist!

  Het noorderlicht wil ik graag nogmaals zien. Ik ben een artikel aan het schrijven met tips voor het fotograferen van het noorderlicht, dus net weer door alle foto’s gegaan. Zo mooi. (En het artikel komt volgende week online.)

  25 september 2015
  • Misschien omdat ik nog nooit in Noord-Europa ben geweest, dat het mij zo aantrekt? 🙂 Ah, dat gaat een artikel zijn vol handige tips denk ik, ga ik lezen!

   26 september 2015
 • Het noorderlicht bezoeken: graag! Maar daar moet je ook wel een beetje geluk mee hebben, dat maakt het spannend 🙂 En alle Europese hoofdsteden bezoeken, dat is ook wel een bucketlist-dingetje nu ik er over nadenk. Ik kom tot 26, nog een aantal te gaan!

  28 september 2015
  • Wauw, mooi aantal seg! Ja inderdaad, je kan niet even zeggen “nu ga ik het noorderlicht zien”. Maakt het nog meer een echt “ooit in mijn leven”-ding. 🙂

   28 september 2015
 • Wat een heerlijke lijst zeg, ik krijg er reiskriebels van! Ik wil ook onwijs graaaaag naar IJsland, lijkt me magisch mooi! Ik ken sommige Europese hoofdsteden niet, haha. Ik moest die van Moldavië dan ook even opzoeken, al is dat niet de enige 😉 En ja, het Noorderlicht zien staat met stip bovenaan, wauwwww!

  8 oktober 2015
  • Zelf wist ik ook niet van het bestaan af van Vaduz en Pristina hoor 😀 Ja, jij hebt mijn nummer 15 en 19 (komt trouwens door jou op deze lijst!) al mogen afvinken he 🙂

   8 oktober 2015
   • Ja klopt, en beide dit jaar! Al hadden we op het operagebouw geen picknick bij ons 😉

    8 oktober 2015
 • Ijsland kan nu ook rechtstreeks en Icelandair heeft vaak promoties van rond 200 euro. Ik heb bijna al mijn posts geschreven 🙂

  4 maart 2016
 • Linda | travellersoftheworld
  REPLY

  Leuke lijst! Bij mij staat een roadtrip door Noorwegen heel hoog! Ook een roadtrip door IJsland en Schotland zie ik wel zitten. Het Noorderlicht zien lijkt me echt geweldig en zo heb ik een oneindig lange bucketlist

  14 april 2017

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.