Yay! Een nieuw avontuur!

Quechuamystory

Yay! Een nieuw avontuur!

Op het moment dat dit artikel online komt, zijn wij al op Schiphol. Dan hebben we onze backpacks al ingecheckt, de security al vlot doorlopen (normaal toch) en hebben we misschien nog even een luchtje uitgeprobeerd in de duty-free. Waarschijnlijk hebben we nog even een koffie gedronken of nog wat gegeten en hebben we onze weg al gevonden naar de juiste gate. Hier wachten we dan op ons vliegtuig, op naar een nieuw reisavontuur!

Zoals jullie wel weten, was het begin van onze Big Trip vorig jaar de iconische Transmongolië Express. Dankzij voldoende lagen aan thermische kleding kon ik probleemloos de temperaturen van -25°C aan in het fantastische Mongolië. Sinds deze reis laat ik me niet meer afschrikken door koudere bestemmingen. Waar ik vroeger toch graag naar het zuiden vloog (of minstens naar warmere temperaturen dan in België), kan ik nu niet wachten om op ontdekking te gaan in de meer noordelijk gelegen landen.

Benieuwd hoe het aan boord is van de Transmongolië Express?

En dat ga ik nu dan ook doen! Voor vijf dagen trekken we erop uit en we maken de uitdaging dan maar meteen compleet. Geen comfortabele, warme en luxueuze hotels voor ons, maar wel slapen onder de sterrenhemel met een tentje boven ons hoofd. Met temperaturen die ’s nachts maar amper boven het vriespunt uitkomen, is dit natuurlijk een hele andere kampeerreis dan eerdere reizen door Kroatië en Zuid-Frankrijk. Omdat we er dan ook nog eens voor kozen om met het vliegtuig te gaan en ter plekke een auto te huren, is er dus nog een extra uitdaging. Het formaat (en het gewicht) van mijn backpack Forclaz 60L is dan meteen ook de eerste test die het materiaal zal moeten doorstaan.

Quechua my story

Gelukkig biedt Decathlon het antwoord op deze uitdagingen. Zo mogen wij van hen materiaal uittesten op onze reis. Zij hielpen me met het vinden van het geschikte materiaal, maar voor de uitdaging om het in mijn tas te passen, stond ik er wel alleen voor. 😉 Zo gaan we een compacte tent (Quickhiker trekkingstent) meenemen en hopelijk beschermen onze warme donsslaapzakken (Forclaz 0°) ons tegen de koude nachten. Ook gaan we natuurlijk zoveel mogelijk ons eigen potje koken en gaan we vooral genieten van de natuur. Ik hoop dat we enkele prachtige hikes kunnen gaan maken!

Quechuamystory

Eerder al ben ik aangenaam verrast door de goede kwaliteit van de kleding van Decathlon. Mijn ultieme test? Zo heb ik een uur lang bij min vierentwintig graden staan wachten om een glimp op te vangen van de Dalai Lama in Ulaanbaatar, met mijn voeten in een krakend sneeuwtapijt, en dit heb ik goed doorstaan. Dan kan je wel zeggen dat de juiste kleding, opgebouwd in lagen, heel veel kan beproevingen kan doorstaan. Maar het is nog een heel andere uitdaging om ook aangenaam te slapen in koudere temperaturen, met alleen het zeil van je tent die je beschermt tegen de ruige wind van onze bestemming.

zuidkust IjslandBlije smoel terwijl ik achter een waterval loop – thank you Quechua voor de perfecte regenjas

De bestemming waar we naar toe gaan ligt nog net binnen de grenzen van Europa. Ze is gekenmerkt door een rauwe natuur, gure wind en de term wisselvallig weer hebben ze er uit gevonden. Het land van de trollen en elven, ontdekt door de Vikingen. Ja hoor, je hebt het goed: wij gaan naar IJSLAND! Onze avonturen kan je volgen op instagram, reis je mee?

 

 facebooktwitterinstagram

2 mei 2017
Scratchingmymap in april: wondermooi Vlaanderen en zoveel meer
21 mei 2017
De zuidkust van IJsland tot Vik

Comments

 • Jessica
  REPLY

  Wat ontzettend gaaf Lotte, ik ben benieuwd naar als je (Instagram) stories! 😀

  8 mei 2017
 • Judith
  REPLY

  Wat gaaf Lotte! Ik zou zo graag nig eens naar IJsland gaan maar dan wel in hotels 🙂 Heel veel plezier gewenst!

  9 mei 2017

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.