De leukste koffiebars in Barcelona

koffiebar Barcelona

De leukste koffiebars in Barcelona

Er zijn enkele vaste waarden als ik een stad bezoek. Ik ga steevast op zoek naar de mooiste uitzichtspunten, toffe streetart én de beste cappuccino. Die laatste kan al dan niet gepaard gaan met wat lekkers erbij. Een stuk carrot cake of citroencake zijn favoriet, net zoals een goede avocado toast of iets met hummus. Hier deel ik de leukste koffiebars in Barcelona met jou.

 

Koffiebars in El Ravel

Caravelle (Carrer del pintor Fortuny 31). Een van de mooiste tegelvloeren die er zijn, maar alleen daarvoor moet je natuurlijk niet naar hier komen. De cappuccino is er goed, de sfeer gemoedelijk en gezellig. Echt zo’n plekje waar ik regelmatig te vinden zou zijn als ik in Barcelona zou wonen. €2.60 cappuccino.

Flax & Kale (Carrer dels Tallers 74b). Ze hebben ook nog een andere vestiging Passage (Sant Pere Més Alt 31) in Barri Gotic. Populair adresje onder vegans of mensen die glutenvrij moeten eten door de uitgebreide en gezonde menukaart. De allergenen staan duidelijk aangeduid op de kaart. Zelf koos ik voor een cappuccino, vers sapje en Açai bowl, maar natuurlijk staat er ook een avocado toast op het menu. Hipsterheaven maar ook écht lekker en vers eten. Ik vond het ook een fijne plek om enkele uren te zitten met een boekje als soloreiziger. €2.30 cappuccino.

Koffiebars in El Born

Lulu (Av. del Marquès de l’Argentera, 7). Ik heb hier zelf de koffie niet geprobeerd, want het was lunchtijd. Ik koos voor de hummus toast en een verse limonade, maar de koffie rook er heerlijk dus ik vermeld dit leuke adresjes graag. Ze hebben een terras maar ook binnen kan je een gezellig tafeltje uitkiezen.

Zin gekregen in een citytrip naar Barcelona?

Koffiebars in L’Eixample

Hidden Coffee Roasters BCN (Carrer Constança esquina Déu i Mata). Vrolijke tegelvloer, kleurrijke menukaart (als in veel groenten en fruit want de vormgeving is strak zwart-wit)

Roast Club Café (Carrer de València 143). Als je het rood-witte luifeltje buiten aan de deur spot, dan weet je dat je goed zit.

Nappuccino (Carrer de Muntaner 22). Origineel concept in L’Eixample. Zin in een dutje overdag, even ontsnappen aan de drukte of op zoek naar een cocon waar je je eventjes in wilt opsluiten om gefocust te kunnen werken? Dan kan je terecht bij Nappuccino. Voor €4.50 kan je een uurtje dutjes doen en krijg je er daarna nog een drankje bij om weer wakker te worden. €2.20 cappuccino.

Koffiebars in Gracia

Bicioci Café (Carrer de Venus 1). Een van mijn favorieten in Barcelona door de huiselijke sfeer. Ik zat er tussen de koppels, vriendinnen met kind die enkele uren kwamen bijpraten en toevallige passanten die aangetrokken werden door de vrolijke fietsen aan de muur. Ik was ook verbaasd toen ik de rekening kreeg, zo weinig voor zo’n goede cappuccino? Mocht ik hier wonen, ik zou hier zéér vaak te vinden zijn. €1.60 cappuccino.

Koffiebars in Poble Nou

Espai Joliu (Carrer de Badajoz 95). Samen met bovenstaande mijn favoriet in Barcelona, maar dan in een hele andere buurt. Dit is een winkel en koffiebar in één, misschien daarom dat ik het een heerlijke plek vond? Of zoals ze het zelf zeggen Where Plants meet Coffee. Je kan hier neuzen tussen de boeken en vooral een mooie plant uitkiezen voor thuis of als cadeautje. De avocado toast is hier heerlijk, de limonade vers en de koffie goed (van Nomad Coffee). €2.40 cappuccino.

Caffeine (Carrer de Bilbao 98). Ik spotte dit adresje toen ik onderweg was naar bovenstaande dus ik heb de koffie zelf niet kunnen uitproberen. €1.85 cappuccino.

Skye Coffee (Carrer de Pamplona 88). Ze hebben een heerlijk busje van waaruit ze hun koffie serveren: google maar eens op 1972 Citroën HY en je krijgt een idee.

Nomad Coffee (Carrer de Pujades 95 en Passtage Sert 12). Ze hebben twee adressen in de stad: eentje in Poble Nou en eentje in El Born. Ze branden hun koffiebonen zelf en ze geven opleidingen. Hoe je niet nodig barista te worden maar drink je graag koffie? Dan is de Nomad Box misschien iets voor jou als je in Barcelona woont: je krijgt elke maand een nieuw zakje koffiebonen in je brievenbus.

 

facebooktwitterinstagram

14 november 2018
7 prachtige uitzichtpunten in Barcelona
28 november 2018
Kampot en het Bokor National Park

Comments

  • Lottes Anekdotes
    REPLY

    Ik heb iets meer dan een half jaar in Barcelona gewoond en ik was elke week in Bicioci Cafe te vinden. Fantastisch cafeetje/restaurantje he 🙂

    23 november 2018

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.