Bruisend Barcelona in 48u.

Barcelona

Bruisend Barcelona in 48u.

Barcelona in achtenveertig uur.

Het lief verwijt me vaak dat ik hem vaak cadeau’s koop die ik zelf ook leuk vind en met stip op nummer één staan toch wel verrassingstripjes. Ik pleit schuldig. Niet dat hij kloeg hoor, toen ik hem in juni trakteerde op een weekendje weg naar Barcelona. Integendeel. Lees je even mee over onze achtenveertig uur in deze stad? Je hebt niet altijd de tijd om lang of ver te gaan reizen, maar in een weekend kan je op citytrip naar een leuke stad dichtbij. Achtenveertig uur is nooit voldoende om een stad echt te leren kennen, maar wel om een eerste indruk op te doen en om enkele leuke plekken te ontdekken.

Barcelona praktisch

Een vlucht van twee uur brengt je in het bruisende en zonnige Barcelona, of toch al op de luchthaven. Voor enkele euro’s (€4.6 sept 2018) brengt de trein je vanaf luchthaven El Prat in een halfuurtje tot in het centrum van de stad. Deze stad van Gaudi heeft genoeg te bieden voor je een hele week te plezieren: van culturele bezoekjes aan de vele Gaudi-gebouwen, genieten van de rust in een van de parken, dwalen door de kleine straatjes van El Gotic en de snuisteren in de kleine winkeltjes tot lekker luieren op het strand. De stad heeft ook een prima metronetwerk. Een enkel ticket kost je (sept 2018) €2.20, een tienrittenkaart in zone 1 kost je €10.90 en in zone 1-2 wordt het €20.10. De Hola Barcelona Travel Card geeft je onbeperkt toegang tot het openbaar vervoer en kost je respectievelijk €15/22/28.50/35 voor een 48u/72u/96u/120u kaart. Wat de Travel Card interessant maakt is dat ook een heen- en terugreis naar de luchthaven is inbegrepen.

Kuieren door de stad

Zaterdagochtend gingen we eerst snel onze spullen afzetten in ons hotelletje in de buurt Gracia. Logeren deden we bij het kleine Ding Dong Express en we hadden een eenvoudige, wit ingerichte kamer met een propere gedeelde badkamer. Vervolgens trokken we meteen te voet de stad in: we flaneerden over de Passeig de Gracia waar we Casa Mila en Casa Batllo bewonderden en kuierden verder door de straten van L’Eixample. Door het vroege uur van de vlucht hadden we al vroeg honger en besloten we het maar direct goed te doen door in Cerveceria Catalana (Carrer de Mallorca 28) te smullen van lekkere tapas en montaditos. Het was de eerste keer dat het lief in Barcelona was dus uiteraard kan ook een wandeling over la Rambla niet ontbreken, net als een bezoek aan de Boqueria en Plaça Reial. Hier vind je trouwens de leuke ontbijtbar Artisa. ’s Avonds aten we (overigens zeer matige) sushi boven de Diagonal, de straat die als een strakke lijn door de stad loopt. Onze laatste wandeling van de dag ging naar het meesterwerk van Gaudi: La Sagrada Familia. Ik ben zeer benieuwd naar wanneer deze kathedraal helemaal klaar gaat zijn, ik hoop dat ik dat nog kan bewonderen.

Lekker eten en knappe architectuur

Het ontbreken van ontbijt in ons hotel was geen straf in een stad vol gezellige koffiebars als Barcelona. Zondagochtend begonnen we onze dag met een lekker ontbijt bij het hippe Bar Lobo en als dessert (ja dessert van het ontbijt) namen we een overheerlijke churros met chocolade van Chök. Vervolgens namen we de metro tot op Plaça Espana en klommen we de trappen omhoog tot het Font Màgica de Montjuïc en konden we de eerste blik werpen op het Mies van der Rohe paviljoen, wat de hoofdreden was voor ons bezoek aan deze buurt en zelfs stad. Nadat we genoten hebben van het uitzicht over het plein en de verfrissing aan de fontein, bezochten we het paviljoen zelf. Dit is natuurlijk voor elke architectuurliefhebber een must. Oorspronkelijk gebouwd als het Duitse paviljoen op de wereldtentoonstelling van 1929 maar het werd midden jaren tachtig heropgebouwd.

En natuurlijk: Gaudi!

En toen was het tijd voor een andere bekende trekpleister van de stad: Parc Guell. Hier wandelden we door het gratis gedeelte, want de rij voor de tickets was te lang en met de warmte en ons uurwerk in het achterhoofd, hielden we het hier dus voor bekeken. De volgende keer dat ik dit park wil bezoeken, koop ik sowieso online tickets zodat we vlotjes binnen kunnen. Tijdens het dwalen door de straten na een bezoek aan Parc Guell, botste we op Typographia: een hip merk met superleuke T-shirts voor mannen. Bij La Vietnamita (Torrent de l’olla) aten we een zeer late lunch of vroeg avondeten, het is maar hoe je het bekijkt, alvorens we ons richting de luchthaven begaven. Bij een volgend bezoek gaan we zeker langs bij Pepe Tomate, dit kleine restaurantje zat overvol dus een plaats zat er voor ons niet in. Wij kwamen voor een zonnig weekendje weg, een bezoek aan het Mies van der Rohe paviljoen en natuurlijk voor het lekkere eten. Er is geen fijnere manier om een plaats of land te ontdekken, dan door de keuken. In welke stad heb jij ontzettend genoten van het lekkere eten en gezellige restaurants? Benieuwd naar welke steden zich nog perfect lenen tot een weekendje er tussenuit? Hier vind je alvast wat inspiratie!

 facebooktwitterinstagram

21 oktober 2014
Gluren bij de buren: Rotterdam in 48u.
25 oktober 2014
Thailand: ideale backpackroute van 3 weken voor je eerste keer Thailand

Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.