Scratchingmymap in april: wondermooi Vlaanderen en zoveel meer

vlooybergtoren

Scratchingmymap in april: wondermooi Vlaanderen en zoveel meer

April was een hectische maand, op alle vlakken want #deadlinefeestje en beseffen dat je soms het leven niet helemaal in de hand hebt. Maar ook een maand van weer rust vinden en eentje die ik kan afsluiten met fijne herinneringen en goede vooruitzichten.

Zelf lees ik altijd graag wat reisbloggers zoal uitsteken in hun dagen, daarom schrijf ik hier over de fijne dingen die ik deze maand gedaan heb. Misschien volgt er over een van deze later nog een apart artikel, misschien ook niet. Wat deed ik zoal in april? Mocht ik nieuwe landen van mijn scratchmap scratchen? Je leest het hier.

Nieuwe plaatsen ontdekken

Op zaterdag sprak ik af met een vriendin voor een dagje bijpraten en shoppen. Deze keer gingen we naar het compacte maar gezellige Hasselt. We dronken koffie bij de Sladerij (Havermarkt 39) en gingen shoppen in de Demerstraat. Daar botsen we op het leuke Yaya, een winkeltje met zowel interieurspullen als vrouwenkleding. Oh en ze hebben er ook nog koffie. Ideale match als je het mij vraagt!

Yaya Hasselt

Yaya Hasselt

Yaya in Hasselt

Enkele uren later gingen we, gewapend met flink wat zakjes, lunchen bij het Quiche Café (Botermarkt 11). En natuurlijk mocht ook nog een terrasje in de zachte lentezon niet ontbreken!

Op Paasmaandag ging ik eindelijk naar de mooie Vlooybergtoren in Tielt-Winge. België heeft zoveel onverwacht mooie plekken dus je hoeft niet altijd ver te reizen voor wat bijzonders. Net op het moment dat wij aankwamen, stond de ijskar. Dat hoef je mij dus geen twee keer te vertellen. 🙂 En zo was het eerste ijsje van het jaar (op Belgische bodem weliswaar) een feit!

Wil je meer foto’s zien van deze bijzonder zwevende trap?

Ook besloot ik om mijn auto in te stappen en naar het Hallerbos te rijden. Ik wil de prachtige blauwpaarse hyacinten al lang eens zien, en afgelopen zaterdag was daar het uitgelezen moment voor. De zon scheen prachtig door de bomen en het was helemaal niet zo druk in het bos. Hierover schrijf ik binnenkort zeker een blog, want deze past perfect in mijn nieuwe reeks #ohdierbaarbelgië.

Hallerbos

De laatste dag van april bracht ik door in Tilburg. Maandag 1 mei is een vrije dag in België en we kunnen vieren dat we alweer zes jaar samen zijn dus dat maakt dat het de perfecte moment is om er nog eens tussenuit te gaan. Wat is Tilburg een gezellig stadje seg! Het was een prachtige zonnige dag en we botsen onverwacht op een levendige Tuinstraat waar allerlei kleine theaterstukken werden uitgevoerd.

Het dagelijkse leven

Tussen al de drukte door, zijn het net de gezellige momenten die je doen beseffen dat er ook nog wat anders is dan heel der dagen werken. Familiefeesten bij de ene kant van mijn familie bestaan traditiegetrouw uit lekker eten, praten en lachen en natuurlijk met de kaarten spelen. Oervlaams en dit keer ging mijn wederhelft met de pot lopen, nooitmeerwerken. 😉 Daarna gingen we verder vieren bij de familie van mijn vriend. Er is een kleinkind in de familie dus er moesten natuurlijk paaseitjes geraapt worden!

Oh en deze foto nam ik op kantoor, eind april. Aprilse grillen zeker?!

Op naar de noorderburen

Mijn project in Brabant heeft succesvol de deadline gehaald en daar kan ik alleen maar blij om zijn! Het waren drukke dagen en weken, maar het geeft me een echte kick als ik met samen met mijn collega’s om zo’n project tot een goed einde te brengen. Hoera voor de beste teammates!

Af en toe mag het eens wat meer zijn en at ik dit overheerlijke dessertbordje. Wat een plaatje he?!

Vandervalk Uden

 

Blogpret

Deze maand plaatste ik niet zoveel foto’s, en had ik vooral zin in het delen van wat vrolijke lentetaferelen. De drie populairste foto’s waren de volgende.

HAPPINESS IS IN THE SMALL THINGS. ✨ Like seeing the sun peeping through the blossoming trees, on your way to work.

Een bericht gedeeld door Lotte (@scratchingmymap) op

Welke vind jij de leukste? Volg me zeker op instagram als je meer wilt zien.

Scratching my map

Aantal landen bezocht: 2. Zoals altijd ging ik naar Nederland voor het werk, maar trok ik ook naar Tilburg voor een gezellig weekendje weg. Ook ging ik op ontdekking in Hasselt in Limburg en ging ik twee mooie plaatsen in de natuur ontdekken in mijn eigen land.

Aantal nieuwe landen: 0.

Vooruitzichten voor mei?

Eerst en vooral hoop ik vooral dat ein-de-lijk de lente doorbreekt. Maar er staat ook veel leuks op het programma. De laatste dag van april en de eerste dag van mei bracht ik door in (regio) Tilburg. Het weer zat alvast mee en we genoten van de buitenlucht. Ook gaan we in mei er nog vijf dagen tussenuit en gaan we naar een land dat we nog niet eerder bezochten en dus nog ongekend is voor ons. Nog eens van je scratchingmymap dus!

 facebooktwitterinstagram

27 april 2017
Oh dierbaar België: Vlooybergtoren in Tielt-Winge
8 mei 2017
Yay! Een nieuw avontuur!

Comments

  • Jessica
    REPLY

    Nu ben ik wel benieuwd waar jullie deze maand naartoe gaan? 🙂 Wat ziet het Hallerbos er trouwens sprookjesachtig uit zeg, heel mooi!

    4 mei 2017

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.